RTX 4060 vs RX 6700XT

Bütçe
20000
Hocam bende bu hafta sonu aynı kararsızlıkta kalmıştım. 4060 tercih ettim. 1080p de oynayacağım ve DLSS 3 var ayrıca TDP değeri 110W ve yazılım render edit gibi işlerde NVIDIA daha iyi olduğu için RTX 4060 aldım. Bu hafta gelecek bakalım.

DLSS'in tek faydası görüntü teknolojisi. Verdiği FPS artışı bir şeyi ima etmiyor. Sırf bir görüntü kalitesi artışı için 20 FPS daha düşük almak ve VRAM de sıkıntı yaşamak..

4060 DLSS özelliği için almak istiyorsun fakat şu anda 8GB VRAM olayını ne yapmayı düşünüyorsun? Yakında 12 ya da 16GB modeli çıkacak onu alman daha doğru olur.

Edit: Yorumlara bakıyorum da bazı kişiler gerçekten hiçbir şey bilmiyor..

4060 DLSS özelliği için almak istiyorsun fakat şu anda 8GB VRAM olayını ne yapmayı düşünüyorsun? Yakında 12 ya da 16GB modeli çıkacak onu alman daha doğru olur.

Edit: Yorumlara bakıyorum da bazı kişiler gerçekten hiçbir şey bilmiyor..
Hocam yakında fiyatların daha da artacağını düşünüyorum elimi hızlı tutmak istiyorum

Bu tartışma sabaha kadar sürer, açıkçası ben ne seçerdim bilmiyorum. Frame generation mucize yaratıyor, 12 GB VRAM ise boru değil.

Sen doğru olduğunu düşündüğün kartı al geç, ömürlerinin aşağı yukarı aynı olacağını düşünüyorum.

Başka önerebileceğiniz kart var mı?

Son düzenleme:
Başka önerebileceğiniz kart var mı?

7700 XT çıksaydı direkt onu önerirdim, şu durumda yok maalesef. Birisi ailesinin en zayıf kartı, diğeri de teknoloji yoksunu eski nesil. Al birini vur ötekine anlayacağın.

Öyle gözün kapalı onu al, kesin şunu al diyenler abartıyor. O yüzden sen içinden geçeni al.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı