RTX 4060 görüntü hataları

MertEren94

Kilopat
RAM
16gb 3200mhz 8x2
SSD veya HDD modeli
crucial 1 tb m.2
Ekran kartı
rtx 4060
Anakart
pro h610m-e ddr4
İşlemci
i5 12400f
Daha yeni PCH GOAT V3 RTX 4060'lı sistem aldım. Görüntüde milisaniyelik siyah ekranlar, küçük bozulmalar oluyor, siyah git geller falan oluyor. Driver'ı DDU ile silip yeni driver kurdum. BIOS güncelledim, kabloları kontrol ettim ama hala ufak bozulmalar oluyor, ya saliselik siyah ekranlar ya da şu şekil bölgesel hatalar oluyor. Nedendir? Çözüm öneriniz var mı? Bu işaretlediğim kısım çok kısa gidip gelmişti mesela.
gfjhghgjhjg.png

Daha yeni pch goat V3 RTX 4060'lı sistem aldım. Görüntüde milisaniyelik siyah ekranlar, küçük bozulmalar oluyor, siyah git geller falan oluyor. Driver'ı DDU ile silip yeni driver kurdum. BIOS güncelledim, kabloları kontrol ettim ama hala ufak bozulmalar oluyor, ya saliselik siyah ekranlar ya da şu şekil bölgesel hatalar oluyor. Nedendir? Çözüm öneriniz var mı? Bu işaretlediğim kısım çok kısa gidip gelmişti mesela.
Eki Görüntüle 1975128

Tam emin olmamak ile birlikte Windows 11'den olabilir mi? Windows 10'da deneseniz?

Sadece Chrome'da mı oluyor?

Genelde Microsoft Edge'de oluyor. Birkaç ekran bozulması Cyberpunk 2077'de de oldu ama oyunun kendi efekti de olabilir ve yükleme ekranında oldu. Genel olarak hep Microsoft Edge'de oluyor ama hatalar.

1697133732574.png

Daha yeni kırmızılı alanda siyah gelgitler oldu mesela.

Tam emin olmamak ile birlikte Windows 11'den olabilir mi? Windows 10'da deneseniz?

Hiçbir çözüm, çare, neden bulamazsam artık Windows 10'a geçeceğim bakmak için.

Bende de oluyor. Windows 11 kullanıyorum milisaniyelik gidip geliyor. Alt Tab atınca Chrome'da bir şey aratınca vs ancak bende tamamen ekran gidiyor. Yarısı veya üst kısmı değil ancak beni pek etkilemiyor.

Bu sorunun Windows sürümü ile alakası yok, NVIDIA ve Chromium bazlı tarayıcılarla alakalı bir sorun. Yeni Edge de Chromium tabanlı olduğu için, şu adımları uygulayın;

1. Adres çubuğuna edge://flags yazın.
  2. Arama yerine Angle yazın.
  3. Oradaki seçeneği OpenGL ya da D3D11on12 yapın.

Bu sorunun Windows sürümü ile alakası yok, NVIDIA ve Chromium bazlı tarayıcılarla alakalı bir sorun. Yeni Edge de Chromium tabanlı olduğu için, şu adımları uygulayın;

D3D11on12 yaptım, şimdi de milisaniyelik beyaz ekran haraları oluyor edge'de ama ama eski hatalardan görmedim şu ana kadar, sanki siyahlar gitti de daha az sıklıkta beyaz ekran hataları geldi gibi. Test etmek de pek kolay değil. Eğer hata olmaya devam ederse, başka hatalar olursa OpenGL'yi mi seçsem birde?

Görüntü hataları daha da devam ederse ne yapmalıyım? Başka neyden dolayı olabilir sizce?

donanım hızlandırma açık olduğu için de olabilir mi mesela?

Son düzenleme:
Hatalar devam ediyorsa, OpenGL'i seçmeyi de deneyin. Donanım hızlandırmayı kapatmak da işe yarayabilir.
Donanım hızlandırma ne işe yarıyor ki tam olarak? OpenGL ve diğerlerinde de farklı farklı hatalar oluyor sanki, belki edge'den başka bir tarayıcıya geçerim direkt.
Hatalar devam ediyorsa, OpenGL'i seçmeyi de deneyin. Donanım hızlandırmayı kapatmak da işe yarayabilir.
Bu hatayı internette aratmak için ne yazmam gerekiyor bu arada?

@RoCoKo sanki ufak tefek görüntü hataları nadiren de olsa masaüstünde de bir sekme açıp kapatınca oluyor gibi.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY videosu

Son düzenleme:
Daha yeni PCH GOAT V3 RTX 4060'lı sistem aldım. Görüntüde milisaniyelik siyah ekranlar, küçük bozulmalar oluyor, siyah git geller falan oluyor. Driver'ı DDU ile silip yeni driver kurdum. BIOS güncelledim, kabloları kontrol ettim ama hala ufak bozulmalar oluyor, ya saliselik siyah ekranlar ya da şu şekil bölgesel hatalar oluyor. Nedendir? Çözüm öneriniz var mı? Bu işaretlediğim kısım çok kısa gidip gelmişti mesela.
Eki Görüntüle 1975128
sorunu çözebildiniz mi bende de aynı şey olup duruyor şu an da

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı