RTX 4060 sistem ile Windows 11'den Windows 10'a dönülür mü?

Windows 11 nasıl kuruldu o zaman? Windows 11'de UEFI zorunlu. Windows kurulurken anakart logosu çıkıyor mu?

Arkadaşın dediği gibi UEFI zorunlu. Ama şimdi olay çözüldü diyelim. Siz bununla alakalı yeni konu oluşturun daha iyi olur.

Hocam az önce Windows 11'i tekrardan UEFI olarak kuracaktım. Rufus programında GPT ve MBR seçenekleri var. UEFI kurulum için GPT seçmem gerekli. Ancak disk MBR olarak gözüküyor. Twinmos marka bir M.2 SSD kullanıyorum. GPT olarak kurulum yaparsam sorun olur mu? Bilgisayar eski bir bilgisayar değil yeni bir bilgisayar GPT desteklemesi lazım değil mi?
1709397690735.png

Hocam az önce Windows 11'i tekrardan UEFI olarak kuracaktım. Rufus programında GPT ve MBR seçenekleri var. UEFI kurulum için GPT seçmem gerekli. Ancak disk MBR olarak gözüküyor. Twinmos marka bir M.2 SSD kullanıyorum. GPT olarak kurulum yaparsam sorun olur mu? Bilgisayar eski bir bilgisayar değil yeni bir bilgisayar GPT desteklemesi lazım değil mi?Eki Görüntüle 2131016

Yanlış ayarlarla yanlış kurulum yapılmış. SSD türlerinin GPT olması daha sağlıklı olur. GPT ile devam edin. Kurulumda diski tamamen silip GPT formatında yeniden oluşturmanız gerek.

Performans farkı olacağını sanmam. Bence Windows 10'a dönebilirsin. Ne de olsa hala güvenlik desteği güncellemeleri alıyor.
Eğer güvenlik çok büyük bir sorun ise Windows 10 LTSC 2021 IoT versiyonu 2032 yılına kadar desteklenecek.
Tabii ki Microsoft Store vs. ile gelmiyor, ve .NET 4.8 kuramıyorsunuz (ben kuramadım), o yüzden önerebileceğim bir çözüm değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı