Ach1ll
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller diliyorum, 2024 yılının Black Friday kampanyasında bilgisayar bileşenlerimi yenileme işine giriştim. Aslında başta sadece R3 1300X işlemcimden R5 5600'e geçip bırakmayı planlıyordum ancak hem taksit imkanları hem de gelecek olan Black Friday indirimleri biraz iştahımı açtı ve alışveriş sitelerini gezerken Amazon'da MSI Ventus 3060 ekran kartını görüp 9 taksitle almaya okey oldum çevremdeki arkadaşlarıma da söyleyince onlar da almam için iyice heyecanlandırdı ancak birkaç forumda gezerken 3060a verilecek paraya RX6600-6700XT almanın daha iyi olduğu yorumlarını okudum o anda AMD ekran kartlarıyla tanışmış oldum çünkü 2017'den beri 1050 Ti ekran kartı kullanıyorum ve NVIDIA'nın bana hiçbir sorun çıkartmamasından aşırı memnunum ve her yıl NVIDIA ekran kartı haberleri okuyordum AMD RX ekran kartlarını pek duymamıştım bu bilgileri öğrendikten sonra bu sefer forumlarda RX 6700XT mi yoksa 3060 Ti mı konularını okurken herkes RX 6700 XT'yi öneriyordu ancak bir arkadaşın yorumu benim bütün planlarımı alt üst etti ve deyimi yerindeyse aydınlattı yorumu şu şekildeydi "iki ekran kartı da eski versiyon bir ekran kartı ve senin için ikisi de uzun vadeli bir kart olmayacak en güncel kartı almaya çalış" diye bir yorumdu. Kendimce benim planım 6-7 yıl idare edebilecek bileşenlerle yoluma devam etmekti bu yorumdan sonra 4060 Ti 16 GB ve hemen hemen aynı ücretlerde olan RX 7700 XT ekran kartlarına bakmaya başladım RX 7700 XT 4070 ile yarışırken 4060 Ti zar zor 7700XT'ye yaklaşabildiğini fark ettim ve güçlü oyunlarda yüksek FPS değerlerini veren RX 7700 XT'ye adeta aşık oldum, karşılaştırma testlerini izledikçe ekran kartına daha da çok ısındım. 4060 Ti'dan tam vazgeçmişken yine forumdaki bir yorum kafamı karıştırdı bir arkadaş RX 7700 XT için "güç teknolojiyi ancak 1 2 yıl geçebilir daha sonrasında sadece kas gücüne ihtiyacın olmadığını anlamış olursun NVIDIA yazılım güncellemeleriyle ve yazılım teknolojileriyle kartlarını her zaman optimize edip güçlü tutuyor" diye bir yorumdu ve şahsen 1050 Ti gibi bir ekran kartına bile 2 ayda bir düzenli bir şekilde güncelleme alıyorum ve söylediği şey biraz haklı hissettirdi ancak bu konulara çok uzağım bu yüzden sizden önerilerinizi bekliyorum 15k bütçem var 25 Kasım ve 29 Kasım aralığındaki indirimleri bekliyorum ve yakaladığım ekran kartını alacağım o güne kadar kafamdaki her şeyin daha yerli yerine oturması için sizlerin kullandıysanız bu kartlarla olan deneyiminizi veya fikirlerinizi bekliyorum.