RTX 4060'a overlock yapılır mı?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle overlock ne demek, ne işe yarar ve zarar verir mi, faydaları nedir?
Ve RTX 4060'da overlock yapılabilir mi? Nereden yapılır?

Arkadaşlar öncelikle overlock ne demek, ne işe yarar ve zarar verir mi, faydaları nedir?
Overclock hız aşırtma demektir. Yani ekran kartınızın normalinden daha fazla performans vermesi demektir. Fazla performans fazla FPS demektir fakat overclock yapmayı bilmiyorsanız riskli bir işlemdir. Yanlış yapıldığı takdirde ekran kartınıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz. Ekran kartınıza overclock yaptırmak istiyorsanız, bir bilenden yardım almalısınız.

Overclock hız aşırtma demektir. Yani ekran kartınızın normalinden daha fazla performans vermesi demektir. Fazla performans fazla FPS demektir fakat overclock yapmayı bilmiyorsanız riskli bir işlemdir. Yanlış yapıldığı takdirde ekran kartınıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz. Ekran kartınıza overclock yaptırmak istiyorsanız, bir bilenden yardım almalısınız.

Hocam overlock neye göre yapılır? Hangi durumlarda yapılır?

NVIDIA uygulamasında sistem kısmına gel sonra Performans'a gel daha sonra otomatık ayarla var oradan kendi ayarlar program.

CS 2 de 140 FPS. R6 90. PUBG 70 FPS filan alıyorum. Sizce gerekli mi overlock? @hermus_c ve @Ranny

Online oyunlarda 60 derece filan. Hikayeli mesela DBH da 70, 80 derece oluyor. @Ranny

CS 2 de 140 FPS. R6 90. PUBG 70 FPS filan alıyorum. Sizce gerekli mi overlock? @hermus_c ve @Ranny

Online oyunlarda 60 derece filan. Hikayeli mesela DBH da 70, 80 derece oluyor. @Ranny
Sıcaklık bir kenara ben GTX 1650 laptop ile aldığınız FPS değerlerinden daha fazla FPS alıyordum. İşlemciniz nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı