RTX 4060 Ti sistem donuyor

ege20

Decipat
Daha fazla  
RAM
2x8 3200Mhz Corsair CL16
SSD veya HDD modeli
Crucial 1TB 5000/3600
Ekran kartı
Zotac RTX 4060Ti 8GB
Anakart
Asus H610m
İşlemci
Intel Core i5-12400F
PC donup duruyor 1 kere LoL yükleme ekranında 1 kere Cyberpunk oyunun ortasında 1 kere de Cyberpunk yükleme ekranında dondu. CP2077 yükleme ekranında donduğunda geri geldi ama diğerlerinde gelmemişti. OCCT Power testi yaptım ekran kartı ortalama 67, Max 68 derece gördü. İşlemci ortalama 62, Max 68 derece gördü. Neden donuyor olabilir? (Thermaltake 650W PSU)

PC donup duruyor 1 kere LoL yükleme ekranında 1 kere Cyberpunk oyunun ortasında 1 kere de Cyberpunk yükleme ekranında dondu. CP2077 yükleme ekranında donduğunda geri geldi ama diğerlerinde gelmemişti. OCCT Power testi yaptım ekran kartı ortalama 67, Max 68 derece gördü. İşlemci ortalama 62, Max 68 derece gördü. Neden donuyor olabilir? (Thermaltake 650W PSU)

Dostum bence sorun ssd kaynaklı olabilir. SSD ya da HDD veri okuyamadığı durumlarda bu sorunla karşılaşılabiliyor. Tavsiyem bi disk teste sok bad sector var mı yokla ssd yi.

Kanka driverlerinda sorun olabilir mesela bir Ryzen'in bir driverini indirdim işlemci için anakart uygulaması üzerinden Valorant'ta falan mavi ekran yiyiordum sildim düzeldi dene.

Kanka driverlerinda sorun olabilir mesela bir Ryzen'in bir driverini indirdim işlemci için anakart uygulaması üzerinden Valorant'ta falan mavi ekran yiyiordum sildim düzeldi dene.

Sanmıyorum çünkü yükleme olaylarında hep donma yaşamışsın yani tam olarak ssd yazma okuma durumu olduğunda. Bence sorun ssd de test yapması çok kolay uygulamalar var.

Ayrıca sistemin senin amd ile alakası yok intel-nvidia kombosu yani amd uygulamasını yüklemekle bir şey kazanmazsın aksine böyle saçma durumlar olabilir. Driverlar ile sistem performansı oynamak yerine ekran kartınının driverlarını güncel tutalım böylece daha stabil olucaktır.

HD TUNE uygulamasını yükleyip teste tabi tutalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı