Çözüldü RTX 4050 laptop ile Valorant'ın 250 FPS vermesi normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

tuf1986

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8+16 gb ram
SSD veya HDD modeli
1 tb m2 ssd
Ekran kartı
RTX 4050 140W
RTX 4050.
AMD Ryzen 5 7535HS islemci.
8+16 = 24 GB RAM.
1 TB M.2 SSD.
Bu özelliklere 200 250 arasi FPS alıyorum, normal degil gibi. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece bir iki defa kasma yasadim sorun olmadi o da. Ayni laptop inceleme videosunda ortalama 270 fps fln veriyordu acaba benimkinde sorun varmi yokmu diye merak ettim hocam

Hocam RAMMap kullanarak birikmiş CACHE belleğini sıfırlarsanız her oyuna girişlerinizde çok iyi olur ve baya fazla birikmiş 16,8 GB olarak görünüyor ek olarak bellek sıkıştırma aktif bunuda kapatmanız oyun için çok iyi olur çünkü 24GB'lik büyük bir fiziksel bellek boyutuna sahipsiniz.
  • Kapatmanız için: PowerShell ile "Disable-MMAgent -mc" bu kodu yazıp yeniden başlatın bilgisayarı.
RAMMap

Empty > Empty Standby List - Yani beklenen belleği serberst bırakıcaz.
Sadece bir iki defa kasma yasadim sorun olmadi o da. Ayni laptop inceleme videosunda ortalama 270 fps fln veriyordu acaba benimkinde sorun varmi yokmu diye merak ettim hocam

Hocam RAMMap kullanarak birikmiş CACHE belleğini sıfırlarsanız her oyuna girişlerinizde çok iyi olur ve baya fazla birikmiş 16,8 GB olarak görünüyor ek olarak bellek sıkıştırma aktif bunuda kapatmanız oyun için çok iyi olur çünkü 24GB'lik büyük bir fiziksel bellek boyutuna sahipsiniz.
  • Kapatmanız için: PowerShell ile "Disable-MMAgent -mc" bu kodu yazıp yeniden başlatın bilgisayarı.
RAMMap

Empty > Empty Standby List - Yani beklenen belleği serberst bırakıcaz.

Çözüm

Dosya Ekleri

• IMG_20241218_032938.jpg
    IMG_20241218_032938.jpg
    152,4 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_20241218_032938.jpg
    IMG_20241218_032938.jpg
    152,4 KB · Görüntüleme: 101
Hocam rammap kullanarak birikmiş cache belleğini sıfırlarsanız her oyuna girişlerinizde çok iyi olur ve bayağı fazla birikmiş 16,8 GB olarak görünüyor ek olarak bellek sıkıştırma aktif bunu da kapatmanız oyun için çok iyi olur çünkü 24 GB'lik büyük bir fiziksel bellek boyutuna sahipsiniz.
  • Kapatmanız için: PowerShell ile "disable-mmagent -MC" bu kodu yazıp yeniden başlatın bilgisayarı.
RAMMap

Empty > empty standby list - yani beklenen belleği serberst bırakacağız.

Bellek sıkıştırmayı dediginiz gibi kapatmaya calistim ama böyle bir hata aldım ne yapabilirim?

O zaman normal MUX switch açık. Herhangi bir problem yok. Aldığınız değerler normal.

Cok teşekkür ederim hocam zaman ayirdin.
Düzeltme: PowerShell'i yönetici olarak çalıştırdığımda sorun giderildi.

Hocam rammap kullanarak birikmiş cache belleğini sıfırlarsanız her oyuna girişlerinizde çok iyi olur ve bayağı fazla birikmiş 16,8 GB olarak görünüyor ek olarak bellek sıkıştırma aktif bunu da kapatmanız oyun için çok iyi olur çünkü 24 GB'lik büyük bir fiziksel bellek boyutuna sahipsiniz.
  • Kapatmanız için: PowerShell ile "disable-mmagent -MC" bu kodu yazıp yeniden başlatın bilgisayarı.
RAMMap

Empty > empty standby list - yani beklenen belleği serberst bırakacağız.

Hocam dedikkerini yaptım, zaman ayirdigin icin sağ ol, teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241218_033845.jpg
    IMG_20241218_033845.jpg
    90,6 KB · Görüntüleme: 103
Bellek sıkıştırmayı dediginiz gibi kapatmaya calistim ama böyle bir hata aldım ne yapabilirim?

Cok teşekkür ederim hocam zaman ayirdin.
Düzeltme: PowerShell'i yönetici olarak çalıştırdığımda sorun giderildi.

Hocam dedikkerini yaptım, zaman ayirdigin icin sağ ol, teşekkür ederim.
Rica ederim, hiç önemli değil. Kısa bir şey eklemek istiyorum:

Her ne kadar sisteminiz iyi olsa bu 9950x3d olsun veya 12100F olsun fark etmez önemli olan her zaman Cache yönetimidir %temp% temp recent prefetch %appdata% burada bulunan DX Cache / GL Cache ve ek olarak DDU ve NVCLEAnstall kullanarak sisteminizi güncel tutmanız 3. parti yazılamlar hiçbir işe yaramaz ne kadar az program çalışırsa Windows üzerinde bu sizin için en iyisi olur zaten bu tür ayarları BIOS üzerinden manuel olarak yapılabiliyor.

Herkese iyi forumlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı