RTX 4060 sistem oyun oynarken reset atıyor

Panda_09

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda aldığım (1-2 hafta anca olmuştur) hazır sistem oyun oynarken aniden yeniden başlatıyor. Bu sadece Forza Horizon 5'te oldu. Bugün BIOS'u ve XMP profili güncelledim ve tekrar denedim, 30 dk 1 saat civarı oynadım ve ayarları extremden ultraya düşürdüm bir şey olmadı. Sıcaklıklar Ryzen 5 5600X stock fana göre max 75 derece ekran kartı MSI RTX 4060 8 GB OC Ventus 2X Black modeli o da 60-65 derece civarı %90-95 kullanım oranında gidip geliyordu. LoL, AC Unity oynadım full ayarlarda Call of Duty Warzone oynadım 1-2 saat en yüksek ayarlarda, böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sorun ne olabilir?
PSU Xigmatek Odin II 650W 80 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mümkünse CPU soğutucu alın, stok fan kullanmayın. RAM'leriniz kaç MHz'de çalışıyor?
Ekran kartı ve anakart sürücüsünü yüklediniz değil mi?

Hocam mümkünse CPU soğutucu alın, stok fan kullanmayın. RAM'leriniz kaç MHz'de çalışıyor?
Ekran kartı ve anakart sürücüsünü yüklediniz değil mi?

RAM'ler 3200 MHz de, yanlış hatırlamıyorsam 1.394v ile çalışıyordu XMP ile. Ekran kartı sürücü güncel anakart sürücüsünü kurdum sildim ama BIOS güncel şu anda. OCCT testide yaptım 10-15 dk zamanım kısıtlı olduğu için. Daha kapsamlı test nasıl yapabilirim? Çünkü PC 2 haftalık ve direkt PSU sorunlu deyip geçmek istemiyorum.

RAM'ler 3200 MHz de, yanlış hatırlamıyorsam 1.394v ile çalışıyordu XMP ile. Ekran kartı sürücü güncel anakart sürücüsünü kurdum sildim ama BIOS güncel şu anda. OCCT testide yaptım 10-15 dk zamanım kısıtlı olduğu için. Daha kapsamlı test nasıl yapabilirim? Çünkü PC 2 haftalık ve direkt PSU sorunlu deyip geçmek istemiyorum.

Furmak testi yapın GPU için.

Şu anda işteyim akşam üzeri testleri yaptıktan sonra nasıl iletişime geçebilirim.

FurMark testi sağlıklı geçerse GPU'da sorun yok demektir. İşlemci için de Cinebench testi yapın bu sayede problem varsa görebilirsiniz.
RAM'ler Dual channel ise birini çıkarıp sistemi çalıştırın sonra diğerini aynı şekilde yapın. RAM'lerden biri arızalı olabilir; bu şekilde sistem açılmazsa veya sorun olursa RAM arızalı demektir.
SSD sağlığına bakmak için CrystalDiskInfo kullanın. Bunları yapın sorunu bulmanıza yardımcı olacaklardır.

FurMark testi sağlıklı geçerse GPU'da sorun yok demektir. İşlemci için de Cinebench testi yapın bu sayede problem varsa görebilirsiniz.
RAM'ler Dual channel ise birini çıkarıp sistemi çalıştırın sonra diğerini aynı şekilde yapın. RAM'lerden biri arızalı olabilir; bu şekilde sistem açılmazsa veya sorun olursa RAM arızalı demektir.
SSD sağlığına bakmak için CrystalDiskInfo kullanın. Bunları yapın sorunu bulmanıza yardımcı olacaklardır.
Hocam merhaba. Testleri gerçekleştirdim. Furmarkta hiçbir sorun çıkmadı ve 26 dk yaptım , işlemci testinde occt de yaptım ama çok güvenemedim sonra aida64 yaptım ve Max 82 gördüm Stock soğutucu ile (cinebench açılmadı). Disklerde Toshiba HDD 100%, Crucial P3 plus M2 100%, Hi Level Elit Seires Sata SSD 95% sağlıkları ve okuma yazmalarını tam veriyolar.
Son tekrar forza testi yapıcam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı