RTX 4060 alınır mı?

BADİ_1

Centipat
Makaleler
2
Herkese iyi hafta sonları dilerim. RTX 3050 Ti, Intel 12500H, 16 GB RAM özellikli laptopum var ve çalışıp kazanıp masaüstü sisteme geçiş yapmak istiyorum. Ve biliyorsunuz RTX 50 serisi çıktı. RTX 4060 hala alınır mı? Şu an ki Laptop'umun 4 GB VRAM'i var ve 8 GB VRAM'e yetmiyor diyenler var. Acaba ne yapıyorlar da yetmiyor? Bu iki soruma cevap verirseniz sevinirim.

RTX 4060 tabii ki alınır neden: Her oyunu Max grafikte oynatır ve bayağı da guzel deger sunar ama bana yetmez dersen biraz daha para biriktirip 5000 serisinden guzel bir kart cekmek cok daha mantikli olur bende 4060 var banner lord oynarken sorun olmuyor ama 18 saat Rust oynayinca pek mutlu etmiyor hele laptop olunca bu sorunun cevabi senin hangi oyunlari oynadigins bagli
Tabii bir de RX serisi var ama ben RTX serisini daha tatlı bulurum

RTX 4060 tabii ki alınır neden: Her oyunu Max grafikte oynatır ve bayağı da guzel deger sunar ama bana yetmez dersen biraz daha para biriktirip 5000 serisinden guzel bir kart cekmek cok daha mantikli olur bende 4060 var banner lord oynarken sorun olmuyor ama 18 saat Rust oynayinca pek mutlu etmiyor hele laptop olunca bu sorunun cevabi senin hangi oyunlari oynadigins bagli
Forza Horizon 5, The Last of us, Shader moduyla Minecraft, Battlefield 5, Call of Duty Black ops 6 gibi oyunları oynarım. Bunların grafik ayarını max yapsak zorlar mı?

Herkese iyi hafta sonları dilerim. RTX 3050 Ti, Intel 12500H, 16 GB RAM özellikli laptopum var ve çalışıp kazanıp masaüstü sisteme geçiş yapmak istiyorum. Ve biliyorsunuz RTX 50 serisi çıktı. RTX 4060 hala alınır mı? Şu an ki Laptop'umun 4 GB VRAM'i var ve 8 GB VRAM'e yetmiyor diyenler var. Acaba ne yapıyorlar da yetmiyor? Bu iki soruma cevap verirseniz sevinirim.
Şöyle, 8Gb olayı oyuna bağlı mesela Last of us 2'de yeterken Indiana Jones'da yetmiyor. Genel olarak ise modern oyunlarda ucu ucuna yettiğini söyleyebiliriz.

VRAM sorun için oynadığın oyunların kaç GB VRAM istediği önemli anladığım kadarıyla oyun oynamak için alıcaksın yani 4060 yeterli olacaktır. Ben 3060 12gb kullanıyorum oynadığım hikayeli oyunlarda işimi görüyor. eskiden 8 gb 1070 kullanırdım oda işimi görürdü. 4060 ın sana avantajı hikayeli oyunlarda desteklediği sürece DLSS 3 açıp FPS'ini attırabiliyor olman.

Forza Horizon 5, The Last of Us, shader moduyla Minecraft, Battlefield 5, Call of Duty Black Ops 6 gibi oyunları oynarım. Bunların grafik ayarını Max yapsak zorlar mı?

Bunları zorlayacagini sanmiyorum bu oyunlarin cogunu laptop RTX 4060'i ile Max grafikte uzun sure oynadim 5 saati cok gecmesen daha iyi olur tabii bazi oyunlarda PC biraz zorlanir ve saglik acisindan kotu olur 4060 halen cok kral bir ekran karti bence 3050'den 4060'a gecince oh be dersin ama insanin her zaman doyumsuzlugu olur bunu unutma RTX 5000 serisindende alsan yetmez bir zamandan sonra.

5060 Ti veya 5060 alabilirsin sabret bence.

RTX50 serisini almayın. Bu bütçelerde daha güzel AMD ekran kartları varken sadece oyun oynamak için NVIDIA alan fanboydur. Ki eğer render vs alacaksan tamam NVIDIA o zaman mantıklı.

8 VRAM günümüzde çoğu AAA oyunlarda grafikleri yükseğe çekince bile maksimuma dayanıyor yani evet 8 VRAM yetmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı