RTX 4070 15 bin TL'ye alınır mı?

Hocam ben God Of War'da eski kartımdan bahsediyordum. Tekrar bir oku istersen. Eski kartım 6600 Xt'yi. GoW'u onunla oynadım ben 4070 ile değil.
Pardon hocam tamamdır. Ben 25.000 TL ye maks geçmese çok iyi olur düşüğe daha iyi olur sistem almak veya toplamak istiyorum hemen aslında. Deneyip duruyorum ne parçaları koysam diye hemen bugün bile alabilirim ama karar veremiyorum. İşlemci tarafında 4070 in yanına Örn i5 12400F Youtube'deki videolara göre örn Amd 5600x işlemciye göre 10 15 Fps farkettiği durumlar oluyor oyun sırasında, Inteller daha çok FPS veriyor galiba, bende hem fiyat uygun olsun hem daha çok performans almak istiyorum. Bu kartın yanına bana işlemci ve anakart önerir misin Amd mi alayım Intel mi, ve önereceğine göre bir kasa da önerir misin kasamın soğutması iyi falan demişsin, bana bi yardımcı olursan çok sevinirim..

@nobody11 Aynen dün Itopya da 17000 TL idi gittim almadım bugün 19.000 TL hiçbi sitede de daha uyguna yok şuan. İlla Inno 3d illa olucak galiba, nerden aldın Inno 3d yi atarsan bende alıyım.

Şu üç modelden CHILL olana iyi diyorlar sence 2500 TL farka değer mi? @nobody11

Son düzenleme:
Pardon hocam tamamdır. Ben 25.000 TL ye maks geçmese çok iyi olur düşüğe daha iyi olur sistem almak veya toplamak istiyorum hemen aslında. Deneyip duruyorum ne parçaları koysam diye hemen bugün bile alabilirim ama karar veremiyorum. İşlemci tarafında 4070 in yanına Örn i5 12400F Youtube'deki videolara göre örn Amd 5600x işlemciye göre 10 15 Fps farkettiği durumlar oluyor oyun sırasında, Inteller daha çok FPS veriyor galiba, bende hem fiyat uygun olsun hem daha çok performans almak istiyorum. Bu kartın yanına bana işlemci ve anakart önerir misin Amd mi alayım Intel mi, ve önereceğine göre bir kasa da önerir misin kasamın soğutması iyi falan demişsin, bana bi yardımcı olursan çok sevinirim..

@nobody11 Aynen dün Itopya da 17000 TL idi gittim almadım bugün 19.000 TL hiçbi sitede de daha uyguna yok şuan. İlla Inno 3d illa olucak galiba, nerden aldın Inno 3d yi atarsan bende alıyım.

Şu üç modelden CHILL olana iyi diyorlar sence 2500 TL farka değer mi? @nobody11

Değmez kesinlikle. Kart zaten çok güç çekmiyor iki fanlı model yeterli. OC dediğine de gerek yok 30-35 mhz fark var.

Inno3D RTX4070 Twin x2 12GB 192Bit GDDR6X - Game Garaj

Pc toplama konusunda daha tecrübeli ve hızlı arkadaşlar var. Belki yardımcı olurlar. @messinicocugu

1440p kullanacaksan 5600, 5600X, 12400f, 11400f (Yeni alacaksan 11400f almak pek mantıklı değil ama) bunlar iyi bence. Kasa olarak da mesh bir kasa iyi olur.

Değmez kesinlikle. Kart zaten çok güç çekmiyor iki fanlı model yeterli. OC dediğine de gerek yok 30-35 mhz fark var.

Inno3D RTX4070 Twin x2 12GB 192Bit GDDR6X - Game Garaj

Pc toplama konusunda daha tecrübeli ve hızlı arkadaşlar var. Belki yardımcı olurlar. @messinicocugu

1440p kullanacaksan 5600, 5600X, 12400f, 11400f (Yeni alacaksan 11400f almak pek mantıklı değil ama) bunlar iyi bence. Kasa olarak da mesh bir kasa iyi olur.
Bi konuda bir arkadaş demiş Inno3D ICHILL li model Asus TUF'dan bile iyi olabilir ancak X3' se Asus TUF 4070 daha iyi, attığımda ICHILL'ın yanında x3 yazıyor zaten o zaman iyi mi kötü mü bu onu anlamadım ben sen onu anladın mı şu an :D Çok sağol bu arada PC hakkında yardımcı olan olursa çok sevinirim..

