RTX 4050 ekran kartlı bilgisayar Fortnite'da 10 FPS alıyor

alparslan uğur

Hectopat
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Fortnite indirdim fakat oyunu açtığımda o kadar donuyordu ki oynanamaz haldeydi, lowa aldığım halde hayvan gibi drop giriyordu ve 20 FPS'i geçmiyordu, bilgisayarın sadece işlemcisini kullandığımda ise 50 FPS'e çıkıyor fakat açılması çok uzun sürdüğü yetmezmiş gibi sürekli FPS düşmesi ile 7 8 saniye aralıksız 0 FPS'e düşüyordu. İşlemcim i5-12450H, ekran kartım RTX 4050 (45W), RAM'im 8 GB. Çözümü söylerseniz çok makbule geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, geçtiğimiz günlerde Fortnite indirdim fakat oyunu açtığımda o kadar donuyordu ki oynanamaz haldeydi, lowa aldığım halde hayvan gibi drop giriyordu ve 20 FPS'i geçmiyordu, bilgisayarın sadece işlemcisini kullandığımda ise 50 FPS'e çıkıyor fakat açılması çok uzun sürdüğü yetmezmiş gibi sürekli FPS düşmesi ile 7 8 saniye aralıksız 0 FPS'e düşüyordu. İşlemcim i5-12450H, ekran kartım RTX 4050 (45W), RAM'im 8 GB. Çözümü söylerseniz çok makbule geçer.
Hocam Ekran kartı 45w sınırı var büyük ihtimal Thin serisi. Zaten oyunlarda çok bir performans vermeyecektir bu laptop. Fakat bu kadar düşük olması absürt bi durum. Fanlarınız tıkanmış olabilir core temp uygulamasını indirip sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz?

Hocam Ekran kartı 45w sınırı var büyük ihtimal Thin serisi. Zaten oyunlarda çok bir performans vermeyecektir bu laptop. Fakat bu kadar düşük olması absürt bi durum. Fanlarınız tıkanmış olabilir core temp uygulamasını indirip sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz?
Arkadaşın dediği gibi bu sistem ile çok yüksek performans bekleyemezsiniz fakat bu normal değil. Sıcaklıktan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. İşlemci yada ekran kartı arızası olabilir.

Hocam ekran kartı 45W sınırı var büyük ihtimal Thin serisi. Zaten oyunlarda çok bir performans vermeyecektir bu laptop. Fakat bu kadar düşük olması absürt bir durum. Fanlarınız tıkanmış olabilir Core Temp uygulamasını indirip sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz?

Fortnite açıkken mi Core Temp kullanayım yoksa bu programın kendi ısı ölçeri falan var mı?
Ayrıca diğer oyunlarda çok daha iyi performans alabiliyorum, bu özellikle Fortnite ile alakalı.

Arkadaşın dediği gibi bu sistem ile çok yüksek performans bekleyemezsiniz fakat bu normal değil. Sıcaklıktan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. İşlemci yada ekran kartı arızası olabilir.
1719857404086.png

Son düzenleme:
Fortnite açıkken mi Core Temp kullanayım yoksa bu programın kendi ısı ölçeri falan var mı?
Ayrıca diğer oyunlarda çok daha iyi performans alabiliyorum, bu özellikle Fortnite ile alakalı.

Eki Görüntüle 2238640
Bu oyundaki hali ise sıkıntı yoktur oyunla ilgili bi durum vardır. Oyunu silip yüklemenizde sorun yüksek oranla çözülecektir.
Eğer boştaki haliyse o zaman çok ısınıyor demektir. Bi temizliğe verebilirsiniz.
Yine geçmezse bi servis görmesinde yarar var.

Bu oyundaki hali ise sıkıntı yoktur oyunla ilgili bir durum vardır. Oyunu silip yüklemenizde sorun yüksek oranla çözülecektir.
Eğer boştaki haliyse o zaman çok ısınıyor demektir. Bir temizliğe verebilirsiniz.
Yine geçmezse bir servis görmesinde yarar var.

MSI GF Thin serisinden olduğu için bu dereceler normal geliyordu bu sadece Discord ve Steam açık hali sizce yüksek mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı