RTX 4070 için model önerisi

tunc_ustundag

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| CPU: AMD Ryzen 5 5600X | Motherboard: Asus PRIME B450M PLUS | Ram: Corsair Vengeance 4x8GB 3000Mhz | Graphics Card: GAINWARD RTX 3060 GHOST 12G | SSD: WD BLUE SN580 1TB + Sandisk 480 GB SSD | Cooler: Cooler Master HYPER212
| Case: RAMPAGE AZOR | PSU: Thermaltake Smart BX1 650W 80+
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Selam arkadaşlar. Kasım ayı indirimlerinden, RTX 4070 kart almak istiyorum ama kafam çok karıştı. 50 tane marka var. En çok beğendiklerim Gigabyte 4070 Eagle olan ve yine Gigabyte super versiyonu oldu.

Diğer seçeneklerim de PNY GeForce RTX 4070 12GB XLR8 Gaming Verto Epic-X ya da MSI GeForce RTX 4070 Super 12G Ventus 2X OC

Sizce ne yapmalıyım? Eski kartım 3060 ghosttu. Şimdi kartsız kaldım. Acilen bir kart almam gerekli. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam işiniz acil ise aklınızda bir kaç ekran kartı belirleyip mağazaları gezmeniz lazım internetten satın alım ile kargo bekleyemezsiniz.

Teşekkürler. Peki 4070 yerine 4060 ti nasıl olur sence ?
4060 Ti ve 4070 arasında küçümsenmeyecek kadar FPS farkı var. Ancak 20-30 fps benim için önemli değil oyunları o kadar yüksek grafiklerde oynamıyorum diyorsanız 4060 Ti tercih edebilirsiniz çünkü arada aşağı yukarı 5k fark var.

Hocam Galax deyip geçmeyelim bu arada. 1994 yılından beri NVIDIA'nın altında çalışan köklü bir marka.

Aynen biliyorum. GTX 960 ve 970'im vardı çok memnundum. Coil whine falan çok azdı ama bu önerdiğiniz kartın güç tüketimi beni düşündürdü biraz.

İnternette birkaç sitede (Cooler Master web sitesi) PSU calculator ile sistem watt ihtiyacı hesapladığımda maksimum 509 watt güç ihtiyacı çıkıyor. Ama vatandaki çalışan birkaç eleman PS'unuz yeterli olmaz. En az 700 veya 750 watt olması lazım dedi.

Benim elimdeki PSU, Thermaltake Smart BX1 80+ Bronze 650W güç kaynağım.

Darboğaz olur mu?

Aynen biliyorum. GTX 960 ve 970'im vardı çok memnundum. Coil whine falan çok azdı ama bu önerdiğiniz kartın güç tüketimi beni düşündürdü biraz.

İnternette birkaç sitede (Cooler Master web sitesi) PSU calculator ile sistem watt ihtiyacı hesapladığımda maksimum 509 watt güç ihtiyacı çıkıyor. Ama vatandaki çalışan birkaç eleman PS'unuz yeterli olmaz. En az 700 veya 750 watt olması lazım dedi.

Darboğaz olur mu?
Hocam mağazaları bilirsiniz ne kadar para harcarsanız onlar için o kadar iyi. İşlemciniz ve alacağınız ekran kartı için 650W yeterli bir değer ama sağlama almak istiyorum diyorsanız 700W alabilirsiniz. Tabii bence gerek yok.

Darboğaz olur mu?

Bende'de zotaç markası 4070 Super var kasa Thermaltake S200 tg 650W kasa var ve güç kaynağı çok iyi değil diye biliyorum. Yine de sistemi çok rahat besliyor. 4070 Super markalar arasında güç tüketimi benzer olduğundan çok bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

Bende'de zotaç markası 4070 Super var kasa Thermaltake S200 tg 650W güç kaynağı var. Sistemi çok rahat besliyor. 4070 Super markalar arasında güç tüketimi benzer olduğundan çok bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

Bunu söylemen iyi oldu hocam rahatladım. Şimdi kartı alıp bir de rezil olmak var. Elimde kalır. İade zor alırlardı. Şimdi rahatlıkla alabilirim.

Zotac 4070 nasıl tavsiye eder misiniz? Cool whine var mı? Aşırı yükte kaç dereceleri görüyor?

Bunu söylemen iyi oldu hocam rahatladım. Şimdi kartı alıp bir de rezil olmak var. Elimde kalır. İade zor alırlardı. Şimdi rahatlıkla alabilirim.

Zotac 4070 nasıl tavsiye eder misiniz? Cool whine var mı? Aşırı yükte kaç dereceleri görüyor?

Bendeki model.

Oyunlar %99 %100 kullanımda 72 dereceyi geçmiyor. Boşta 35-40 oldukça serin bir kart. Belirli bir sıcaklığa ulaşmadan fan çalışmıyor. Yani gereksiz yere fan yıpranmıyor. Çalıştığında da bayağı iyi soğutuyor. Performans bana bayağı iyi geldi. Önceki sistemim DDR4 R5 5500 RTX 3060 12 GB ve 16 RAM'di buna geçiş çağ atlamak gibi oldu.

Bendeki model.

Oyunlar %99 %100 kullanımda 72 dereceyi geçmiyor. Boşta 35-40 oldukça serin bir kart. Belirli bir sıcaklığa ulaşmadan fan çalışmıyor. Yani gereksiz yere fan yıpranmıyor. Çalıştığında da bayağı iyi soğutuyor. Performans bana bayağı iyi geldi. Önceki sistemim DDR4 R5 5500 RTX 3060 12 GB ve 16 RAM'di buna geçiş çağ atlamak gibi oldu.
psu modeliniz nedir internetten baktım bulamadım kasa şeklinde çıkıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı