RTX 4060 alınır mı?

Dostum herşey senin bütçene ve beklentilerine bağlı sonuçta herkes ister en az 4070 Super veya üzerinde bir sistem almayı ama bütçeye göre beklentiyi karşılayabilecek sistem neyse onu alıyoruz. Yaklaşık 9 aydır 4060 kullanıyorum öncesinde RX 570 kullanıyordum RTX 4000 serisinin en düşük modeli kendisi. Şu ana kadar oynatmadığı bir oyun yok 8 GB VRAM sıkıntı olabilir, kas gücü sıkıntı olabilir fakat DLSS ve Frame Generation gibi teknolojiler ile çoğu oyunu ultra veya yüksek ayarlarda oynatıyor.

DLSS teknolojii ve görüntü kalitesi için NVIDIA istiyorum. Bu ekran kartı olmaz.

Hocam bütçe maksimum monitör dahil 30k ya çıkıyor maalesef yani başka öneri varsa verebilirsiniz.

Almak istediğim sistemde bu arada bu.

Son düzenleme:
Hocam bütçe maksimum monitör dahil 30k ya çıkıyor maalesef yani başka öneri varsa verebilirsiniz.
Yani araştırmak lazım ama 25-30 bin civarına genelde 4060 ve 4060 Ti modelli sistemler oluyor. Yalnız monitör dahil 30 bin diyorsan en kötü 23-25 bin gibi bir tutara 4060 sistemler bakılabilir arta kalan paraya da monitör alırsın. Ha RTX 5000 serisi tanıtıldı yakın bir zamanda RTX 4000 serisi fiyatları bir miktar indirim yaşarsa belki daha uyguna alırsın acele etmeden araştır istersen.

Gram oynamaz diye düşünüyorum

Zaten yazın alacağım bu sene sınavım var diye 4060 Ti ucuzlarsa ondan alırım.

Gram oynamaz diye düşünüyorum.

Bakacağız hocam inşallah oynar hadi kısmetse

DLSS teknolojii ve görüntü kalitesi için NVIDIA istiyorum. Bu ekran kartı olmaz.
XeSS şuanda gayet güçlü bir yazılım, bunun yanında görüntü kalitesi için nvidia istediğinizi söylemiştiniz, FC24'te bile full grafiklerde vrami aşıp kasma yapan bir kart, size nasıl güzel bir görüntü kalitesi sağlayabilir ki?

Ne önerirsiniz o zaman hocam 30 bin'e?.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten yazın alacağım bu sene sınavım var diye 4060 Ti ucuzlarsa ondan alırım.

Bakacağız hocam inşallah oynar hadi kısmetse
O zaman aceleye gerek yok 5000 serisi gelsin fiyatlar nedir ne değildir o zaman bakarsın. Arkadaşın dediği gibi belki üretim durur ve 4000 serisi fiyatları düşmez fiyatına göre belki 5060 falan sistem alırsın. Diğer konuya gelirsek çoğu kişi ısrarla 8 GB VRAM yetersiz alınmaz diyor da adamlar serinin en düşük modeline 12 veya 16 GB VRAM koymuyor işte fiyatı düşük tutmak için bazı yerlerden kısıyorlar. Eğer her oyunu ultra ayarlarda oynama takıntısı yoksa ve bütçe bu modelleri almaya yetiyorsa alınır neden alınmasın altı üstü bir kaç görsel ayar ultra değilde yükseğe vs çekilir. Ben böyle yapıyorum şahsen görsel anlamda fazla bir kayıp olmadan DLSS ve FG ile oyunları ortalama 100 FPS üzeri oynuyorum.

Katılıyorum hocam mesela RX 7600XT de 16 GB RAM var ama bana göre çöp bir
GPU hem AMD FSR'a güncelleme bile getirmiyor, daha da driverlar sıkıntı 4060 RX 7600XT'yi tokatlıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…