RTX 4070 için model önerisi

tunc_ustundag

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| CPU: AMD Ryzen 5 5600X | Motherboard: Asus PRIME B450M PLUS | Ram: Corsair Vengeance 4x8GB 3000Mhz | Graphics Card: GAINWARD RTX 3060 GHOST 12G | SSD: WD BLUE SN580 1TB + Sandisk 480 GB SSD | Cooler: Cooler Master HYPER212
| Case: RAMPAGE AZOR | PSU: Thermaltake Smart BX1 650W 80+
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Selam arkadaşlar. Kasım ayı indirimlerinden, RTX 4070 kart almak istiyorum ama kafam çok karıştı. 50 tane marka var. En çok beğendiklerim Gigabyte 4070 Eagle olan ve yine Gigabyte super versiyonu oldu.

Diğer seçeneklerim de PNY GeForce RTX 4070 12GB XLR8 Gaming Verto Epic-X ya da MSI GeForce RTX 4070 Super 12G Ventus 2X OC

Sizce ne yapmalıyım? Eski kartım 3060 ghosttu. Şimdi kartsız kaldım. Acilen bir kart almam gerekli. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam bendeki sistem.

Ryzen 5 7500F.
ASUS B650M r 7000 OC.
Zotac 4070 Super Twin Edge 12 GB.
G.Skill (1x16 GB) Ripjaws S5 6000MHz.
Crucial 1 TB P3 Plus M.2 SSD (5000/3600MB)
Seagate Barracuda 2 TB SATA hard disk.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB kule tipi soğutma (çift ARGB fanlı)
Thermaltake S200 tg 650W 80 Plus ARGB 4x120mm MidT ATX siyah kasa.

Ayrıca kasaya bağlı.

2 tane ARGB hoparlör.
Havit Gamenote H2002P 7.1 kulaklık.
ARGB farepad.
ARGB klavye.
ARGB fare bağlı.

Ayrıca hepsi overclock yapılmış yani watt değeri artırırmış buna rağmen 650W PSU rahat besliyor.

Bakalımmm. Ekran kartımı taktığımda ilk seni haberdar edeceğim :) gözle görülür bir FPS kaybı, drop vs olmazsa öyle kullanırım gider dostum. İleride para çözünce de DDR5 sisteme geçerim.

Hocam bendeki sistem.

Ryzen 5 7500F.
ASUS B650M r 7000 OC.
Zotac 4070 Super Twin Edge 12 GB.
G.Skill (1x16 GB) Ripjaws S5 6000MHz.
Crucial 1 TB P3 Plus M.2 SSD (5000/3600MB)
Seagate Barracuda 2 TB SATA hard disk.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB kule tipi soğutma (çift ARGB fanlı)
Thermaltake S200 tg 650W 80 Plus ARGB 4x120mm MidT ATX siyah kasa.

Ayrıca kasaya bağlı.

2 tane ARGB hoparlör.
Havit Gamenote H2002P 7.1 kulaklık.
ARGB farepad.
ARGB klavye.
ARGB fare bağlı.

Ayrıca hepsi overclock yapılmış yani watt değeri artırırmış buna rağmen 650W PSU rahat besliyor.

Benim 2K 165 Hz 27 inç monitör. 1080p darboğaz olunca 2K ya geçtim sana da tavsiye ederim.

Anakart + işlemci + RAM'lerimi satsam 3'lü halde kaça satarım? Sonra DDR5 sisteme geçmek için üzerine ne civarda bir para koyarım? Aşağı yukarı ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakalımmm. Ekran kartımı taktığımda ilk seni haberdar edeceğim :) gözle görülür bir FPS kaybı, drop vs olmazsa öyle kullanırım gider dostum. İleride para çözünce de DDR5 sisteme geçerim.

Anakart + işlemci + RAM'lerimi satsam 3'lü halde kaça satarım? Sonra DDR5 sisteme geçmek için üzerine ne civarda bir para koyarım? Aşağı yukarı ne olur?

RAM'ların 2400 en ucuz satıcı 2. el olarak 2K koysan 1, 8K'ya gider.
Anakartın şu an en ucuz satıcı 4K bu yüzden 3- 3.5k alıcı çıkar gibi.
İşlemcin 3800'den fiyat başlıyor 2. el 3,2K eder bence.
Toplam 8.5k eder ama daha ucuza ya da daha pahalıya satabilmek senin pazarlık payına ve şansına bağlı.

