RTX 4060 - i3 10100F sistemde Warframe oyununda takılmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 10
Bende de aynı sorun var Ryzen 7 5800x3D ve 3090 kullanıyorum oyunla ilgili bir sıkıntı var ve nasıl çözülür bilemiyorum.
 
Hocam işlemci darboğazi olduğu aşikar ama şöyle birşey var oyun renderlanmasinda sadece ekran kartı rol almiyor bi okadarda işlemci yükü sırtlaniyor çoğu oyunu drop olmadan oynaman normal darboğaz olduğu halde sorun yaşamadan oynayabilirsin işlemcinin besleyebildigi kadar ekran karti calisir sunuda ekliyim her oyunun islemci ve ekran karti kullanımı farkli olabilir ornegin witcher 3 de ultra ayarlara aldigin zaman yukun cogunlugu ekran kartina biner islemci az daha geri planda kalir bazi oyunlarda bu durum tam tersi rtx 4090 da taksan yukun çoğu islemciye biner yani demem oki senin sorunun yüzde 90 islemci gibi gorunuyor
 
Hocam işlemci darboğazi olduğu aşikar ama şöyle bir şey var oyun renderlanmasinda sadece ekran kartı rol almiyor bir o kadar da işlemci yükü sırtlaniyor çoğu oyunu drop olmadan oynaman normal darboğaz olduğu halde sorun yaşamadan oynayabilirsin işlemcinin besleyebildigi kadar ekran karti calisir şunu da ekleyem her oyunun islemci ve ekran karti kullanımı farkli olabilir ornegin Witcher 3 de Ultra ayarlara aldığın zaman yukun cogunlugu ekran kartina biner islemci az daha geri planda kalir bazi oyunlarda bu durum tam tersi RTX 4090 da taksan yukun çoğu islemciye biner yani demem oki senin sorunun yüzde 90 islemci gibi gorunuyor.

Bende neden drop oluyor o zaman soğutmasıda iyi FPS limitliyorum ekran kartının yuzde 30'unu falan kullanıyor işlemcinin de yarisini ya kullaniyor ya kullanmiyor ona rağmen drop giriyor 3090 ve Ryzen 7 5800x3D kullanıyorum.
 
DRM'den kaynaklıda olabilir. Crkli kur dene. Bak bi takılıyor mu? Takılmıyorsa ,eski sürümde stabil çalışıyorsa, güncelleme beklemekten baska çaren yok.
 

Geri
Yukarı