Geçenlerde artan biriktirdiğim parayla bir hazır sistem satın aldım fakat sevdiğim oyunlardan biri olan Ark Survival Evolved girince sıkıntılar yaşadım herhalde monitörden dedim oyunu sildim. Fakat aynı sıkıntıları bugün gene bir oyun oynamaya çalışırken yaşayınca ekran kartımın bozuk olabileceğinden şüphelendim. Belki oyunun chapterındandır dedim oynamaya devam ettim ama chapter 2'ye geçtiğimde direk uyarı verip oyun kendini kapattı. Bilgili arkadaşlara soruyorum ne yapmam gerekmekte yardımcı olursanız sevinirim.
dxdiag açıp ekran sekmesinde bir sorun olup olmadığına bakabilirsiniz, çoğu zaman pek bir şey çıkmaz ama denk gelir de hata yazıyor olursa belki çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz
Hocam aynı sorunu ben genel olarak yaşıyordum kartı monitöre hangi kabloyla bağlıyorsanız onu biraz kurcalayın, oynatın biraz geri çekin vesaire. Ben öyle yapınca düzelmişti, yani sorun kablodaydı.
dxdiag açıp ekran sekmesinde bir sorun olup olmadığına bakabilirsiniz, çoğu zaman pek bir şey çıkmaz ama denk gelir de hata yazıyor olursa belki çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz