RTX 4060 R5 3600 sistemde FPS drop oluyor

KairaKayra

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
gskill ripjaws 8x2 cl16 3000mhz
Ekran kartı
Asus Dual RTX4060
Anakart
MSI B450M A PRO MAX
İşlemci
RYZEN 5 3600
RTX4060 öncelikle merhaba, bilgisayarımın performansından sorunluyum.
Bir de ekstra olarak bilgisayarımı aldıktan 4 ay sonra thermaltke 240mm sıvı soğutmayla kullanıyorum, ekran kartım hariç bilgisayarın genel parçaları 2020 yılındandır bu zamana kadar hiç donanımsal bir arıza vesaire yaşamadım, yıllık temizliğini yaptım, 2 yılda bir hep format attırdım.
Sistemim bu şekildedir, 4060 kartımdan önce MSI GTX 1650S'im vardı, geçen yaz onu satıp 4060 aldım.
4060'ı taktığımda pek sıkıntı yoktu, iyiydi fakat şu an bilgisayarımda cidden sorun var, basit emülatör oyunlarında bile FPS dropları yiyorum, 40-90FPS arası takılıyorum, ETS'de 90 FPS alıyorum ve bilgisayarım internette test videolarını izlediğim oyunlardaki FPS'leri vermiyor ayarlar aynı olmasına rağmen, yavaştan yeni parçalar almaya başladım ama almam birazcık sürecek, bu zamana kadar bu sorunu düzeltirsem daha iyi olacak, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Shift+Crtl+Windows+B yap
Ardından cmdyi yönetici olarak açıp sfc /scannow yaz ve enterla işlem bittikten sonra yeniden başlat düzelmezse soğutucu ile alakalı olabilir

RTX 4060 öncelikle merhaba, bilgisayarımın performansından sorunluyum.
Bir de ekstra olarak bilgisayarımı aldıktan 4 ay sonra thermaltke 240mm sıvı soğutmayla kullanıyorum, ekran kartım hariç bilgisayarın genel parçaları 2020 yılındandır bu zamana kadar hiç donanımsal bir arıza vesaire yaşamadım, yıllık temizliğini yaptım, 2 yılda bir hep format attırdım.
Sistemim bu şekildedir, 4060 kartımdan önce MSI GTX 1650S'im vardı, geçen yaz onu satıp 4060 aldım.
4060'ı taktığımda pek sıkıntı yoktu, iyiydi fakat şu an bilgisayarımda cidden sorun var, basit emülatör oyunlarında bile FPS dropları yiyorum, 40-90FPS arası takılıyorum, ETS'de 90 FPS alıyorum ve bilgisayarım internette test videolarını izlediğim oyunlardaki FPS'leri vermiyor ayarlar aynı olmasına rağmen, yavaştan yeni parçalar almaya başladım ama almam birazcık sürecek, bu zamana kadar bu sorunu düzeltirsem daha iyi olacak, yardımlarınızı bekliyorum.

Dostum R5 3600 RTX 4060'a ucu ucuna yetmekte. (1080p) oynadığın oyunlarda grafikleri fullemezisen yük işlemciye biner sistem darboğaz yapar. Basit bir emulatör diye tabir ettiğin emularör oyunları ise sistem iyi olsun kötü olsun yer yer takılmalar yapıyor.

Shift+Crtl+Windows+B yap
Ardından cmdyi yönetici olarak açıp sfc /scannow yaz ve enterla işlem bittikten sonra yeniden başlat düzelmezse soğutucu ile alakalı olabilir
Hocam dediklerinizi uyguladım ama bir şey değişmedi ve sıcaklık değerlerim normal onda bi sıkıntı yok

Dostum R5 3600 RTX 4060'a ucu ucuna yetmekte. (1080p) oynadığın oyunlarda grafikleri fullemezisen yük işlemciye biner sistem darboğaz yapar. Basit bir emulatör diye tabir ettiğin emularör oyunları ise sistem iyi olsun kötü olsun yer yer takılmalar yapıyor.
Hocam evet biliyorum ucu ucuna yettiğini ekran kartını alırken çok sıkıntı etmedim ama sonradan aradaki fark baya arttı eski kartımdan daha kötü oldu şuan bide şey grafik ayarlarını otomatik oyuna bırakıyorum genelde en ful ayarların 1-2 tık altı oluyor benim anlamadığım csde bile test videolarına baktım adam 240 ile 180fps arası oynuyor ben 120 fpsi geçemedim kendi sistemimle

Hocam dediklerinizi uyguladım ama bir şey değişmedi ve sıcaklık değerlerim normal onda bir sıkıntı yok.

Hocam evet biliyorum ucu ucuna yettiğini ekran kartını alırken çok sıkıntı etmedim ama sonradan aradaki fark bayağı arttı eski kartımdan daha kötü oldu şu an bir de şey grafik ayarlarını otomatik oyuna bırakıyorum genelde en ful ayarların 1-2 tık altı oluyor benim anlamadığım CS'de bile test videolarına baktım adam 240 ile 180FPS arası oynuyor ben 120 FPS'i geçemedim kendi sistemimle.

Gerçekten bir anormallik mevcut, işlemcinin veya ekran kartının oyun oynarkenki ısısını kontrol etriniz mi?

Gerçekten bir anormallik mevcut, işlemcinin veya ekran kartının oyun oynarkenki ısısını kontrol etriniz mi?
Evet hocam işlemcim 74 dereceyi geçmiyor geçen yaz termal macununu yeniledim ve neredeyse aldığımdan beri sıvı soğutmayla kullanıyorum.
ekran kartımsa 60 ile 70 derece arasında.
cidden soğudum yani peki sizce güç kaynağıyla alakalı olabilir mi 650 wat 80 plus silver olması lazım çok hatırlamıyorum ama ekran kartını alırken güç kaynağımda ucu ucuna yetiyordu

Hocam çok bilmiyorum da Xigmatek'in bir modeli.

Amazon.com.tr
Bundan hocam.

Kanka şimdi.

1.sürücler güncel olmalı.
2.cihazda arka planda çalışan uygulamaları kontrol et.
3.BIOS'tan RAM MHz'sini kontrol et.

Önemli; FurMark testi ile ekran kartının kaç W çektiğine bakma ihtimalin var mı? Eğer değer normale göre düşükse ekran kartında bir problem var demektir. PSU'ya gelecek olursak güç kaynakları zamanla yıpranır (giriş seviyesi) bir bilgisayarcıya baktır en son ihtimal.

İşlemcinin kaç GHz de çalıştığından bakar mısın?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı