RTX 4060 Ti için 240 Hz vs 360 Hz monitör

Ben olsam 360 Hz almazdım. Elindeki ekran kartı zaten 2-3 oyundan başka 360 FPS'ye kadar ulaşamaz, dolayısıyla 240 Hz almak daha mantıklı. Ki 240 Hz alırsan 360 Hz alsaydım ya keşke diye hayıflanmazsın ve gayet mutlu takılırsın.

Ben olsam 360 Hz almazdım. Elindeki ekran kartı zaten 2-3 oyundan başka 360 FPS'ye kadar ulaşamaz, dolayısıyla 240 Hz almak daha mantıklı. Ki 240 Hz alırsan 360 Hz alsaydım ya keşke diye hayıflanmazsın ve gayet mutlu takılırsın.
Zaten genellikle Valorant ve Apex oynuyorum geçenlerde Alienware monitörünü gördüm itopya da 360hz bir onu düşünüyorum bir de Zowienin 240hz monitörünü.

Hocam birisi 360hz al diyor birisi 240hz al diyor iki arada bir derede kaldım bildiğin dakvjdfıdvbduvequg

@Saint Lucia Hocam bir yardımcı olma ihtimalin var mı? Senin forumlarda yazdıklarını görüp XG2431 aldım 8.500 TL'ye çok güzel ve premium bir hissi vardı fakat aşırı derecede ışık sızması vardı iade ettim. Yeniden alacaktım fakat bir baktım fiyatı uçmuş 13K bandında oynuyor şu an stokta az kaldığı için falan mıdır yoksa farklı bir monitöre mi yönelmeliyim?

Son düzenleme:
Hocam bir yardımcı olma ihtimalin var mı? Senin forumlarda yazdıklarını görüp XG2431 aldım 8.500 TL'ye çok güzel ve premium bir hissi vardı fakat aşırı derecede ışık sızması vardı iade ettim. Yeniden alacaktım fakat bir baktım fiyatı uçmuş 13K bandında oynuyor şu an stokta az kaldığı için falan mıdır yoksa farklı bir monitöre mi yönelmeliyim?

Işık sızması IPS panellerde olağan bir durum. Kaç derecelik sızma vardı? Görmüş olsaydım daha iyi yorum yapabilirdim.
Güzel monitör çünkü.
360Hz öneririm ama oynadığın oyunlarda 300 ve üstü FPS alabiliyor musun? Apex bende oynuyorum ve grafik kartını kullanan bir oyun. 240Hz daha uygun kanısına varıyorsak Dell G2524H Monitör bunu öneririm.

Işık sızması IPS panellerde olağan bir durum. Kaç derecelik sızma vardı? Görmüş olsaydım daha iyi yorum yapabilirdim.
Güzel monitör çünkü.
360Hz öneririm ama oynadığın oyunlarda 300 ve üstü FPS alabiliyor musun? Apex bende oynuyorum ve grafik kartını kullanan bir oyun. 240Hz daha uygun kanısına varıyorsak Dell G2524H Monitör bunu öneririm.

Hocam neredeyse her yerinde vardı önceki monitörüm de IPS'di onda da ışık sızması vardı fakat bunda bariz vardı rahatsız ediyordu. BenQ XL2546K ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? TN panel olması sıkıntı değil 2 monitör kullanabilirim biri IPS video film izlemek için diğeri ise saf FPS rekabetçi oyunlar için sence mantıklı mı?

Şu an Gençer Gaming de 12.600 TL'ye BenQ XL2546K alabiliyorum.

Hocam neredeyse her yerinde vardı önceki monitörüm de IPS'di onda da ışık sızması vardı fakat bunda bariz vardı rahatsız ediyordu. BenQ XL2546K ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? TN panel olması sıkıntı değil 2 monitör kullanabilirim biri IPS video film izlemek için diğeri ise saf FPS rekabetçi oyunlar için sence mantıklı mı?

Şu an Gençer Gaming de 12.600 TL'ye BenQ XL2546K alabiliyorum.

Işık sızması IPS'lerde evet sık görülüyor ama sadece IPS'lerde olmuyor. Işık sızması arka aydınlatma dizilimi ve gücüyle alakalı. Ekran ince bir yapıya sahip olduğu için ışık ince bulduğu alanda parlama yapıyor. TN panelde de bunu görebilirsin. Buna takılmamak gerektiği kanısındayım. Yüzlerce monitör görmüş biri olarak şahsi yorumumdur.

BenQ'ya gelirsek. %50/50 bir cevabım var. Ben artık TN paneli ne olursa olsun evde bulunmasını mantıklı bulmuyorum. Aynı performansı IPS panel hatta daha iyisini bile verdiği IPS modeller var. BenQ alınca oyunculuk performansına çağ atlatmıyor. O para verilmemeli.

Güzel monitör çünkü.
Saint Lucia hocam bu konudan bağımsız size sormak istediğim için yazıyorum eklediğim görseldeki sızma fazla mı yoksa normal mi? Değişim yapmalı mıyım. Konu sahibi arkadaş kusura bakmasın, konu ışık sızması olduğu için yazdım. Monitör Dell g2724d

Dosya Ekleri

• IMG_20240106_162908.jpg
    IMG_20240106_162908.jpg
    132,1 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20240106_160449.jpg
    IMG_20240106_160449.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 65

Technopat Haberler

Geri
Yukarı