RTX 4060 GTA 6 kaldırır mı?

Günümüzde senin açma merakı duyup duymaman önemli değil işte. Artık oyunlar direkt zorunlu RT ile çıkıyor. Alan Wake 2, konsolda Spider-Man 2 ile başlamıştı bu. Bu yıl daha şimdiden DOOM ve Assassin's Creed'de zorunlu RT ile çıktı. 4060 o yüzden zaten AC Shadows'da aşırı zorlanıyor. Çünkü zorunlu RT var. Cyberpunk'ta zorunlu RT olmadığı gibi Cyberpunk RT açmadığın sürece yine oldukça iyi performans veriyor. Cyberpunk gorselliginde olup da RX6600 ile ultrada 60FPS alacağın oyun kolay kolay bulamazsın günümüz sektöründe. Cyberpunk bile o "Sistem ağlatan oyun" unvanını saf ayarlarda oynadığında geride bıraktı.

Gerçekten öyle. Bana kalırsa bu RT zorunlu muhabbeti şuanlık var sadece tüm oyunlarda zorunlu hale geleceğini asla düşünmüyorum çok oyuncu kaybederler işlerine gelmez. Doom ve AC de bundan nasibini alacaktır illa. Ama Cyberpunk kesinlikle ilginç bir oyun. Rx 6600 kullanıyorum şuanda ve 1440p med high ayarlarda FSR açarsanız çok görüntü kaybetmeden çoğu zaman 60 FPS çalışıyor oyun. Rx 6600 gibi bir kart için muhteşem bir sonuç bence.

Zaten 60 FPS hiç olmayacak demiyorum ki. Sony'nin o sürekli reklamını yaptığı 8K 30FPS veya 4K 60 FPS olmayacak diyorum ben. 2K 60, 4K 30 olacaktır oyun. Her cümlenizde RX6700 demenize gerek yok bu arada. PS5'in ilk yıllarında forumdaki insanlara PS5'in RX6700 gücünde olduğunu öğreten benim zaten. PS5'in RX6700 gücünde olmasının konsol optimizasyonu farklı işlediği için pek bir önemi de yok zaten.

Zorunlu RT her oyuna gelecektir. Bir kere RT hep hayatımızda vardı. 2014 çıkışlı AC Unity mesela Path Tracing kullanıyor fakat Real Time olmadığı ve reklamı çok yapılmadığı için çoğumuz bilmiyoruz bunu. Öte yandan RT sektörün her yönünde kullanilan bir teknoloji ve NVIDIA'nın yapay zeka, Sony'nin PS5 Pro sattirmasinin da yolunu açan bir teknoloji bu. PhysX gibi kenara atilmayacak yani. 2023'te Alan Wake 2 ile PC'de başladı, Spiderman 2 ile konsolda başladı bu durum. Bu yıl çıkacak büyük oyunlarda da çoktan zorunlu RT isteyen iki oyun gördük ve bunlar artacak da.

Güzel söyledin kankamda AC Unity ilk çıktığında en iyi sistemde kaç FPS veriyordu 25-28 X'e 60 FPS yaptık s 30 FPS oynayacak diye bir şeyleri yok adamın X 60 açıyorsa performans modunda S'de 60 açacak ama dediğim gibi kötü gibi de olsa açacak.

Zaten orada real 8K 30 FPS demiyor ki ya da 4K 60 FPS bunlara varan değerler diyor böyle oynayacaksın demiyor. Bu değerleride exclusive oyunlar dışında zor alırsın.

Ben sana gerçekten harbiden 4K60 FPS oynatırım diyen Series X

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 6'yı gözünüzde fazla büyütmeyin, eğer bu oyun çıktığında RTX 4060 oynatamayacaksa düzgün bir optimizasyon yapmalıydılar. GTA V ilk çıktığında mesela gayet normal sistem gereksinimleri vardı, 740M ekran kartında gayet iyi bir şekilde oynuyordum. Ki GTA 6'nın bazı testlerde 1080 Ti falan kullanıldığı belli oluyor, bu nedenle oyunun RTGI şeklinde gelmeyeceğini düşünüyorum. Mesela RDR2 detay seviyesinde arşa çıktığı halde dönemin donanım açısından berbat olan PS4'üne gelmişti ve rahatlıkla 30 FPS oynatıyordu, ayrıca GTX 900 serisi kartlarda bile rahat oynanıyordu. GTA 6'nın RDR2 detay seviyesinde olmayacağı bence kesin gibi bir şey, dolayısıyla sistem gereksinimlerinden korkmak anlamsız.

