Geçenlerde artan biriktirdiğim parayla bir hazır sistem satın aldım fakat sevdiğim oyunlardan biri olan Ark Survival Evolved girince sıkıntılar yaşadım herhalde monitörden dedim oyunu sildim. Fakat aynı sıkıntıları bugün gene bir oyun oynamaya çalışırken yaşayınca ekran kartımın bozuk olabileceğinden şüphelendim. Belki oyunun chapterındandır dedim oynamaya devam ettim ama chapter 2'ye geçtiğimde direk uyarı verip oyun kendini kapattı. Bilgili arkadaşlara soruyorum ne yapmam gerekmekte yardımcı olursanız sevinirim.
Ben de gigabyte 4060 kullanıyorum arc denemedim ancak rdr2 de bu tarz sorunlar hiç yaşamadım. Graphics API directx12 ise vulcan yapmayı ya da vulcan ise directx12 yapmayı deneyebilirsin
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Ben de Gigabyte 4060 kullanıyorum Arc denemedim ancak RDR2 de bu tarz sorunlar hiç yaşamadım. Graphics API DirectX12 ise Vulcan yapmayı ya da Vulcan ise DirectX12 yapmayı deneyebilirsin.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Geçen sefer Ark'da sıkıntı yaşadığımda yapmıştım aynısını ama pek bir verim alamamıştım gene de tekrar denemekte fayda var yorumunuz için teşekkürler internette biraz araştırma yaptım bazıları VRAM ile alakalı olabilir diyor sizce sıkıntı gerçekten ekran kartındamı yoksa sürücülerde mi?
Hocam aynı sorunu ben genel olarak yaşıyordum kartı monitöre hangi kabloyla bağlıyorsanız onu biraz kurcalayın, oynatın biraz geri çekin vesaire. Ben öyle yapınca düzelmişti, yani sorun kablodaydı.