Specialagent58
Hectopat
Hocam senin Inno 3D karttan (15000 civarıyken) ve ekteki MSI Mag Forge 100M kasadan aldım şık görüntüsü hoşuma gitti ve iyi bi kasa deniyor. Fiyatının makul olması da cabası. İyi yapmış mıyım senceDeğmez kesinlikle. Kart zaten çok güç çekmiyor iki fanlı model yeterli. OC dediğine de gerek yok 30-35 mhz fark var.
Inno3D RTX4070 Twin x2 12GB 192Bit GDDR6X - Game Garaj
Pc toplama konusunda daha tecrübeli ve hızlı arkadaşlar var. Belki yardımcı olurlar. @messinicocugu
1440p kullanacaksan 5600, 5600X, 12400f, 11400f (Yeni alacaksan 11400f almak pek mantıklı değil ama) bunlar iyi bence. Kasa olarak da mesh bir kasa iyi olur.
Hocam senin Inno 3D karttan ve ekteki MSI Mag Forge 100M kasadan aldım şık görüntüsü hoşuma gitti ve iyi bi kasa deniyor. Fiyatının makul olması da cabası. İyi yapmış mıyım sence
Bende 100R modeli var. Aynılar fanların ışık muhabbetleri dışında. Soğutması gayet iyi. 3 fanla geliyor, üste de bir tane egzoz fanı takarsan daha da iyi olur. Ben öyle kullanıyorum. Kasadan memnun olmadığım tek şey, yandaki camı tutan vida yerleri. Çok çabuk aşınıyor, yamuluyor. Benim 1 seneyi biraz geçti, iki tanesi sıkıntılı bile sıkılmıyor tamamen, boşta gibi neredeyse. Onlara dikkat et derim onun dışında sıkıntı yaşatacağını sanmıyorum. Hayırlı olsun.
Ekleme: İşlemci tercihi iyi olmuş bence. 13400F güçlü ve çekirdek sayısı da fazla. Bir de ben 1440P'de 12 GB VRAM'in 3 sene götüreceğini düşünüyorum rahat. Gerekise Texture'ı Ultra'dan High'a alırız. Zaten 3 sene sonra kartların kendileri de kas gücü olarak yetersiz gelmeye başlayabilir. Tabii Hogwarts Legacy, TLOU gibi faciaları saymıyorum. Onlara ne kadar VRAM verirsen hepsini sömürüyor neredeyse
Biz 8 değil 12 GB RAM'den bahsediyoruz ve 5 6 sene veya yukarısı bile yüksek ayarlarda en kötü orta yüksek 2K İle götüreceğini düşünüyorum. Ayrıca ben sorunlarından dolayı 16 veya 20 GB VRAM'li AMD param olsa da almam. Alabilirdim ama daha ucuza 16 GB VRAM'Li AMD yi almadım. Çünkü Nvidia'ya güveniyorum, yorumları okuyunca elim AMD ye yanaşmadı. Yıllar sonra VRAM den sonra sorun yaşatmasa ne olur ki kartlarına yazılım istikrarlığını oturtamayan hatalı driverli piyasaya süren firma olduktan sonra. Yoksa bende AMD alırdım niye 12 GB ekran kartı alayım ki.Hg yeni Patch'lerle düzeltildi, oyun sorunlu deüil artık, bütün yeni oyunlar böyle olacak. 8 GB VRAM ile 1080P'de ultrada RT açılırsa Texture'ler gidip gidip geliyor. Hadi bu ikisini geçtik RE4 remake bakalım. Gayet düzgün çıktı ama Max ayarlarda oynanmıyor 8 GB VRAM ile direk crash veriyor.
Biz 8 değil 12 GB RAM'den bahsediyoruz ve 5 6 sene veya yukarısı bile yüksek ayarlarda en kötü orta yüksek 2K İle götüreceğini düşünüyorum. Ayrıca ben sorunlarından dolayı 16 veya 20 GB VRAM'li AMD param olsa da almam. Alabilirdim ama daha ucuza 16 GB VRAM'li AMD'yi almadım. Çünkü NVIDIA'ya güveniyorum, yorumları okuyunca elim AMD'ye yanaşmadı. Yıllar sonra VRAM'den sonra sorun yaşatmasa ne olur ki çok hatalı ekran kartları üreten bir firma olduktan sonra. Yoksa bende AMD alırdım niye 12 GB ekran kartı alayım ki.
Ultra dan bahsetmiyorum orta yüksekde neden 5 6 sene gitmesin Allah aşkına? Önemli ayarları anti alasing antistropic vb kapatırsın gider zaten. Bir de lansman fiyatına 4070 bulmuşum zaten almam mantıklı olan.Hatalı üretim falan yok, forumda dolu kullanan var, RAM PSU gibi parçalar sağlam oldukça ve düzgün kullandıkça sorun olmaz, daha UE5 oyunlar gelmedi, 1080P'de 8 yetersiz gelmeye başladı, üstüne 2K'yı UE5 oyunları (UE5 VRAM canavarı)+5-6 yıl diyorsunuz. 2-3 maksimum gideri bu kartın, siz AMD almıyorsunuz diye yanlış yönlerdirmeyin.
Biz 8 değil 12 GB RAM'den bahsediyoruz ve 5 6 sene veya yukarısı bile yüksek ayarlarda en kötü orta yüksek 2K İle götüreceğini düşünüyorum.
Yüksek ayara gerek yok. Gölge ayarı ve keskinleştirme ayarlarını 0 larsın olur biter. Ben zamanında GT 630 kart ile Yüksek ayarlarda GTA 4 bitirdim 10 sene önce, sorduğumda o kart vice city i zor oynatır diye dalga geçiyorlardı, bence abartıldığını düşünüyorum forumlarda teknolojik gelişmelerin o kadar ön yargılı olmayın. Yüksekde oynatır demek istemedim zaten. Nvidia sitesinde bu kart 8K yı destekler diye geçerken 2K dan bahsediyoruz. 60 FPS değilde 40 da oynarsın hocam sorun ne ki burda söyler misin?5-6 sene önce çıkan 1070 = 8 GB
5-6 sene önceki önerilen sistem gereksinimleri = 4-6 GB VRAM
Bugünkü gereksinimler. = 8-12 GB.
5-6 sene sonraki yüksek ayar gereksinimleri = ?
Yüksek ayara gerek yok. Gölge ayarı ve keskinleştirme ayarlarını 0 larsın olur biter. Ben zamanında GT 630 kart ile Yüksek ayarlarda GTA 4 bitirdim 10 sene önce, sorduğumda o kart vice city i zor oynatır diye dalga geçiyorlardı, bence abartıldığını düşünüyorum o kadar ön yargılı olmayın. Yüksekte oynatır demek istemedim zaten. Nvidia sitesinde bu kart 8K yı destekler diye geçerken 2K dan bahsediyoruz. 60 FPS değilde 40 da oynarsın hocam sorun ne ki burda söyler misin?