RTX 4050 GTA 5 grafık ayarı nasıl olmalı?

khuliyeff

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ve oyun severler. Çok fazla oyun oynamıyorum oynayınca GTA 5'te story modda takılıyorum Intel Core i7-13700H, RTX 4050 (6 GB) Gaming laptopa sahibim. GTA 5'e birçok araba modu kurdum, önceler bir sıkıntı yoktu 130 144 arası alıyordum şimdi 95 FPS'e kadar düşüyor. Grafik ayarında da oynama yaptım bundan olduğunu düşünüyorum. Bana güzel bir grafik ayarı önerebilir misiniz?

Not: Termal pasta veya temizlikle alakalı değil çünkü yeni yaptırdım. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ve oyun severler. Çok fazla oyun oynamıyorum oynayınca GTA 5'te story modda takılıyorum Intel Core i7-13700H, RTX 4050 (6 GB) Gaming laptopa sahibim. GTA 5'e birçok araba modu kurdum, önceler bir sıkıntı yoktu 130 144 arası alıyordum şimdi 95 FPS'e kadar düşüyor. Grafik ayarında da oynama yaptım bundan olduğunu düşünüyorum. Bana güzel bir grafik ayarı önerebilir misiniz?

Not: Termal pasta veya temizlikle alakalı değil çünkü yeni yaptırdım. :)

Modlar çok kastırıyor V-Sync açmazsan ekran yırtılıyor zaten hepsini yüksek yap zaten en yüksek Ultra var çok yüksek ya da yüksekte oyna.

AyarÖnerilen DeğerAçıklama
Texture QualityUltra/HighRTX 4050 6GB için yüksek dokular sorun yaratmaz.
Shadow QualityHigh/MediumYüksek gölgeler GPU’yu zorlar.
Reflection QualityMediumAşırı yansımalar FPS’i düşürür.
Anti-AliasingFXAA veya TAAMSAA’dan kaçın (performansı ciddi düşürür).
Population Density%50-70NPC ve araç yoğunluğunu azalt.
Grass QualityMediumÇimen detayları GPU’yu yorar.
VSyncKapalıG-Sync/Freesync varsa aktifleştir. (Performansa artısı var ve ani fps kayıplarını önler, daha akıcı oyun sağlar. Ekran kartının ayarlarından Freesync aç ve monitöründe aynı ayar varsa aç. İkisini açtığın zaman çok çok daha akıcı bir oyun oynayacaksın.
NOT: VSync ile Freesync/G-Sync karıştırılmamalıdır. VSync FPS kaybına neden olurken, Freesync/G-Sync akıcı oyun sağlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı