Çözüldü RTX 4060 Ti R5 5600'li sistemde ani donmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Sistemim:
RTX 4060 Ti 8 GB.
Ryzen 5 5600.
Samsung 970 EVO 1 TB SSD.
1 TB HDD.
500W PSU.
16 GB RAM 8X2.
Rust oyununda oyuna ilk girdiğimde özellikle aşırı bir donma yaşıyorum belirli bir süre sonra bu durum düzeliyor fakat ne zaman fareyi farklı yöne çevirsem tekrar drop yiyorum. Bu durumda belirli bir süre sonra düzeliyor.
Yeni bir yere giderken drop yiyorum. Herhangi bir ateşli silahla ateş etsem ani drop yiyorum. Bu durum neden yaşanıyor olabilir? Yapmam gereken bir ayar mı var?
Ayrıca Alt Tab falan yaparken crash yiyorum çoğunlukla. Shit Tab yapsam bile olabiliyor.

Çözüm
1736031710793.png

Selamlar, @CALLIST0

Sistem 38,4 GB RAM kullanıyor, 16GB fiziksel olarak + 22,4 GB PAGEFILE yani SSD/HDD üzerinden tampon bellek oluşturmuş burada DROP/SHUTTER her şey olur, SSD hızı ile sınırlısın gerçek RAM hızını kullanmıyorsun, 2x32 GB yaparsan sorun çözülür, burada tamamen ihtiyaca göre öneri yaptım.
Hocam Grafikleri baya bi düşürün tekrar bakın, eğer hala devam ediyorsa ram yetmiyordur.
Bendede benzer droplar oluyordu 8+16GB ram yaptığımda düzelmişti.

Hocam ayarlarımı düşürmüştüm. Ben ful ayarlarda oynuyordum bu kadar drop yemiyordum o zamanlar. Arkadaşım ayarlarımı düşürttü oyun öyle daha iyi oluyor diye ondan sonra daha da arttı gibi.

RTX 4060 Ti 8 GB.
Ryzen 5 5600.
1 TB HDD.
500W PSU.
16 GB RAM 8X2.
Rust oyununda oyuna ilk girdiğimde özellikle aşırı bir donma yaşıyorum belirli bir süre sonra bu durum düzeliyor fakat ne zaman fareyi farklı yöne çevirsem tekrar drop yiyorum. Bu durumda belirli bir süre sonra düzeliyor.
Yeni bir yere giderken drop yiyorum. Herhangi bir ateşli silahla ateş etsem ani drop yiyorum. Bu durum neden yaşanıyor olabilir? Yapmam gereken bir ayar mı var?
Ayrıca Alt Tab falan yaparken crash yiyorum çoğunlukla. Shit Tab yapsam bile olabiliyor.

Aynı sorunu ben yaşıyordum bende RTX 4060 var RAM'le alakalı bir sıkıntınız yok. Bu RTX 40 serisi ekran kartları üst seviye olduğu için daha çok 2K oyunlar için. Rust'a girdiğinizde ekran kartınızı %40'larda kullandığını görürsünüz çünkü ekran kartına yük binmiyor.

Hocam ayarlarımı düşürmüştüm. Ben ful ayarlarda oynuyordum bu kadar drop yemiyordum o zamanlar. Arkadaşım ayarlarımı düşürttü oyun öyle daha iyi oluyor diye ondan sonra daha da arttı gibi.

PSU 4060 Ti için yetersiz lütfen durup yediginiz yerdeki watt degerlerini atar mısın?

Rust bildiğim kadarıyla çok fazla RAM sömüren bir oyun. Oyun içerisinde RAM kullanımına baktın mı? Hele arkada Chrome Discord falan açıksa 16 GB RAM hiç yetmeyebilir. Birkaç YouTube videosuna baktığımda 16 GB RAM sınırda resmen.

RTX 4060 Ti 8 GB.
Ryzen 5 5600.
1 TB HDD.
500W PSU.
16 GB RAM 8X2.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16 günümüz için artık sınırda zaten 16 RAM'in hepsini oyunlar kullanamıyor. Windows kullanıyor 3GB kalan 13GB.

Hocam RAM'le alakalı bir sorun değil Rust'ın kendisinde bu sorun var RAM'i 32 olan arkadaşlarımdada yaşanıyor bu sorun ekran kartına yük binip binmemesiyle alakalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı