RTX 4060 vs RX 6650 XT

8 GB VRAM daha şimdiden sıkıntı değil 6 sene falan gitsin. NVIDIA'nın öyle bir amacı zaten olamaz. Adamlar sürekli yeni modeller çıkartıp hep onları parlatacak teknolojiler uyduracaklar. Oyuncu kitlelerinin senelerce aynı kartları kullanmaları işlerine gelmez. Diğer taraftan oyun geliştiricilerinin yeni nesil oyunları asla eskimiş kartlara optimize etmekle de uğraşmazlar. Oyunlarındaki önerdikleri sistem gereksinimlerinde bile sorunlar çıkıyor artık. 4060 yeni olduğu için daha iyi.

İki modelinde ASUS markasına bakarsak yaklaşık 4000 TL fiyat farkı var. RTX 4060 daha iyi bir kart. Fiyat farkı önemsiz ise ikisi arasında tercih 4060 olmalı.

Şahsi görüşüm, wattman hatasının sebeplerinin önüne geçilebilirse ve sisteminiz uygunsa rx 6700 xt tercih olmalı. RTX 4060 fiyatları RX 6700xt fiyatlarıyla aynı.

8 GB VRAM en az 5 sene daha devam edecek en azından gidip 8 GB VRAM'li bir ekran kartına 4 k monitör alacak kafada birisi yoksa 5 sene kullanır rahat ki 6650 XT de zaten 8 GB bir ürün.

8 GB VRAM önce CoD MW serisinin Remastered sürümünde, ardından Warzone'da şimdi ise Forza Horizon 5'de 1080P'de dahil Ultra ayarlarda net yetersiz kalıyor. 8 GB VRAM'in 1080p Ultra için vadesi doldu ancak 1080p Medium'da önümüzdeki 5 yılı daha kurtarır.

8 GB VRAM önce CoD MW serisinin Remastered sürümünde, ardından Warzone'da şimdi ise Forza Horizon 5'te 1080P'de dahil Ultra ayarlarda net yetersiz kalıyor. 8 GB VRAM'in 1080p Ultra için vadesi doldu ancak 1080p Medium'da önümüzdeki 5 yılı daha kurtarır.

Ultra ayarlarda bazı oyunlarda yetersiz kalıyor evet ben de biliyorum ama bazı ayarları düşürürek 5 sene kadar götürebilir sorun olmaz yoksa ben de biliyorum ama 2K bir kartı 1080p kullanmaya dayattı 8 GB VRAM koyarak NVIDIA en azından 12 ve 16 GB Ti versiyonları olmalıydı.

Abartıyorsunuz düzgün optimizasyonlu her oyun 1080pde 8gb vram ile oynanilir. 8gb kart alan adam 4k oynamayacak.
Düzgün optimizasyonlu oyun için yeterli olabilir fakat GPU üreticilerinin ekmeğine yağ sürmek yanlış. Bende ekran kartı alacağım ve araştırıyorum. Kesinlikle Nvidia tecih ederim. Benim için daha mantıklı seçim. Ben sırf tepki olarak 4060 almıyorum. Şu kart hiç değilse 10 GB olsaydı hiç düşünmez alırdım. Benim oynadığım oyun optimizasyon özürlü. Bence nvidia bu seride bekleneni veremedi.

Düzgün optimizasyonlu oyun için yeterli olabilir fakat GPU üreticilerinin ekmeğine yağ sürmek yanlış. Bende ekran kartı alacağım ve araştırıyorum. Kesinlikle Nvidia tecih ederim. Benim için daha mantıklı seçim. Ben sırf tepki olarak 4060 almıyorum. Şu kart hiç değilse 10 GB olsaydı hiç düşünmez alırdım. Benim oynadığım oyun optimizasyon özürlü. Bence nvidia bu seride bekleneni veremedi.
RTX 4060 serisinin satışlarının düşük kalmasını umuyorum, Nvidia hata yaptıgını anlamalı.

Düzgün optimizasyonlu oyun için yeterli olabilir fakat GPU üreticilerinin ekmeğine yağ sürmek yanlış. Bende ekran kartı alacağım ve araştırıyorum. Kesinlikle NVIDIA tecih ederim. Benim için daha mantıklı seçim. Ben sırf tepki olarak 4060 almıyorum. Şu kart hiç değilse 10 GB olsaydı hiç düşünmez alırdım. Benim oynadığım oyun optimizasyon özürlü. Bence NVIDIA bu seride bekleneni veremedi.

RTX 4060 serisinin satışlarının düşük kalmasını umuyorum, NVIDIA hata yaptıgını anlamalı.

4060 gayet satıyor hocam NVIDIA teknoloji tarafında kurtarıyor frame generation DLSS ile.

4060 gayet satıyor hocam NVIDIA teknoloji tarafında kurtarıyor frame generation DLSS ile.
RX 7600'de 8 GB VRAM ile satışa çıktı. Teknik olarak mümkün mü bilmiyorum ama rx 7600 keşke 10 GB olarak çıksaydı o zaman 4060 serisinin satışlarını etkilerdi diye düşünüyorum. 5060 serisi daha fazla VRAM ile çıkacaktır. Üreticiler bizi sürekli yeni kart almaya zorluyor, ben buna kızıyorum :)

4060 1080p çözünürlükte en az 6 sene götürür DLSS 3 ve FSR 3.5 teknolojisi Ray Tracing falan daha önde gibi.

O Kadar'da değil 6 sene Max 3 sene her oyuna DLSS 3 fg gelmeyecek NVIDIA gibi çimri bir firma olunca onun desteği 2 yıla kalmaz biter.

RX 7600'de 8 GB VRAM ile satışa çıktı. Teknik olarak mümkün mü bilmiyorum ama RX 7600 keşke 10 GB olarak çıksaydı o zaman 4060 serisinin satışlarını etkilerdi diye düşünüyorum. 5060 serisi daha fazla VRAM ile çıkacaktır. Üreticiler bizi sürekli yeni kart almaya zorluyor, ben buna kızıyorum :)

RX 7600 ateşe attılar 270 dolar bir fiyatı var RX 7700 XT 480 dolar sadece 1 model farka bakar mısın yani

Technopat Haberler

Geri
Yukarı