Yanlış bilgi vermeyin.
4070 in sadece temel TDP değeri 200W, yükte daha fazla güç tüketmekte, ayrıca çözünürlük arttıkça güç tüketimi artar, öyle birşey yok.
Hocam bir de benim şu anki kasamda 600 Watt Xigmatek 80+ Plus güç kaynağım var hiç değiştirmesem sıkıntı yaratır mı, asusun önerdiği de 650 watt mış zaten. Güç kaynağı veya güç kaynaklı bir kasa almasam mı. 2K için yeterse 4K için 600 watt yetmez mi? Bu iki soru kafama takıldı.
Hocam bir de benim şu anki kasamda 600 Watt Xigmatek 80+ Plus güç kaynağım var hiç değiştirmesem sıkıntı yaratır mı, asusun önerdiği de 650 watt mış zaten. Güç kaynağı veya güç kaynaklı bir kasa almasam mı. 2K için yeterse 4K için 600 watt yetmez mi? Bu iki soru kafama takıldı.
Kullandığın psu'nun kalitesini bilmiyorum ama normalde 600-650W yeterli, önerilen de bu. Benim de 650W psu. Ama yeni sistem toplayacaksan veya ileride değiştireceksen diğer parçalara göre güç ihtiyacın artabilir.