RTX 4060 Ti önerisi

• Konuyu başlatan mkz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 802

mkz

Centipat
Daha fazla  
Anakart: TUF B450M-PRO Gaming.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 2060 6 GB.
PSU: Gametech 750W 80 Plus Gold.

4060 Ti almak istiyorum fakat kafamda bir soru var. VRAM kullanıma açık oyunlar fazla oynamıyorum genel FPS tarzı. 2 marka arasında bit ve VRAM farkları var bu farkları karşılaştırırsam hangisi daha iyi olur? Ya da sizin önerileriniz nelerdir?
Palit GeForce RTX 4060 Ti jetstream 16 GB GDDR6 128 bit DLSS 3 ekran kartı.
Gigabyte VGA RTX4060 Ti Eagle 8 GB 256 GDDR6.

16 GB para israfı. 8 al geç. Ek olarak FPS ağırlıklı oyun oynuyorsan işlemciye öncelik ver.

Neden para israfı olsun ki? günümüzde ki oyunları yüksek ayarda oynarken vram kullanımını aşıyor.

Neden para israfı olsun ki? günümüzde ki oyunları yüksek ayarda oynarken vram kullanımını aşıyor.
2 oyunda ultraya alınca 8GB VRAM i aşıyor diye aynı performansı veren karta neden fazla para veresin ki ? önce bu soruyu sormak gerek. 16GB 4060Tİ parasına 7700XT var.

2 oyunda ultraya alınca 8GB VRAM i aşıyor diye aynı performansı veren karta neden fazla para veresin ki ? önce bu soruyu sormak gerek. 16GB 4060Tİ parasına 7700XT var.
Aynı performansı veren karta vram darboğazı yaşamaması için veriyor. haliyle vram darboğazı yaşarsa performansta da sorun olmaz mı?

Neden para israfı olsun ki? Günümüzde ki oyunları yüksek ayarda oynarken vram kullanımını aşıyor.
Birkaç oyunda aşıyor diye millet öyle söylenip duruyor yok efendim 8 GB Vram yetmiyor diye. O oyunların hepsini gerçek hayatta oynuyor musun onu sorgulamak lazım. Kaç kişi Alan Wake 2 oynamak için alıyor? Kaç kişi Last of Us oynamak için alıyor? Çoğunluk ya FPS oyunları ya da RDR2, CP2077, GOW gibi vram sınırını aşmayan oyunları oynuyor. Ayrıca 1080P için gayet de yeterli 8 GB vram.

Aynı performansı veren karta vram darboğazı yaşamaması için veriyor. haliyle vram darboğazı yaşarsa performansta da sorun olmaz mı?
Bende diyorum ki aynı paraya 7700XT var. Kas gücü olarak bildiğin tokatlıyor. Ve bu VRAM mevzusu bir kaç oyun dışında problem olmuyor. Ve ultra ayar kadar saçma bir şey yoktur. Minimal fark uğruna boş beleş sistemi yoruyor.

Birkaç oyunda aşıyor diye millet öyle söylenip duruyor yok efendim 8 GB Vram yetmiyor diye. O oyunların hepsini gerçek hayatta oynuyor musun onu sorgulamak lazım. Kaç kişi Alan Wake 2 oynamak için alıyor? Kaç kişi Last of Us oynamak için alıyor? Çoğunluk ya FPS oyunları ya da RDR2, CP2077, GOW gibi vram sınırını aşmayan oyunları oynuyor. Ayrıca 1080P için gayet de yeterli 8 GB vram.
Kaç kişi aw2, tlou oynuyor derken? oynayan oynuyor hocam bu nasıl bir soru anlamadım. hepsi muhteşem yapıtlı oyunlar. 1080P için yeterli doğrudur. fakat yinede yeni nesil oyunlarda yetersiz kalabiliyor.

Bende diyorum ki aynı paraya 7700XT var. Kas gücü olarak bildiğin tokatlıyor. Ve bu VRAM mevzusu bir kaç oyun dışında problem olmuyor. Ve ultra ayar kadar saçma bir şey yoktur. Minimal fark uğruna boş beleş sistemi yoruyor.
Varsa onu alsın hocam benim buna bir itirazım yok ki. ultra ayar dediğimiz zaten sırf görüntü için. günümüzde bir çok kişi 4060ti gibi sistemde oyunları ultra oynamak ister eminim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı