RTX 4060 sistemde FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

mamituna16

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
i5 12400F
Hazır sistem aldım. 1 hafta önce oynadığım tüm oyunlarda FPS düşmesi, anlık laglar vs gibi şeyler oluyor. G-Sync aktif sürücüler güncel.
İşletim sistemi: Windows 11.
Ekran kartı RTX 4060. işlemci i5 12400F. 16 GB RAM 3200 MHz. 512 GB SSD. 550W Power Supply.
Monitör MSI 27" MAG 275F 180Hz 0.5ms

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD sistemler kadar olmasa da Intel işlemcilerdede RAM, kekeleme drop takılma gibi sorun yaşayanlar için eğer yazılımsal sorunlar yok ise ilk bakılması gereken yerdir. Dual channel RAM kullanıyor musun RAM frekansın bence düşük olduğundan da gecikme yaşıyor olabilirsin. Ayrıca ne zamandır bu sorun var sıcaklıklarını kontrol ettin mi?

AMD sistemler kadar olmasa da Intel işlemcilerdede RAM kekeleme drop takılma gibi sorun yaşayanlar için eğer yazılımsal sorunlar yok ise ilk bakılması gereken yerdir. Dual channel RAM kullanıyor musun RAM frekansın bence düşük olduğundan da gecikme yaşıyor olabilirsin. Ayrıca ne zamandır bu sorun var sıcaklıklarını kontrol ettin mi?

Sorun sistemi ilk aldığımdan beri var Dual channel evet 3200 maksimum desteklediği hız maalesef RAM'lerin sıcaklıkları kontrol etmedim ama RAM'leri Memtest ile test edersem iyi olacak gibi hocam.

RAM'leri mem test ile test ettim hata filan çıkmadı sorun FreeSync deymiş kapatınca düzeldi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı