RTX 4060 Ti sistemde düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Taş çatlasa 5-10 FPS oynuyor bu ayarı 1.78 veya 2.25'te kullandığımda. PC'yi ve RDR'yi hiç yeniden başlatmadan denedim.

Videodaki işlemci OC yapılmış mı? Açıklama kısmında yazması lazım bazen OC işlemcilerle yapıldığında FPS farkı oluyor.

Merhaba, yakın zamanda kasama Zotac'ın RTX 4060 Ti 16 GB'lık modellerinden birini aldım ve taktım. Bilgisayara format attım, BIOS'u güncelledim ve gerekli driverları indirdim. Oyunlarda ise ilginç bir şekilde FPS sorununa sahibim. Virüs taramalarım temiz.

RDR2'de Ultra ayarlarda DLSS kapalı iken benchmark testi başlattığımda ortalama 89 FPS ile testi sonlandırıyor, 75'in altına FPS nadiren düşüyor. Fakat oyun kısmına geçtiğimizde ise FPS kamp bölgesinde vb. verilen değerlerden çok daha düşük sonuç gösteriyor. (60-50 FPS)

Cyberpunk 2077'de Ultra ayarlarda DLSS kapalı iken benchmark testi yaptığımızda ortalama FPS 91 civarı çıkıyor, fakat oyuna girdiğimde ve şehir bölgelerinde dolaşmaya başladığımda FPS 60 üstünü görmüyor.

Benchmark testlerinin hepsini kendi sistemimle oyun içerisinde yaptım ve bu tarz sonuçlar beni üzüyor. Her türlü şeyi denedim, ne yapabilirim? İnternetten aynı Spec'lerle yapılan testlere bakıldığında framerate daha yüksek seviyelerde çıkıyor.

İşlemcime aldım alalı termal macun sürmüyorum, yaklaşık 3 senedir termal macunsuz bir durumda fakat işlemcimin maksimum sıcaklığı 76-77 derecelerde. İşlemciye yakın zamanda bakım yaptırıp termal macun süreceğim, bu da sorunumu çözmezse önerileriniz neler?

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 3600XT.
  • RTX 4060 Ti 16 GB.
  • 16 GB RAM.
  • A520M-A Pro.

Bir diğer problem büyük ihtimal anakart PCI-e 3.0 4X 4060 PCI-e 4.0 8X de ta performans veriyor diye biliyorum bu da FPS kaybına sebep verebilir ki bence tamamen sebebi bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlediğim videodaki ile aynı ayarları yaptım, işlemciye temiz kurulum attım ve oyundaki tüm ayarları maxed out yaptım neredeyse. RDR 2 Maxed out DLSS Quality ayarlarda açık alanlarda 110-140fps, şehirde ise 75-95 fps veriyor. Bu işlemcime göre uyumlu. Sorun kendiliğinden çözüldü denilebilir, yükü ekran kartına bindirip DX12'den Vulkan'a çektim, DX12 bozuk çünkü çok sıkıntısı var. İşlemci dolayısıyla bazen drop yiyorum (60'lara kadar, şehre girdiğimde özellikle saint denis) ama termal macun sürünce düzelecektir.

RDR2 ayarlarını videodakiyle aynı yapınca sorun çözüldü, PCI slotu çok fps fark etmiyor hocam o yüzden çok takmaya gerek yok o kısmı. Cyberpunk indirince yeni konu açıp paylaşırım, sanırım temiz idriver kurulumları, ve AMD Chipset kurulumu, BİOS Güncellemesi ve bios ayarları sonrası her şey çözüldü.

İzlediğim videodaki ile aynı ayarları yaptım, işlemciye temiz kurulum attım ve oyundaki tüm ayarları maxed out yaptım neredeyse. RDR 2 maxed out DLSS quality ayarlarda açık alanlarda 110-140FPS, şehirde ise 75-95 FPS veriyor. Bu işlemcime göre uyumlu. Sorun kendiliğinden çözüldü denilebilir, yükü ekran kartına bindirip DX12'den Vulkan'a çektim, DX12 bozuk çünkü çok sıkıntısı var. İşlemci dolayısıyla bazen drop yiyorum (60'lara kadar, şehre girdiğimde özellikle saint denis) ama termal macun sürünce düzelecektir.

RDR2 ayarlarını videodakiyle aynı yapınca sorun çözüldü, PCI slotu çok FPS fark etmiyor hocam o yüzden çok takmaya gerek yok o kısmı. Cyberpunk indirince yeni konu açıp paylaşırım, sanırım temiz idriver kurulumları, ve AMD chipset kurulumu, BIOS güncellemesi ve BIOS ayarları sonrası her şey çözüldü.

Daha çok VRAM sınırı olan oyunlarda ediyor ama 16 GB VRAM olduğu için FPS fark etmeyecektir çok sorunun çözüldüğüne sevindim o işlemciyle hafif droplar normal müsait bir zamanda 5600 veya bütçe varsa R7 5700X yaparsanız çok çok iyi olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı