13. nesil işlemciler ısınan işlemcilerdir. Soğutucu ve termal macun değişimi yapılabilir.Oyunu en düşük ayarlara çektim ve FPS'de ve sıcaklık değerlerinde hiçbir şey değişmiyor.
Sistem:
- HP Victus 16 R0052-NT
- RTX4050 120W.
- DDR5 2x8GB 5200MHz.
- i5 13500H.
Masaya sıfır duran laptoplar, yüksek bir alana alındığında hava akışı ciddi oranda değişir. Daha fazlasını alması da muhtemel, test edildi.Laptop yükseltici stant al, kıçını yellendirince belki 5 derece düşebilir maksimum.
Yapacak bir şey yok. Bilgisayarınızın yanmasına göz yumacaksınız. Undervolt yaparak bilgisayarın daha yüksek frekanslarda stabil kalmasını sağlayabilirsiniz ancak.
Sorun doğrudan oyunla alakalı değil. Bu oyun daha çok sistem kaynağı harcıyor olabilir. CPU ve GPU kullanımını sınırlaman sorunu çözebilir. Ölçümü de OMEN Gaming Hub üzerinden yap. Diğer programlar ara sıra sapıtıyor.Hepinize teşekkür ederim fakat sorunum bu değil. Herhangi bir oyunda ısınma yaşamıyorum. Laptop kendini iyi soğutuyor diğer oyunlarda. Stand üzerinde duruyor zaten. Bu sorunu sadece NFS Heat oynarken yaşıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.