RTX 4060 Ti overclock işleminde +200MHz yeterli mi?

DonButcha

Femtopat
Selamlar arkadaşlar,
2K Monitör ile AAA oyunlar oynamak üzere toplamış olduğum kasa bileşenleri şu şekildedir;
BM 550-HDV Anakart
R5 5600 İşlemci
4060 Ti 16GB Ekran Kartı
2x16 = 32GB RAM
High Power 600W 80+ GOLD PSU

Öncelikle belirtmeliyim ki Overclock'a ve nasıl yapıldığına dair herhangi bir bilgim bulunmamaktadır, fakat yapılması gerektiğini söylerseniz elbette sizler aracılığı ile elimden geldiğince yapmaya ve değerleri tutturmaya çalışırım.

Şimdi sorularıma ve fikrinizi almam gerekenlere geçiyorum.

*Herhangi bir işlem yapmadan FURMARK ile Ekran Kartının DEFAULT değerlerini incelediğimde;
core: 2310Mhz/66C/100% --- mem: 9000Mhz/4%, FAN: 53%
olarak sonuçlanmıştır.
-
*MSI Afterburner Overclocking Scanner ile otomatik Overclock yapıp FURMARK testine soktuğumda; core: 2430Mhz/67C/100% --- mem: 9200Mhz/4%, FAN: 55%
olarak sonuçlanmıştır.

Sizce değerler bu şekildeyken,
ekran kartını herhangi bir işlem yapmadan mı, yoksa herhangi bir zararın dokunmayacağı şekilde ufak da olsa performans artışı elde ederek mi kullanmak mantıklıdır?

Son olarak, değerler birinci maddede yazdığım şekildeyken,
ekran kartı yük altında sabit olarak 67 derece ısı, 55% fan hızında çalışmakta.
İkinci maddede yazdığım şekildeyken ise,
sabit olarak 66 derece ısı, 53% fan hızında çalışmakta.
-
Bunlara dayanarak genel derece ve fan hızı hakkında da yorum yapıp,
MSI Afterburner aracılığı ile fan ayarı grafik ekranını kurcalamama gerek olup olmadığı konusunda beni yönlendirirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar,
2K Monitör ile AAA oyunlar oynamak üzere toplamış olduğum kasa bileşenleri şu şekildedir;
BM 550-HDV Anakart
R5 5600 İşlemci
4060 Ti 16GB Ekran Kartı
2x16 = 32GB RAM
High Power 600W 80+ GOLD PSU

Öncelikle belirtmeliyim ki Overclock'a ve nasıl yapıldığına dair herhangi bir bilgim bulunmamaktadır, fakat yapılması gerektiğini söylerseniz elbette sizler aracılığı ile elimden geldiğince yapmaya ve değerleri tutturmaya çalışırım.

Şimdi sorularıma ve fikrinizi almam gerekenlere geçiyorum.

*Herhangi bir işlem yapmadan FURMARK ile Ekran Kartının DEFAULT değerlerini incelediğimde;
core: 2310Mhz/66C/100% --- mem: 9000Mhz/4%, FAN: 53%
olarak sonuçlanmıştır.
-
*MSI Afterburner Overclocking Scanner ile otomatik Overclock yapıp FURMARK testine soktuğumda; core: 2430Mhz/67C/100% --- mem: 9200Mhz/4%, FAN: 55%
olarak sonuçlanmıştır.

Sizce değerler bu şekildeyken,
ekran kartını herhangi bir işlem yapmadan mı, yoksa herhangi bir zararın dokunmayacağı şekilde ufak da olsa performans artışı elde ederek mi kullanmak mantıklıdır?

Son olarak, değerler birinci maddede yazdığım şekildeyken,
ekran kartı yük altında sabit olarak 67 derece ısı, 55% fan hızında çalışmakta.
İkinci maddede yazdığım şekildeyken ise,
sabit olarak 66 derece ısı, 53% fan hızında çalışmakta.
-
Bunlara dayanarak genel derece ve fan hızı hakkında da yorum yapıp,
MSI Afterburner aracılığı ile fan ayarı grafik ekranını kurcalamama gerek olup olmadığı konusunda beni yönlendirirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler.
Hocam ben sadece nvidia üstündeki otomatik ince ayar yap kısmını kullanıp yaptım. Bir süredir böyle kullanıyorum sorun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı