Kürk Mantolu Madonna
Hectopat
Daha fazla
Taş çatlasa 5-10 FPS oynuyor bu ayarı 1.78 veya 2.25'te kullandığımda. PC'yi ve RDR'yi hiç yeniden başlatmadan denedim.
Videodaki işlemci OC yapılmış mı? Açıklama kısmında yazması lazım bazen OC işlemcilerle yapıldığında FPS farkı oluyor.
Merhaba, yakın zamanda kasama Zotac'ın RTX 4060 Ti 16 GB'lık modellerinden birini aldım ve taktım. Bilgisayara format attım, BIOS'u güncelledim ve gerekli driverları indirdim. Oyunlarda ise ilginç bir şekilde FPS sorununa sahibim. Virüs taramalarım temiz.
RDR2'de Ultra ayarlarda DLSS kapalı iken benchmark testi başlattığımda ortalama 89 FPS ile testi sonlandırıyor, 75'in altına FPS nadiren düşüyor. Fakat oyun kısmına geçtiğimizde ise FPS kamp bölgesinde vb. verilen değerlerden çok daha düşük sonuç gösteriyor. (60-50 FPS)
Cyberpunk 2077'de Ultra ayarlarda DLSS kapalı iken benchmark testi yaptığımızda ortalama FPS 91 civarı çıkıyor, fakat oyuna girdiğimde ve şehir bölgelerinde dolaşmaya başladığımda FPS 60 üstünü görmüyor.
Benchmark testlerinin hepsini kendi sistemimle oyun içerisinde yaptım ve bu tarz sonuçlar beni üzüyor. Her türlü şeyi denedim, ne yapabilirim? İnternetten aynı Spec'lerle yapılan testlere bakıldığında framerate daha yüksek seviyelerde çıkıyor.
İşlemcime aldım alalı termal macun sürmüyorum, yaklaşık 3 senedir termal macunsuz bir durumda fakat işlemcimin maksimum sıcaklığı 76-77 derecelerde. İşlemciye yakın zamanda bakım yaptırıp termal macun süreceğim, bu da sorunumu çözmezse önerileriniz neler?
Sistemim:
- AMD Ryzen 5 3600XT.
- RTX 4060 Ti 16 GB.
- 16 GB RAM.
- A520M-A Pro.
Bir diğer problem büyük ihtimal anakart PCI-e 3.0 4X 4060 PCI-e 4.0 8X de ta performans veriyor diye biliyorum bu da FPS kaybına sebep verebilir ki bence tamamen sebebi bu.