RTX 4060 sistemde Fortnite yüksek CPU kullanımı

Can5000

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x8 GB 3200 MHz ddr4
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
ASUS PRİME H610M R D4
İşlemci
i5-12400F
Selamlar. Bugün sistemimde Fortnite oynarken GPU'nun %50-60 civarı kullanıldığını, CPU'mun ise %80-%100 civarı kullanıldığını gördüm. Ayarları düşürmeyi veya yükseltmeyi denedim fakat sorunum hala çözülmedi. Sizce bu normal mi yoksa sistemim darboğaz mı yapıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz ayarı açtım fakat pek bir şey değişmedi ayrıca görüntü kötüleşti

Dediğiniz ayarı açtım fakat pek bir şey değişmedi ayrıca görüntü kötüleşti.

Neyi açtınız ve kenar yumuşatma olarak ne kullanıyorsunuz güzel görüntü istiyorsanız destansı tsr ve 3D çözünürlüğü fulleyin düzelir ben fazla FPS için dedim ama gerek yoksa kalite daha önemlise bu dediklerim kaliteyi arttirir.

DLSS kullanıyorum performans modunda DLSS açıkken 3D çözünürlük 50'de sabit kalıyor değiştiremiyorum 3D çözünürlüğü artırınca görüntü pikselleşiyor çok kötü oluyor

DLSS kullanıyorum performans modunda DLSS açıkken 3D çözünürlük 50'de sabit kalıyor değiştiremiyorum 3D çözünürlüğü fulleyince görüntü pikselleşiyor çok kötü oluyor.

Çok garip vallaha 3D çözünürlükte Fornite çok iyi duruyor fullde DLSS performansta kötü durması lazım aslında 1080p monitör kullanıyor isen bilemedim hocam sorununuzu ben açtımda iyi duruyordu.

Dediğiniz ayarı açtım fakat pek bir şey değişmedi ayrıca görüntü kötüleşti
Değerli dostum, kullandığın sistem fortnite için epic ayarları göğüsler. Sorun nedir ne oluyor tam anlamıyla değerleri paylaştığın bir video atarsan buraya sana yardımcı olmak isterim. Çünkü yaşadığın durum anormal.

DLSS kullanıyorum performans modunda DLSS açıkken 3D çözünürlük 50'de sabit kalıyor değiştiremiyorum 3D çözünürlüğü artırınca görüntü pikselleşiyor çok kötü oluyor
Lütfen artık konu sahibine yanlış bilgiler vermeyiniz. Kimseye teker teker doğrusunu anlatamayacağım münazaraya girmeyeceğim. Kanıtıyla video atıyorum Epic ayarlarda bu değerleri alman lazım değerli dostum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Full en yüksek epic ayarlarda dlss kapali en fazla 50 fps gördüm dlss açık dengelide 70-80e kadar çıktı

Çok garip vallaha 3D çözünürlükte Fornite çok iyi duruyor fullde DLSS performansta kötü durması lazım aslında 1080p monitör kullanıyor isen bilemedim hocam sorununuzu ben açtımda iyi duruyordu.
3D çözünürlüğü en düşük ayarlarda fullemiştim görüntü bayağı kötüleşti fakat epic ayarlarda açtığımda sizin dediğiniz gibi görüntü daha iyi oldu

Full en yüksek Epic ayarlarda DLSS kapali en fazla 50 FPS gördüm DLSS açık dengelide 70-80e kadar çıktı.

Epic ayarlarda DLSS açmadan videoda aynı sistem gördüğün gibi 102 FPS falan alman lazım. Sen bir de DLSS açmışın bir de dengeliye getirmişin 80 alıyosun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Epic ayarlarda DLSS açmadan videoda aynı sistem gördüğün gibi 102 FPS falan alman lazım. Sen bir de DLSS açmışın bir de dengeliye getirmişin 80 alıyosun.

Hocam merhaba biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın dün bilgisayara format atmıştım ve format sonrası FPS'im düzelmişti Epic ayarlarda 100-120 FPS almaya başlamıştım fakat bugün tekrar aynı sorunu yaşadım az önce ekran kartı sürücüsünü kaldırıp daha eski bir sürümünü yükledim ve şu an Epic ayarlarda tekrardan çok rahat bilgisayarımın alması gerektiği FPS'leri alabiliyorum.

İyi oyunlar dilerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…