Ha şu da bilinmeli ki, RTX 4060 zaten giriş seviyesi bir kart. Bugün GTA 6'da takılmazsa yarın başka bir oyunda mutlaka tökezleyecektir. Ancak şu an için GTA 6'yı büyütmeye gerek yok. Düzgün çıkış yapamazsa düzeltecekler bu kadar basit. Tüketici olarak sürekli kart almayacağız.

PS5'in RX6700 gücünde olmasının konsol optimizasyonu farklı işlediği için pek bir önemi de yok zaten.
Bunu anlamıyorlar gerçekten, ben de anlatamadım. İşletim sistemi, preload shader ve farklı upscaling yöntemleriyle oyunlar PS5 de çok optimize çalışıyor. Ayrıca şunu da bilmek lazım ki bir konsolla bir PC'yi denk tutmak çok yanlış her ne kadar X86 sistemler olsa da PS5'de dahili bir bellek yok, hepsi ortak bir belleğe bağlı ve GDDR6 APU bir sistem. Sistem belleği yok gibi bir şey. Bu sebeple PC ile PS5 arasında donanımı aynı bile olsa dağlar kadar fark olduğunu söyleyebilirim.

Pro'da nasıl olur bilmem ama onda da kalitede 60 alır herhalde o alet güçsüz değil.
PS5 ve Pro arasında bir kaç TFLOPS haricinde fark yok, FG ve yeni çıkacak FSR4 farkı var sadece. FG ile GTA 6 4K da 60 görür, belki VRR ile 70 gibi çalışabilir, 2K da ise 120 FPS zorlayacağını düşünüyorum teorik olarak tabii performans modu için konuşuyorum. PS5 de ise 60 FPS verecektir 1080P ve 2K da. 4K biraz muamma ama 45 FPS zorlayabilir.

Son düzenleme:
Zaten genelde pcye kıyaslayabilmek için en yakın hangi ekran kartı işlemci varsa ona benzetiliyor ona yapacak birşey yok şu kadar Tflops var denilse çoğu kişide birşey uyandırmaz. Ama evet insanlar Gta'yı abartıyorlar sırf Rockstar yapıyor diye teknoloji 50 yıl ilerlemedi günümüz oyunları seviyesinde çıkacak oyun. Bu yüzden de sistem çok eski değilse illa 60 Fps alınabilir. PS5 düşünülenin aksine performans ayarlarında 1080p şansımız varsa 1440p 60 fps olarak oynatacaktır.

Intel Core i5 14400F / Gigabyte GeForce RTX 4060 8 GB / 16 GB DDR5 / 1TB M.2 SSD / GeForce RTX. Bu sistem GTA 6 kaldırır mı sizce?
Rockstar PC'ye geç çıkarıyor ve o sırada da eli boş durmuyor PC'ye optimize ediyor oyunu. Şimdi DLSS'e güvenmezse çok çok rahat oynarsınız. Ama Optimizasyon kötü olursa her türlü oynarsınız ama grafikleri biraz düşürmeniz gerekebilir.

DLSS'i süper kullanacağından eminim GTA 6'nın, DLSS olmadan oynayabileceğinizi zannetmiyorum. Ama 4060 Steam'deki verilere göre en çok kullanılan 3 veya 4. ekran kartı. 4060'lılar oynayamayacaksa kim oynayacak bu oyunu?

Zaten size demedim hocam kart karşılaştırmasını ama PS5'i derinine kadar araştırdığım için PC ile arasında çok farklar olduğunu söylemem gerek. Bu arada PS5 60 FPS oynatmazsa konsolu satarım, şu an sadece 3 oyun falan var galiba 30 FPS olan onlar da patch gelmediği için sanırım. Kimse bana "konsolda 30 FPS çok akıcı" demesin, ben konsolu microstutter vs. olmadan 60 FPS oyun oynamak için aldım. AC:Shadows da PS5'i aşırı güçsüzmüş gibi gösterip Pro da nasıl da cilaladılar ama. PS5 Pro sattırmak için 30 FPS'i dayatırlarsa çoğu kişinin satacağını düşünüyorum konsolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…