AMr.TalhaA
Hectopat
PCI-e farklılığından dolayı 1080p de darboğaz normale göre biraz daha fazla olur ancak sorun olmaz.

Merhaba, benim ekran kartim GTX 1660 Super ve ışlemcim AMD Ryzen 5500 ben yeni ekran karti olarak RTX 4060 takmak istiyorum darboğaz yapar mi yaparsa önereceğiniz fiyat performans işlemciler var mı?
10-15 dakika önce buraya attığım bir mesajı alıntılayarak buraya koyuyorum çünkü sanırım okumuyorsunuz:
"Eğer sistem elinizdeyse 5500 ise 5600 için değişmeye gerek yok birkaç FPS için. Bir süre böyle kullanın sonrasında daha ileri seviye bir işlemciye geçersiniz."
Burada bahsettiğim daha ileri bir işlemci dediğiniz gibi 5700x3D gibi bir işlemci.
Aynı cümleleri konuşuyoruz boş yere tartışıyoruz.
Ben size neden darboğaz yapacağını soruyorum, 5600 vs 5500 diye bir soru sormuyorum.
Olmuyor hocam 4060 ve R5 5500 bende var herhangi bir darboğaz söz konusu değil.
1080p de eğer kullanıyorsanız normale göre daha fazla darboğaz oluşur çünkü işlemci ekran kartını kısıtlıyor PCI-e yüzünden. Yani darboğaz söz kounusu olamaz demeniz doğru değil.
Hocam vallahi 1080p de oynuyorum ekran kartı kullanımı hep %99 civarlarında işlemci rahat çalışıyor.
Yapılan test 6600XT ile yapılmış yani 4060'tan daha güçsüz bir kart ve çoğu oyunda daha kötü performans vermişHocam, sizde benim sorumu okumuyor gibisiniz.
Tekrar yazıyorum, size neden darboğaz yapacağını soruyorum, neden işlemci değişmesi gerektiğini falan sormuyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.