Çözüldü RTX 4060 sistemde darboğaz mı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

  • son.png
    son.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 7
Ekran kartı MSI RTX 4060 Gaming X
İşlemci Ryzen 5 5600.
Oyunda Ultra ayarlarda ekran kartı kullanımı bir an yüzde 40 50 60 gibi rakamlara düşüyor sonrasında 98 85 90 gibi oynuyor işlemcimi çok kullanıyor ekran kartım paso yatıyor bu darboğaz mıdır öyleyse nasıl çözebilirim oyun içi FPS 80 90 gibi rakamlara düşüyor.

Eki Görüntüle 2140262
Darboğaz yapmaz. Şahsen Bende Ryzen 5 5500 var Ekran kartı 4060 bende %20 lik bir darboğaz gerçekleşiyo çokda önemli olmuyor.
 
Darboğaz yapmaz. Şahsen bende Ryzen 5 5500 var ekran kartı 4060 bende %20'lik bir darboğaz gerçekleşiyor çok da önemli olmuyor.

Bende çok fazla dalgalanma oluyor sanırım darboğaz yaşanıyor.

FPS için bir şey yapılmaz fakat işleme ölçeğini en yüksek sayıya getirin görüntü daha iyi oluyor.

Teşekkür ederim görüntü kalitesi ile ilgili bir sorun yaşamıyorum.
 
İşlemci 70 dereceyi görüyor bence frekans kısıyor sorun bu yüzden kaynaklanıyor olabilir işlemci çekirdeklerinin ısılarını aç öyle gözlemle, işlemci soğutucun ne?
 
Yani dalgalanmayı bilmiyorum ama darboğaz olasılığı aşırı düşük. Sorun ramlarde olabilir mi?

Aynı şey aklıma geldi 3000 MHz RAM'lerim fakat RAM'lerimin normal olduğunu söyledirler arkadaşlar.

İşlemci 70 dereceyi görüyor bence frekans kısıyor sorun bu yüzden kaynaklanıyor olabilir işlemci çekirdeklerinin ısılarını aç öyle gözlemle, işlemci soğutucun ne?

Söylediğiniz şeyi daha önce denemedim işlemci soğutucum stok ama sipraiş verdim kule tipi geliyor ama sorunun onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum işlemci derecelerim aşağıdaykende bu sorunu yasıyorum.

Bende 4070 ve R5 7500F var aynı performansı alıyorum.

Anlam veremiyorum yani başka oyunlarda da denedim GPU kullanımı 90 iken bir anda 50'ye düşebiliyor bu başka oyunda ad oluyor.
 
AMD chipset yüklemiş miydin? Yüklüyse sil yeniden başlat bir de öyle dene çünkü içimde bir his kendinden de şüphelendiğim AMD chipsetin düzgün çalışmadığı.
 

Geri
Yukarı