RTX 4060 yük altında 72 derece %60 fan hızı normal mi?

Sıcaklıklarınız normal hocam içiniz rahat olabilir.
Son soru olarak kartınızın kaç senelik şuanda

Yok hocam o kadar içini ellemedim kartın genel bir çevre sadece. Bir de çipleri taktım o kadar.
Problem olmaz. Koruma plakaları o yerler.
 
Yeni aldım hocam 2 aylık.
Tamamdır şuanlık termal macunun özelliği iyi durumda ama her zaman takipte ol sıcaklıklarının. Bakım zamanının kaçırmamış olursun.
Tamamdır hocam. Eğer bir sorun olsaydı peki terli bir şekilde ellememden dolayı vs. ne gibi sorunlar olurdu.
Çipin üzerine değdiğinde olası ihtimaller olarak kısa devre yapabilir ama nemli kalırsa tabiki. Onun dışında çip arızası ve kartın çalışmaması gibi sorunlar ihtimalller arasında.

Çok yaşamadığım için net bir şey söyliyemem bu hususta ama tehlikeli bir durum dikkat etmekde fayda var. Kartlar hassas yerlerdir mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Ama gidipte çok kafayada takmayın. Bakım yaparken yeterki herhangi bir şekilde nemlenmesin ve ıslanmasın. Birde olabildiğince nazik davranın çünkü üzerindeki kondansatörler dirençler vesaire hassas parçalardır kopabilirler yerinden oynayabilirler kısa devre yapabilirler.

Ben kendi yaptığım ekran kartı bakımımı anlatırsam elimde 3070Tİ var. Ve teknik olarak temel bakım bilgilerini biliyorum. Yaptığım tek şey ellerimi bakım yapmadan önce yıkamak ve kartı sökerken olabildiğince tüm parçalara nazik davranmak ve ayrıyetten nasıl sökülmesini ve takılmasını iyi bilmek(bunların ikisini bilmiyordum sökerken baya uğraştım). Şuan sorunsuz çalışıyor. Bu bilgiyi vermemdeki sebep kartım ya çalışmazsa diye korkup kartınızı açmamak yerine kartınızı açıp bakımınızı kendiniz yapmanız sizi daha rahatlatıcaktır.

Ellerimi yıkamamdaki sebep üzerimdeki varsa statik elektriği yok etmek için sadece
 
Tamamdır şu anlık termal macunun özelliği iyi durumda ama her zaman takipte ol sıcaklıklarının. Bakım zamanının kaçırmamış olursun.

Çipin üzerine değdiğinde olası ihtimaller olarak kısa devre yapabilir ama nemli kalırsa tabii ki. Onun dışında çip arızası ve kartın çalışmaması gibi sorunlar ihtimalller arasında.

Çok yaşamadığım için net bir şey söyleyemem bu hususta ama tehlikeli bir durum dikkat etmekde fayda var. Kartlar hassas yerlerdir mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Ama gidip de çok kafayada takmayın. Bakım yaparken yeter ki herhangi bir şekilde nemlenmesin ve ıslanmasın. Bir de olabildiğince nazik davranın çünkü üzerindeki kondansatörler dirençler vesaire hassas parçalardır kopabilirler yerinden oynayabilirler kısa devre yapabilirler.

Ben kendi yaptığım ekran kartı bakımımı anlatırsam elimde 3070 Ti var. Ve teknik olarak temel bakım bilgilerini biliyorum. Yaptığım tek şey ellerimi bakım yapmadan önce yıkamak ve kartı sökerken olabildiğince tüm parçalara nazik davranmak ve ayrıyeten nasıl sökülmesini ve takılmasını iyi bilmek(bunların ikisini bilmiyordum sökerken bayağı uğraştım). Şu an sorunsuz çalışıyor. Bu bilgiyi vermemdeki sebep kartım ya çalışmazsa diye korkup kartınızı açmamak yerine kartınızı açıp bakımınızı kendiniz yapmanız sizi daha rahatlatacaktır.

Ellerimi yıkamamdaki sebep üzerimdeki varsa statik elektriği yok etmek için sadece.

Anladım hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Kartım da zaten sorunsuz bir şekilde çalışıyor anladığım kadarıyla bende kısa devre vs gibi problemler yok sanırım.
 
Anladım hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Kartım da zaten sorunsuz bir şekilde çalışıyor anladığım kadarıyla bende kısa devre vs gibi problemler yok sanırım.
Çalışıyorsa problem yoktur hocam. Rahat olun.

Rica ederim ne demek.
 

Geri
Yukarı