RTX 4060Ti sistem almak hata mıydı?

bekolacim

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
CPU: AMD Ryzen 7500F.
RAM: DDR5 32 GB RAM.
Anakart: MSI Pro A620M-B
RTX 4060 Ti 16 GB ve Ryzen 5 7500F sistem aldım şubat ayı gibi, o zaman 5000 serisi çıkacaktı ama daha çıkmamıştı. Ben de işte çok düşündüm beklesem mi ne yapsam diye ama bana 5060 Ti 4060 Ti ile aynı fiyatı olmaz dediler, yani boşuna bekleme anlamında. Sonra işte iyi kullanıyorum 5000 serisi çıktı ve 5060 Ti 16 GB aynı fiyatta bende enayi gibi hissettim. Arkadaşlarımdan 9060XT ve 5060 Ti alanlar mal mısın niye aldın dedi. Pişman oldum, üzüldüm. Çok fark eder mi? İçimi döktüm biraz. OKB hastasıyım bu yüzden bir şey demeyin takıntılarım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4060 Ti 16 GB ve Ryzen 5 7500F sistem aldım şubat ayı gibi, o zaman 5000 serisi çıkacaktı ama daha çıkmamıştı. Ben de işte çok düşündüm beklesem mi ne yapsam diye ama bana 5060 Ti 4060 Ti ile aynı fiyatı olmaz dediler, yani boşuna bekleme anlamında. Sonra işte iyi kullanıyorum 5000 serisi çıktı ve 5060 Ti 16 GB aynı fiyatta bende enayi gibi hissettim. Arkadaşlarımdan 9060XT ve 5060 Ti alanlar mal mısın niye aldın dedi. Pişman oldum, üzüldüm. Çok fark eder mi? İçimi döktüm biraz. OKB hastasıyım bu yüzden bir şey demeyin takıntılarım var.

4000 serisi ile 5000 serisinin arasındaki tek fark CUDA çekirdeği sayısının farkı ve yazılım. Güç açısından farkları neredeyse yok. Yapay zeka ile işin yoksa localde çalıştırdığın bir önemi yok. Tabii oyundaki DLSS, RTX gibi şeylerde fark olur o ayrı bir konu. Fakat DLSS kapalı bir şekilde oynarsan çok da bir farkı yok. Kafana çok takma.

4060TI de zaten güçlü bir kart. 5060TI nin açtıkları oyunlari 4060TI de açar sadece fps farkı olur o da oynanmayacak seviyede olmadığı için kafanı çok takma boşver.

Arkadaşlarınızı umursamayın, 9060XT teknik olarak güzel bir kart olsada AMD yazılımlarının leş ötesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Beraber FPS oyunu oynadığım AMD ekran kartı sahibi arkadaşlarımın oyunları çökmesiyle, PC'leri kapanmasıyla günler geçiyor. 4060 Ti senelerce en üst seviyede oyunları oynatır, 50 serisinden tek eksisi multi frame generation, kart güçlü olduğu için buna zaten ihtiyaç duymayacaksınız. İlla 50 serisine geçmek istiyorsanız da kartı satar ileride geçersiniz dert etmeniz gereken bir durum bulunmuyor.

4000 serisi ile 5000 serisinin arasındaki tek fark CUDA çekirdeği sayısının farkı ve yazılım. Güç açısından farkları neredeyse yok. Yapay zeka ile işin yoksa localde çalıştırdığın bir önemi yok. Tabii oyundaki DLSS, RTX gibi şeylerde fark olur o ayrı bir konu. Fakat DLSS kapalı bir şekilde oynarsan çok da bir farkı yok. Kafana çok takma.
4060TI de zaten güçlü bir kart. 5060TI nin açtıkları oyunlari 4060TI de açar sadece fps farkı olur o da oynanmayacak seviyede olmadığı için kafanı çok takma boşver.
Arkadaşlarınızı umursamayın, 9060XT teknik olarak güzel bir kart olsada AMD yazılımlarının leş ötesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Beraber FPS oyunu oynadığım AMD ekran kartı sahibi arkadaşlarımın oyunları çökmesiyle, PC'leri kapanmasıyla günler geçiyor. 4060 Ti senelerce en üst seviyede oyunları oynatır, 50 serisinden tek eksisi multi frame generation, kart güçlü olduğu için buna zaten ihtiyaç duymayacaksınız. İlla 50 serisine geçmek istiyorsanız da kartı satar ileride geçersiniz dert etmeniz gereken bir durum bulunmuyor.
Çok teşekkür ederim

4060 Ti de zaten güçlü bir kart. 5060 Ti'nin açtıkları oyunlari 4060 Ti de açar sadece FPS farkı olur o da oynanmayacak seviyede olmadığı için kafanı çok takma boş ver.

Doğum gününüz kutlu olsun.

DLSS'li oyunlar oynamıyorsanız sallayın gitsin.

Ben de zamanında aynı fiyata 4070 Super'li sistem toplayabiliyorken Vatan'dan elle toplamıstım 4060 almıstım hala daha kullanıyorum.

DLSS'li oyunlar oynamıyorsanız sallayın gitsin.

Ben de zamanında aynı fiyata 4070 Super'li sistem toplayabiliyorken Vatan'dan elle toplamıstım 4060 almıstım hala daha kullanıyorum.

Teşekkür ederim.

@ixtivh @C.Metee @derstein @Mesutcan24
Yardımlarınız için teşekkür ederim bir de 2K monitöre geçsem çok FPS düşüşü olur mu benim araştırdığım kadarıyla XX60 serisi serilerin başlangıç kartları olduğu için 2K çözünürlük değil 1080p oyunculuk için yapılmış deniliyordu 30 FPS gibi fark oluyor galiba.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

@ixtivh @C.Metee @derstein @Mesutcan24
Yardımlarınız için teşekkür ederim bir de 2K monitöre geçsem çok FPS düşüşü olur mu benim araştırdığım kadarıyla XX60 serisi serilerin başlangıç kartları olduğu için 2K çözünürlük değil 1080p oyunculuk için yapılmış deniliyordu 30 FPS gibi fark oluyor galiba.
Hikaye ağırlıklı oynuyorsan geçebilirsin hiç bir sorun olmaz, düz 4060 bile 2K'da oyunları en yüksek ayarda DLSS kalite ile 60 üstü oynatabiliyor, gerekirse FG açarsın. Geleceğe yatırım olur ileride eski kartı satar daha üst model bir kart alırsın.

2K'da rahat rahat oynarsınız o kartla. 5060ti çıktığında alsaydınız 9060XT çıkınca da eleştireceklerdi aynı özellik daha ucuza diye. Millete bakmayın sisteminizin keyfini çıkarın. 4060 bile hala 2K'da her oyunu ultrada açıyor DLSS yardımıyla. Sizin kartınız daha da güçlü.

Hikaye ağırlıklı oynuyorsan geçebilirsin hiçbir sorun olmaz, düz 4060 bile 2K'da oyunları en yüksek ayarda DLSS kalite ile 60 üstü oynatabiliyor, gerekirse fg açarsın. Geleceğe yatırım olur ileride eski kartı satar daha üst model bir kart alırsın.

2K'da rahat rahat oynarsınız o kartla. 5060 Ti çıktığında alsaydınız 9060XT çıkınca da eleştireceklerdi aynı özellik daha ucuza diye. Millete bakmayın sisteminizin keyfini çıkarın. 4060 bile hala 2K'da her oyunu ultrada açıyor DLSS yardımıyla. Sizin kartınız daha da güçlü.

Teşekkürler düşüneceğim 2K geçmeyi.
Mesela ileride upgrade ederken sadece ekran kartını yükseltmek yetiyor değil mi benim ilk bilgisayarım GTX 1650 Super ve AMD Ryzen 5 3600'dü 2020 de almıştım 5 yıl sonra da 2. bilgisayarım olarak bu sistemi aldım tabii her parçayı değiştirdim çünkü eski kaılıyordu hepsi ama şimdiki sistemi yükseltsem sadece ekran kartı yükseltmesi yetiyor galiba. işlemcimde ryzen 5 7500f

Technopat Haberler

Geri
Yukarı