Bir konuda bir arkadaş demiş INNO3D ICHILLli model ASUS TUF'dan bile iyi olabilir ancak X3' SE ASUS TUF 4070 daha iyi, attığımda ICHILL'ın yanında X3 yazıyor zaten o zaman iyi mi kötü mü bu onu anlamadım ben sen onu anladın mı şu an :D Çok sağ ol bu arada PC hakkında yardımcı olan olursa çok sevinirim.

İchill INNO3D'nin soğutmada en tepe modeli ço ğu modeli geçecektir bütçe yetiyorsa onu alabilirsin ancakbüyük ihtimalle Twin 2X'i̇n de soğutması yeterli olacaktır.

Esenlikler. 1440p hikayeli oyunlar oynuyorum. RX 5700 XT ekran kartım var şu an. RTX 4070'e veya RX 6800 XT'ye geçmeyi düşünüyorum şu an. Ortalama 15K-17-K arası bütçem var. RTX 4070 şu an stok sıkıntısıyla beraber lansman fiyatından başlayarak satılıyor. RX 6800 XT ise yine stok sorunlarıyla şu an indirimli 15K'ya bulabildim. Sizce 2 fanlı bir 4070 almak mı mantıklı yoksa üç fanlı OC bir 6800 XT mi mantıklı? Tabii bu fiyatlar çok değişiyor, başka önerileriniz varsa veya yeni 4070'ler makul fiyata çıkarsa fikirlerim değişebilir. Aslında RTX 4060 Ti bekliyordum ama seçim havasına girilmeden bu işi halletmek istiyorum, yoksa bence 4070 1440p için fazla bile.
Son 1 ayda düşünmediğim sistem, alternatif kalmadı. AMD ve Nvidia farklarını araştırdım çok fazla yorum aldım. En sonunda 4070 aldım geçtim. Bence bugün süreci kafanda bitirip 4070 alıp geç. DLSS, RTX gibi teknolojilerle yıllarca rahat rahat oynarsın

Bi konuda bir arkadaş demiş Inno3D ICHILL li model Asus TUF'dan bile iyi olabilir ancak X3' se Asus TUF 4070 daha iyi, attığımda ICHILL'ın yanında x3 yazıyor zaten o zaman iyi mi kötü mü bu onu anlamadım ben sen onu anladın mı şu an :D Çok sağol bu arada PC hakkında yardımcı olan olursa çok sevinirim..

4070 kartlarının hiçbirinde ısınma sorunu yok gibi duruyor. Asus dual aldım, 60 derecelerde çalışıyor oyun oynarken

Hocam şimdi sizin tercihinize kalmış arada 4 GB'lık bir VRAM farkı mevcut ama NVIDIA kalitesi de tartışılmaz tabii.

12 GB VRAM'de az değil ancak günümüz oyunları çok fazla VRAM kullandığından bu RX 6800XT tarafına bir artı götürüyor.

RTX teknolojisindeki kaliteleri olsun, Driver'ların kalitesi olsun, ilerisi için 4070.

Yeni geliştirilen DLSS 3.0 teknolojisi AMD'ye fark atıyor, bu yüzden 4070'e yönelirseniz sizi üzeceğini sanmam.

4070'in dediğim gibi DLSS ve yazılım avantajı var. Ama 6800XT, 4070 Ti dengi bir kart.

Sonuç olarak 4K kullanma niyetiniz varsa 6800XT mantıklı olabilir fakat 2K kullanacaksanız 4070 tarafında olmanızı tavsiye ederim, size yetecektir.

3060 Ti karta sahip arkadaşım Forza Horizon 4'te 5 10 dakikada bir crash yiyip oyundan atıyordu. AMD'de böyle bir problemle karşılaşmadım.

Yani gençler 4070 iyi güzel ama bu fiyatlar saçma geliyor. Özellikle bilinen satıcılarda 17-18 bin aşağısına kart kalmamış. Daha bize ulaşamayan Gigabyte, Zotac, Galax versiyonları gelecek bu kartların yakın zamanlarda ve onların fiyatı nasıl olacak merak ediyorum. 15-16 bine düzgün bir kart gelirse alırım ama bu fiyatlarla elim gitmiyor. Sizce bundan birkaç ay sonra ne olacak? Bana fiyatlar pek değişmez gibi geliyor tabi seçimi göz önünde bulundurmazsak. 6800 xt daha da güzel gelmeye başladı şu an özellikle 16 gb vramden ötürü. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı