RTX 4050 laptop vs RTX 4060 sistem

Hocam oyuncu laptoplarından verim alabilmek için sürekli olarak kablo ile kullanman gerekecek zaten o yönden gündelik işler için taşınabilir olması avantajlı ama oyun oynamak istersen prize bağımlısın çünkü genel olarak oyuncu laptoplarında pilde kullanma süresi az oluyor hem de performans farkı çok oluyor. O nedenle masaüstünü tavsiye ederim fakat elinde hiç laptop yoksa üniversitede sunum yapacağın zaman veya kütüphane vb. yerlerde ders çalışmak istediğin zaman masaüstü sıkıntı yaratacağı için üniversite için laptop daha mantıklı. Bana kalırsa elinde gündelik/ofis işleri için düşük donanımlı da olsa bir laptop varsa masaüstü al fakat elinde laptop yoksa bu işler için laptop almanı tavsiye ederim. 1-2 sene sonra üniversiteye gideceğini belirtmişsin eğer ki 1-2 sene sonra para biriktiririm diyorsan şimdilik masaüstü alıp daha sonra üniversitede kullanmak için f/p ucuz bir laptop alabilirsin.

Ben oyuncu laptobu seçerdim. Çünkü oyun oynamadığın zaman da pil performansı ve kullanılabilir iyidir. Taşınabilir olması da çok iyi.

Hocam oyuncu laptoplarından verim alabilmek için sürekli olarak kablo ile kullanman gerekecek zaten o yönden gündelik işler için taşınabilir olması avantajlı ama oyun oynamak istersen prize bağımlısın çünkü genel olarak oyuncu laptoplarında pilde kullanma süresi az oluyor hem de performans farkı çok oluyor.

Metroda Valorant oynamak falan istemiyor zaten arkadaş. Masaüstü kendi evin olmadan barındırılacak bir şey değil.

O zaman tek çare 4050 laptop almak 4060 Laptop'larla ortalama 5K var fark var ve 5K birikene kadar tekrar zamlanır. 4050'de tek korktuğum şey GTA 6'da nasıl performans vereceği.

Koy parayı euroya veya altına öyle biriktir hiçbir şey olmaz. Kaçmıyor laptop. Acele etme.

Hocam üstte arkadaşın dediği gibi laptop+ monitör yaparsan masaüstü gibi kullanabilirsin.Performansa çok önem veriyorsan masaüstü al ama üniversitede sıkıntı çıkarabilir özellikle okula falan götürmek istiyorsanız veya aile evine git gel yapıyorsanız.

Metroda Valorant oynamak falan istemiyor zaten arkadaş. Masaüstü kendi evin olmadan barındırılacak bir şey değil.

Koy parayı euroya veya altına öyle biriktir hiçbir şey olmaz. Kaçmıyor laptop. Acele etme.

Hocam arkadaş henüz üniversiteye başlamadığı için şu an ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. Yurt ortamında masaüstü mantıklı değil haklısınız zaten üniversite için laptop daha mantıklı bunu belirttim fakat daha önce hiç masaüstü kullanmayıp hep laptop kullanmış biri olarak masaüstüne geçtikten sonra ciddi fark olduğunu anladım. Aile evinde (aynı ilde üniversite kazanırsa) veya eve çıkacaksa masaüstü mantıklı olur ama burada da sunum yapacağı veya kütüphaneye gideceği zaman masaüstünü götüremeyeceği için taşınabilir bir cihaza ihtiyacı olacak. O nedenle zaten masaüstünü, 1-2 yıl sonra F/P laptop alabileceği ihtimalde tavsiye ettim. F/P laptoptan kastım da gündelik işler için kullanacağı dahili ekran kartlı bir laptop. Tabii üniversitede yurtta kalacak ise laptop alması gerekiyor kesinlikle çünkü masaüstünü koyması dert olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı