blackeagle03
Kilopat
Asus dual 4070 kartlarda cw durumu nedir arkadaşlar? Denk geleniniz oldu mu?
Hocam dediğim gibi her zaman olabilecek şeyler bunlar ama bunun yüzünden firmayı kötülemek saçma.
Yani gençler 4070 iyi güzel ama bu fiyatlar saçma geliyor. Özellikle bilinen satıcılarda 17-18 bin aşağısına kart kalmamış. Daha bize ulaşamayan Gigabyte, Zotac, Galax versiyonları gelecek bu kartların yakın zamanlarda ve onların fiyatı nasıl olacak merak ediyorum. 15-16 bine düzgün bir kart gelirse alırım ama bu fiyatlarla elim gitmiyor. Sizce bundan birkaç ay sonra ne olacak? Bana fiyatlar pek değişmez gibi geliyor tabii seçimi göz önünde bulundurmazsak. 6800 XT daha da güzel gelmeye başladı şu an özellikle 16 GB VRAM'den ötürü.![]()
4070 kartlarının hiçbirinde ısınma sorunu yok gibi duruyor. Asus dual aldım, 60 derecelerde çalışıyor oyun oynarken
Coil whine sorunu yaşıyor musun?
Sence sana mı dedim o lafımı? Kusura bakma konu karışıklığı olmuş.DLSS 3.0 her oyunda yok. Render yayın gibi şeyler yapacaksan 4070 ancak sırf oyun içinse 6800XT.
Kardeş milyonlarca kart satan şirketi nasıl kötüleyebilirim? Kötüleme gibi bir şeyde bulunmadım. NVIDIA göründüğü kadar stabil değil, AMD ise göründüğü dengesiz değil. Objektif olmak gerek.
Bence de oyun içinse tercihini 6800XT den yana yapmalısın.Yani gençler 4070 iyi güzel ama bu fiyatlar saçma geliyor. Özellikle bilinen satıcılarda 17-18 bin aşağısına kart kalmamış. Daha bize ulaşamayan Gigabyte, Zotac, Galax versiyonları gelecek bu kartların yakın zamanlarda ve onların fiyatı nasıl olacak merak ediyorum. 15-16 bine düzgün bir kart gelirse alırım ama bu fiyatlarla elim gitmiyor. Sizce bundan birkaç ay sonra ne olacak? Bana fiyatlar pek değişmez gibi geliyor tabi seçimi göz önünde bulundurmazsak. 6800 xt daha da güzel gelmeye başladı şu an özellikle 16 gb vramden ötürü.![]()
DLSS 3.0 her oyunda yok. Render yayın gibi şeyler yapacaksan 4070 ancak sırf oyun içinse 6800XT.
DLSS 3.0 olmayan oyunları da RTX 4070 üflese çalıştırıyor, ihtiyacı yok. Hem ilerideki tüm oyunlara eklenecek geçmişe dönük bakmaya gerek yok. 6800 XT yapay zeka çekirdeği olmadan yalnızca yazılım destekli FSR ile bir yere kadar dayanır.
FSR'ın en fazla yapabileceği şey DLSS 2 performansı olur, onun da sonucu bu videoda belli. Eşit kaynak tüketimine 2 kat FPS çizdiriyor. VRAM mi sıkıntı oldu, iki ayar çeker hem VRAM tüketimini düşürür hem görüntü kalitesinden feragat etmeden daha fazla FPS almaya devam eder.
Yorumlarda DLSS 3.0'ı upscale etmiyor sahte kareler yaratıyor gibisinden eleştirenler olmuş ama sanırım yeni Frame Generation olayı ile karıştırıyorlar. DLSS 3.0 ile Frame Generation ayrı özellikler değil mi? DLSS 3.0 açılıp o kapatılabilir yani?
Frame generation kapatıldığında DLSS 2'ye dönüşüyor kabaca. Yine daha güçlü tensör çekirdeklerinin ekmeğini yiyor lakin frame generation burada en kilit ve geleceğe yönelik teknoloji. Bu özelliğin kaynak tüketimini daha da aşağı çekme potansiyeli var güç tüketimini de azalttığı gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.