Elektronik RTX 4060 10.347 TL

@Davut YALIM 3 yıldır al-sat yapıyorum. Param Güvende gibi sistemler boşuna yok. Bir sorun varsa geri yollarsın.

@bluerr yorgun kart? İnsan mı bu yoruluyor? Elektronik devre bu %100 çalışmak için tasarlandı. Mining dediğin işlem %100 bile kullanmıyor kartı. 110W olan kartla 290W olan kartın performansı da bir olmaz. 4070'in sıfırı şuan 22K civarı, 10K'dan neredeyse 4070 ile kafa kafaya olan RX 6800'ü çok rahat bulursun. Benim anlatamadığım şey malum Türkiye ekonomisinde cebimizi düşünmek gerek. Hiçbir şeyin garantisini vermezsin aslına bakarsan çünkü sıfır gelen parçalarda bile bozuk çıkan olabiliyor. Sıfırla ikinci eli ben karşılaştırmadım yanlış anlaşılmasın. Alternatifler her zaman mevcut.

@Davut YALIM 3 yıldır al-sat yapıyorum. Param Güvende gibi sistemler boşuna yok. Bir sorun varsa geri yollarsın.

@bluerr yorgun kart? İnsan mı bu yoruluyor? Elektronik devre bu %100 çalışmak için tasarlandı. Mining dediğin işlem %100 bile kullanmıyor kartı. 110W olan kartla 290W olan kartın performansı da bir olmaz. 4070'in sıfırı şu an 22K civarı, 10K'den neredeyse 4070 ile kafa kafaya olan RX 6800'ü çok rahat bulursun. Benim anlatamadığım şey malum Türkiye ekonomisinde cebimizi düşünmek gerek. Hiçbir şeyin garantisini vermezsin aslına bakarsan çünkü sıfır gelen parçalarda bile bozuk çıkan olabiliyor. Sıfırla ikinci eli ben karşılaştırmadım yanlış anlaşılmasın. Alternatifler her zaman mevcut.

Güç tüketimi performansı uçurmaz. 4070 Super ile RX6800 iyi bir örnek. Herkes karta bakım yapamaz. Daha bugün termal macun yenileyeceğim derken PC'yi bozan gördüm. Konusu açılmıştı. İkinci el işini bilen adam zaten gider ikinci el alır. İşi bilmeyeni kandırırlar bu devirde. Tak çalıştır kullanan genel kullanıcı için en mantıklısı sıfır karttır. Bakım derdi yok, garantili ve kapalı kutu ürün alabiliyorsunuz. Bir hafta sonra kart bozulsa ne yapacaksın? En azından mağazadan vs alınca muhatap bulabiliyorsun. Tüketici hakem heyeti falan var. İkinci elde kime şikayet ediceksin?

@bluerr yorgun kart? İnsan mı bu yoruluyor? Elektronik devre bu %100 çalışmak için tasarlandı. Mining dediğin işlem %100 bile kullanmıyor kartı. 110W olan kartla 290W olan kartın performansı da bir olmaz. 4070'in sıfırı şuan 22K civarı, 10K'dan neredeyse 4070 ile kafa kafaya olan RX 6800'ü çok rahat bulursun. Benim anlatamadığım şey malum Türkiye ekonomisinde cebimizi düşünmek gerek. Hiçbir şeyin garantisini vermezsin aslına bakarsan çünkü sıfır gelen parçalarda bile bozuk çıkan olabiliyor. Sıfırla ikinci eli ben karşılaştırmadım yanlış anlaşılmasın. Alternatifler her zaman mevcut.
Tamam aldım 4070i kullandım 1 hafta 10 gün sonra kart patladı param güvende paramı verecek mi veriyorsa hemen 4090li sistemi dizerim. Hem de senden.

@bluerr güç tüketiminin performans ile doğru orantılı olmadığını tabii ki biliyorum. Günümüzde verimlilik gerçekten önemli bunu hiçe sayamam. Bir örnek daha vereyim 165W TDP değerine sahip RTX 4060Ti ve GTX 980.

2.5 yıl önce RX 570 alan arkadaşım hala kullanıyor. Geçenlerde garanti kapsamında RTX 3060Ti ekran kartı arıza veren kuzenime servis kullanıcı hatası raporu çıkarmış, 200 dolar tamir ücreti talep ettiler. Tam olarak olmasa da biraz şans işi denilebilir.

@Davut YALIM garanti verdiğimi söylemedim. Şöyle yaparsın ikinci elden faturalı, garantili bir ürün alırsın eğer bozulursa kullanıcı hatası olmadığına eminsen serviste şansını denersin. Sıfır kart alıp 1 ay sonra bozulsa da servisini yolunu tutmuş olursun. Yakın şeyler.

@NoBMPR R8 Dostum ben sadece ekran kartlarına bu anlamda güvenmem marka övmek gibi olacak ama defalarca asus kart aldım sıfır olarak çoğunda direk değişim yaptılar. Tamir bile etmeden marka durumu da var sıfır üründe. Sıfır üründe kısa devreli olanda geldi oda var tabi :D Zaten diğer bilgisayar parçaları çok uzun ömürlü. Ben ekran kartı hariç diğer ürünlerde çok düşünmem.

3-4 yıllık mining döneminden geçmiş kartlar almak riskli. Şu an alacağın 3070 Ti falan 85 dereceyi bulur. Kendim 3080 Aorus aldım 83-84 dereceydi mesela. Fan sesi falan aşırı rahatsız ediyordu. Bu kart ısınmaz ve ses yapmaz.

Gainward'ın giriş seviye modeli ısınıyor bir de. Bu kart ısınan modellerden değil.

Undervoltla çözülür bence ısınma muhabbeti

@MendelsOrange piyasası aşağı yukarı o civarda zaten. Pazarlıkla 12.000-12.500'e inerse alınabilir. İlla NVIDIA olmasına gerek yok dersen RX 6900XT bulabiliyorsun yine 12K civarına. Daha güncel bir şeyler olsun diyorsan biraz bütçe arttırıp RX 7700XT'e de bakabilirsin. Hangi çözünürlükte kullanacaksın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı