RTX 4060 laptop gereğinden düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

soloqqer

Picopat
Daha fazla  
RAM
8gb
Öncelikle merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda ASUS TUF A15 aldım. Yapılan incelemeleri izledigimde benim aldığım FPS değerlerinin neredeyse 2 2.5 katı değerleri aldıklarını gördüm. O yüzden size danışmak istedim. Sistem özellikleri şunlar:
AMD Ryzen 7 7735HS 3.20GHz
NVIDIA GeForce RTX 4060.
RAM 8 GB.
Valorant'ta 130-170 arası bir FPS.
CS de ise 120-160 arası bir FPS alıyorum.
İncelemesini yapan kanallara baktığımda CS de optimizasyon sıkıntısı olduğunu söyledi ve FPS'i ortalama benim aldiğim gibi alıyordu. Ama Valorant'ta benim aldiğim FPS'in 2 katından fazlasını alıyor aynı cihaz olmasına rağmen.

Bu neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda ASUS TUF A15 aldım. Yapılan incelemeleri izledigimde benim aldığım FPS değerlerinin neredeyse 2 2.5 katı değerleri aldıklarını gördüm. O yüzden size danışmak istedim. Sistem özellikleri şunlar:
AMD Ryzen 7 7735HS 3.20GHz
NVIDIA GeForce RTX 4060.
RAM 8 GB.
Valorant'ta 130-170 arası bir FPS.
CS de ise 120-160 arası bir FPS alıyorum.
İncelemesini yapan kanallara baktığımda CS de optimizasyon sıkıntısı olduğunu söyledi ve FPS'i ortalama benim aldiğim gibi alıyordu. Ama Valorant'ta benim aldiğim FPS'in 2 katından fazlasını alıyor aynı cihaz olmasına rağmen.

Bu neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

RAM'in tek kanal olmasından dolayı olabilir. Ve düşük olmasından.

RAM'in tek kanal olmasından dolayı olabilir.

DDR5 ve de harici ekran kartlı bir cihaz icin tek kanal veya cift kanal onemi yok. Ayrica tek bir bellek modulu kendi icinde cift kanal olarak calisir.

@soloqqer cihazin suruculeri yuklu mu? İslem icin AMD, ekran karti icin NVIDIA suruculerinin yüklü olmasi gerek.

Bu konudaki g-helper uygulamasini kullan. Oradan ekran karti icin Ultimate modu sec. Ayrica cihazin isinan bir model. Onun için ozel ayar yapmamiz gerekecek sonrasında.

4060 watti düşük değil. Cihaza kesinlikle 8gb daha ram ekleyin. Ve de nvidia denetim masasından harici ekran kartini secin.
Bilgisayardan pek anlamam bunu mu kastediyorsunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-29 013838.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-29 013838.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 48
Sebebi tabii ki RAM. Özellikle rekabetçi oyun oynuyorsunuz önemi daha da büyük oluyor. Min 16, Max 32 yapabilirsin.
Evet kesinlikle 16 aşağısı kurtarmaz. @soloqqer hocam bu çözüm getirebilir fakat ram eklemen gerekiyor en kisa zamanda.

Evet kesinlikle 16 aşağısı kurtarmaz. @soloqqer hocam bu çözüm getirebilir fakat ram eklemen gerekiyor en kisa zamanda
Dediğinizi yaptım ekran ayarlarını değiştirip oyun testini yaptım. Oyun bariz daha akıcı ama cs de fps değeri çok değişken oldu 200 fpsi de gördüm 40 fpsi de. (bu sayıların arasında 1-2 saniye var). Valorant fps'im 15-20 fps altını almaya başladım

Dediğinizi yaptım ekran ayarlarını değiştirip oyun testini yaptım. Oyun bariz daha akıcı ama CS de FPS değeri çok değişken oldu 200 FPS'i de gördüm 40 FPS'i de. (bu sayıların arasında 1-2 saniye var). Valorant FPS'im 15-20 FPS altını almaya başladım.
Rekabetçi oyunlarda FPS'in inip kalkması normal bir durumdur. Dediğim gibi RAM'i de yükselttikten sonra daha da akıcı değerler elde etmiş olacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı