Ya aslında 5000 serisi yerine 4000 serisi düşünüyordum da ekonomik olarak yine karşılayabilirdik 5000 serisini. Hele ki YKS'de iyi puan yaparsam. Ama işte fiyatlar bahsettiğin gibi olacakmış o zaman cidden GDDR7 %20 zam yese en az, bayağı sosyete olarak kalacak 5000 serisi ben için

ben sanırsam 4000 serisinden 12 GB'lık alacak gibiyim. 3000 serisine de düşme ihtimalini göz önüne koyacağım fazla umutlanmamak için tabii ki.
5070'e göre ele alıyorsanız sanırsam saf kas gücü değil de yapay zeka olarak bakıyorsunuz. Bende o sözü FSR 4 vs DLSS 4 için söylemiştim. Lakin FSR 4 cidden genel olarak beğenilmiş galiba. Yoksa markacı birisi değilim çoğu zaman. Şimdi baktım GDDR6 kullanıyormuş. En azından GDDR7 kadar da zamlanmaz herhalde bir zahmet. Mantıklı geldi cidden. Aklımda o zaman NVIDIA tarafında 4070 AMD tarafında 9070XT var. Teşekkür ederim cevapların için.
Hocam cevaplar için size de teşekkür ederim bu arada.
Yeni gördüm hocam kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim emeğine sağlık. Bayağı ikna oldum gibi AMD'ye. O resdstone güncellemesini de duymuştum herhalde FSR 4 kadar önemserler ve NVIDIA'ya daha da yakınlaşmaları bayağı muhtemel gözüküyor sanki. Çok zam yemezse alırım ama %10'dan fazla çok zam yerse yine kalacak gibi. Belki 1-2 tık aşağı modellere bakarım AMD tarafından. Bu arada sistemi çoğunlukla oyun oynamak için kullanacağım saatlerce. Onun haricinde başka profesyonelleştiğim iş yok şu anlık. Bir de harbiden 16 GB VRAM'da gereksiz fazla geldi, bir de fazla VRAM odaklı gitmişim. Ben 12 GB VRAM alsam ve sizin söylediğiniz gibi diğer teknik özellikleri iyi olan ekran kartı bulsam mükemmel olur.