RTX 4060 Ti Resident Evil 4 VRAM hatası

hasandemirci0

Picopat
Katılım
10 Eylül 2023
Mesajlar
146
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyun 100 FPS gayet güzel fakat Max'da 14 GB VRAM kullanıyor neredeyse oyun 4 kere çöktü maşallah The Last of Us Part 1'den sonra daha da VRAM konuşmam diyordum ama NVIDIA sağ olsun konuşturdu 14 GB VRAM nedir ya bir de 1080p 4K mı açıyoruz kardeşim ne bu değerler grafikleri düşürünce anca VRAM geçmiyor çok garip gerçekten NVIDIA sizce bu cimriliğini daha ne kadar sürdürür oyunlarda böyle sorunlar yaşamaya devam eder miyiz?
 
Bazı garip ayarlar var onları kısmanı veya kapatmanı öneririm oyunun grafik bölümü ince detayları da kapsadığından oluyor 8 GB VRAM'de yetmiyor artık zaten 1080p Ultra için.

Hocam tek problem o olsa keşke oyunda VRAM 6500 kullandığı zamanlarda kaplamalar geç yükleniyor yere bakıyorum FSR açık değil native ayarlarda pikselleşme oluyor bu ikisi tilt etti beni zaten yoksa açar oynarım ultrada oynayacağıma highde oynayayım çok dert değil
 
Resident Evil oyunlarında gereksiz yere VRAM tüketen ayarlardan birisidir doku ayarı. Lütfen 2 GB üzeri VRAM kullandırmayın oyuna. Yani texture ayarını 2 GB olarak seçin maksimum olarak çünkü 2 GB üzeri texture ayarlarında gözle görülür hiçbir fark yok. (Bunu Resident Evil Remake oyunlarının hepsinde deneyimlediğim için diyorum) Oyunun, boş yere VRAM tüketmesine gerek yok.
 
Resident Evil oyunlarında gereksiz yere VRAM tüketen ayarlardan birisidir doku ayarı. lütfen 2 GB üzeri VRAM kullandırmayın oyuna. Yani texture ayarını 2 GB olarak seçin maksimum olarak çünkü 2 GB üzeri texture ayarlarında gözle görülür hiçbir fark yok. (bunu Resident Evil remake oyunlarının hepsinde deneyimlediğim için diyorum) oyunun, boş yere VRAM tüketmesine gerek yok.

Hocam çok teşekkür ederim sağ olun gerçektende bir fark yok çok yardımı dokundu tüm remake oyunlarını deneyimlediyseniz sizin az çok tecrübeniz vardır ayarlarda film grain gibi bir ayar bulamadığıma rağmen ekran garip garip 1980'lerden kalma televizyon gibi garip garip pikseller çıkıyor ve oyunda FSR açık olmamasına rağmen çimler falan bulanıklaşıyor FSR açıkmış gibi bunu nasıl çözebilirim bilginiz var mı?

birde kaplamalar geç geliyor nedense
 
film grain gibi bir ayar bulamadığıma rağmen ekran garip garip 1980'lerden kalma televizyon gibi garip garip pikseller çıkıyor ve oyunda FSR açık olmamasına rağmen çimler falan bulanıklaşıyor FSR açıkmış gibi bunu nasıl çözebilirim bilginiz var mı?
Hocam, bu maalesef oyunun renk paleti ve post processing ayarlarından kaynaklı bir durum, aynı durumu ben de Resident Evil 2'de yaşıyorum. Maalesef yapılacak bir şey yok bu konuda. Ekran kartı ayarlarınızdan doygunluk ya da renk paleti yapabilirsiniz. Çimlerin bulanık görünmesinin sebebi oyunun TAA kullanmasından kaynaklı, RE oyunlarının kenar yumuşatma ayarları biraz bozuk diyebilirim. Resident Evil 4'te bu durum biraz düzelmiş.
 
Hocam, bu maalesef oyunun renk paleti ve post processing ayarlarından kaynaklı bir durum, aynı durumu ben de Resident Evil 2'de yaşıyorum. Maalesef yapılacak bir şey yok bu konuda. Ekran kartı ayarlarınızdan doygunluk ya da renk paleti yapabilirsiniz. Çimlerin bulanık görünmesinin sebebi oyunun TAA kullanmasından kaynaklı, re oyunlarının kenar yumuşatma ayarları biraz bozuk diyebilirim. Resident Evil 4'te bu durum biraz düzelmiş.

Hocam peki kaplamalar ile ilgili yapabileceğim bir şey var mı?
 

Geri
Yukarı