Çözüldü RTX 4050 sistem orijinal Minecraft'ta shader açınca 20-30 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet_Emir

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
1,2 hafta önce Minecraft premium aldım ve daha önce legacy Launcher da kullandığım shaderı kurdum ama legacy de minimum 80 FPS alırken orijinal Minecraft ta 20,30 FPS alıyorum. Shader kurmadan 140 FPS civarı alıyorum shader kurunca 20-30 FPS. Görüş mesafesi falan düşürdüm birkaç ayar yaptım ama değişen bir şey olmadı. Ne yapabilirim?

Kullandığım shader: Sildurs vibrant Extreme-vl
Sürüm: 1.19.3

Ekran kart: RTX 4050 140W (laptop)
İşlemci: i512500H.

Çözüm
Başka Launcher kullanmak istemiyorum. Zaten halihazırda legacy Launcher'dan orijinale geçtim ve o kadar para vermişken crack kullanmak istemiyorum. Java'yı silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim şimdi.

Crack kullanıyorsunuz sanmıştım. Oyununuz orijinal ise dediklerimi boş verin. Java'yı silip tekrar yükleyin ve adımları tekrarlayın. Galiba popüler t ile ilişkili malum Launcher'i kullanmışsınız ve Java buradan kalma.

Malum launcheri kullanmamışsanız da kurduğunuz launcher javayı kurmuş çünkü java default konumunda değil. Elinle de .t/launcher klasörüne kurmayacağın için de crackten kalma olduğu sonucuna varıyoruz.
Merhaba.
1,2 hafta önce Minecraft premium aldım ve daha önce legacy Launcher da kullandığım shaderı kurdum ama legacy de minimum 80 FPS alırken orijinal Minecraft ta 20,30 FPS alıyorum. Shader kurmadan 140 FPS civarı alıyorum shader kurunca 20-30 FPS. Görüş mesafesi falan düşürdüm birkaç ayar yaptım ama değişen bir şey olmadı. Ne yapabilirim?

Shader kurmadan önce aldığınız FPS'de bir sıkıntı var.

Merhaba.

Optifine kurulmuyor mu? Kuruluyorsa Optifine kurun ve ayarları yapıp öyle deneyin.

Merhaba.

Cevabı çok basit. İşlemcinin ekran kartını kullanıyor:).

Aynı durum bende de oldu. H işlemcim var ve işlemcinin ekran kartını kullanıyor 90 100FPS veriyordu hocam. Onu normal ekran kartına çevirmen lazım. Ekran kartınız rahat 200FPS üstü verir zaten normal.

Bu modları kurun FPS'iniz düzelir. Bu arada durum normal.

Cevabı çok basit. İşlemcinin ekran kartını kullanıyor:).

Aynı durum bende de oldu. H işlemcim var ve işlemcinin ekran kartını kullanıyor 90 100FPS veriyordu hocam. Onu normal ekran kartına çevirmen lazım. Ekran kartınız rahat 200FPS üstü verir zaten normal.

Peki nasıl ekran kartına çevirebilirim?

OptiFine kullanmıyosanız OptiFine kullanıp deneyin bir de.

OptiFine kurdum.

Shader kurmadan önce aldığınız FPS'de bir sıkıntı var.

Shadersız FPS de mi az? Nasıl düzeltebilirim bunu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı