RTX 4060 ve i5-12400F sistemde oyunlarda FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

nrwyx

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Zotac RTX 4060 Ti
İşlemci
İ5 12400F
Merhaba yaklaşık 1 ay önce RTX 4060 Ti 16 GB i5 12400F 16 GB RAM ve 600W PSU'lu bir PC topladım. Bu 1 hafta içerisinde oyunlarda düşük FPS'ler almaya başladım bugün Doom Eternal girdim önceden 150-200 FPS alırken FPS 90-100'lerde gezmeye başladı(Konu başlığını yazarken yanlışlıkla Enter'e bastım kusura bakmayın.)Bu durum sadece Doom'da falan olmuyor PUBG Steam'da da aynı şekilde ani drop yiyorum ve FPS 70-170 arası alıyorum. Valorant'ta 170-350 FPS arası alıyorum sizce ne yapmalıyım teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba yaklaşık 1 ay önce RTX 4060 Ti 16 GB i5 12400F 16 GB RAM ve 600W PSU'lu bir PC topladım. Bu 1 hafta içerisinde oyunlarda düşük FPS'ler almaya başladım bugün Doom Eternal girdim önceden 150-200 FPS alırken FPS 90-100'lerde gezmeye başladı(Konu başlığını yazarken yanlışlıkla Enter'e bastım kusura bakmayın.)Bu durum sadece Doom'da falan olmuyor PUBG Steam'da da aynı şekilde ani drop yiyorum ve FPS 70-170 arası alıyorum. Valorant'ta 170-350 FPS arası alıyorum sizce ne yapmalıyım teşekkürler.

Nedense hep yeni bilgisayar alanlarda bir sorun çıkıyor.
Sıcaklık değerleri normal mi?

Merhaba yaklaşık 1 ay önce RTX 4060 Ti 16 GB i5 12400F 16 GB RAM ve 600W PSU'lu bir PC topladım. Bu 1 hafta içerisinde oyunlarda düşük FPS'ler almaya başladım bugün Doom Eternal girdim önceden 150-200 FPS alırken FPS 90-100'lerde gezmeye başladı(konu başlığını yazarken yanlışlıkla Enter'e bastım kusura bakmayın.)Bu durum sadece Doom'da falan olmuyor PUBG Steam'da da aynı şekilde ani drop yiyorum ve FPS 70-170 arası alıyorum. Valorant'ta 170-350 FPS arası alıyorum sizce ne yapmalıyım teşekkürler.

Sisteminizde soğutma performansı iyi olmadığını düşünüyorum bundan dolayı olabilir işlemcinizde soğutma var mıdır?

Nedense hep yeni bilgisayar alanlarda bir sorun çıkıyor.
Sıcaklık değerleri normal mi?
Hocam az önce PUBG girdim GPU sıcaklık 55-60 derecelerdeydi ve CPU kullanımı %100'dü bu değerler antreman arenasındaydı fps 130-200 arası grafikler en düşükte

Son düzenleme:
Hocam az önce PUBG girdim GPU sıcaklık 55-60 derecelerdeydi ve CPU kullanımı %100'dü bu değerler antreman arenasındaydı fps 130-200 arası grafikler en düşükte
aynı sistem aynı sorunu yaşıyorum fakat işlemci kullanımım hiçbir zaman %100 olmuyor 30&60 arası değişiyor, siz sorunu bulabildiniz mi neyden kaynaklı olduğunu? bu arada 240mm sıvı soğutucu kullanıyorum ısı değerlerim iyi

Aynı sistem aynı sorunu yaşıyorum fakat işlemci kullanımım hiçbir zaman %100 olmuyor 30&60 arası değişiyor, siz sorunu bulabildiniz mi neden kaynaklı olduğunu? Bu arada 240mm sıvı soğutucu kullanıyorum sıcaklık değerlerim iyi.

Hocam benim görüşüm sıcaklık değerleriniz iyi olduğundan işlemciye çok yük binmiyor yani işlemciniz kaliteli bir şekilde soğutulduğundan işlemciniz ısınmıyor ve işlemciye yük binmiyor. Eğer işlemciniz benimki gibi stok fanla soğutulsaydı ısınma sıvı soğutucuya göre fazla ve ısındığından işlemci kullanımı artardı.

Hocam benim görüşüm sıcaklık değerleriniz iyi olduğundan işlemciye çok yük binmiyor yani işlemciniz kaliteli bir şekilde soğutulduğundan işlemciniz ısınmıyor ve işlemciye yük binmiyor. Eğer işlemciniz benimki gibi stok fanla soğutulsaydı ısınma sıvı soğutucuya göre fazla ve ısındığından işlemci kullanımı artardı.
Bence yanlış düşünüyorsunuz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı