- Makaleler
- 1
1440p'de 12 GB VRAM kullanımının dibine gelen oyunlara rastlıyorum, bundan hareketle 1-2 seneye 1080p'de de 8 GB VRAM neredeyse tamamen ''obsolete'' olacak gibi duruyor. RT açayım, DLSS 3(FG) kullanayım diye düşünüp de giriş seviyesinde NVIDIA alan arkadaşlar 8 GB VRAM ile bunu nasıl sürdürülebilir kılmayı düşünüyor, ben cidden merak ediyorum.
Bir de bunların arasında mükemmel sivri zekalar var ki neredeyse her testte 8 GB VRAM üstü kullanan oyunları oynayıp ''kardeşim ben oynuyorum 8 GB VRAM'e yaklaşmıyor'' yazıyor. Bilmiyor ki 8 GB VRAM'e yaklaşmama sebebi, kartın hafızayı doldurmamak için texture yüklememesi. Yeni kart alıp kaplama yüklenmeden oyun oynamayı reva görüyor kendine eleman.
Bir de bunların arasında mükemmel sivri zekalar var ki neredeyse her testte 8 GB VRAM üstü kullanan oyunları oynayıp ''kardeşim ben oynuyorum 8 GB VRAM'e yaklaşmıyor'' yazıyor. Bilmiyor ki 8 GB VRAM'e yaklaşmama sebebi, kartın hafızayı doldurmamak için texture yüklememesi. Yeni kart alıp kaplama yüklenmeden oyun oynamayı reva görüyor kendine eleman.