DDR5'e çevirmek için ise yaklaşık 5K fiyat farkı çıkacaktır.

RAM'ların 2400 en ucuz satıcı 2. el olarak 2K koysan 1, 8K'ya gider.
Anakartın şu an en ucuz satıcı 4K bu yüzden 3- 3.5k alıcı çıkar gibi.
İşlemcin 3800'den fiyat başlıyor 2. el 3,2K eder bence.
Toplam 8.5k eder ama daha ucuza ya da daha pahalıya satabilmek senin pazarlık payına ve şansına bağlı.

DDR5'e çevirmek için ise yaklaşık 5K fiyat farkı çıkacaktır.
Teşekkür ederim valla dostum kendi sistemin gibi ilgileniyosun . Ekran kartım umarım sıkıntısız çalışır bende sana inceden bi güzellik yaparım 😅😎😊

Sorun yok işin görülsün 🙃

Dostum selam. Elimdeki DDR4 sistemi saydırdım,DDR5 sisteme geçtim.

AMD R5 7500F işlemci,
MSI B650 GAMING PLUS WIFI anakart,
32 GB DDR5 6000 MHZ CL30 ram
Ekran kartı da geldi onu da taktım

Birde bunlara ek ASUS TUF Gaming 850W Gold psu aldım.

Kurdum sistemi şimşek gibi oldu :)

Dostum selam. Elimdeki DDR4 sistemi saydırdım, DDR5 sisteme geçtim.

AMD R5 7500F işlemci,
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakart,
32 GB DDR5 6000 MHz CL30 RAM.
Ekran kartı da geldi onu da taktım.

Bir de bunlara ek ASUS TUF Gaming 850W Gold PSU aldım.

Kurdum sistemi şimşek gibi oldu :)

Hayırlı uğurlu olsun sistemin. Anakart bayağı sağlam almışsın. O sistemin hakkı normalde zaten Gold PSU. 850 watt fazla olmuş ama sorun değil geleceğe yönelik iyi bir PSU.

Anakartında 4 RAM slotu var zaten. 32x1 RAM almadın inşallah 🤔 4 RAM slotu var 16x2 RAM almak daha mantıklı olur. 2 RAM slotuda boş kalsın. 32x1 şeklinde alınca tek RAM slotu çok daha az verimli oluyor 16x2'ye göre.

Ne kadara sattın ne kadar fark oluştu merak ettim. 🙂

Ne olursa olsun şu an memnunsan hiçbir şeyin önemi yok. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.

Hayırlı uğurlu olsun sistemin. Anakart bayağı sağlam almışsın. O sistemin hakkı normalde zaten Gold PSU. 850 watt fazla olmuş ama sorun değil geleceğe yönelik iyi bir PSU.

Anakartında 4 RAM slotu var zaten. 32x1 RAM almadın inşallah 🤔 4 RAM slotu var 16x2 RAM almak daha mantıklı olur. 2 RAM slotuda boş kalsın. 32x1 şeklinde alınca tek RAM slotu çok daha az verimli oluyor 16x2'ye göre.

Ne kadara sattın ne kadar fark oluştu merak ettim. 🙂

Ne olursa olsun şu an memnunsan hiçbir şeyin önemi yok. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.

Sağolasın dostum cansın.

Rami 16x2 aldım ddr5 6000mhz .

Hepsi sıfır ürün, 20 bin civarı tuttu, üzerine 12bin verdim. Kablolama, montaj vs herşey dahil. Elimdekiler 8 bine sayılmış gibi oldu.

Sarı siteden kendim satıp öyle yaptırsam biraz daha ucuz yollu yaptırırdım ama uğraşmak istemedim çünkü bilgisayar acil lazım bilgisayarsız olmuyor.

Güç kaynağını da 6643 tl vatandan aldım. TUF Gaming serisi,10 sene garantili 850W 80+ Gold fena bir şey.

Almışken bir kere alıyorum dedim biraz iyilerini tercih ettim. İlerde artık işlemci falan yükseltirim.

Ama bir sorunum var.

Ekran kartı ayarları için Gigabyte sitesinden, Gigabyte control center indirdim kurdum ama çalışmıyor. Yüklendi pc'ye çift tıklıyorum hiç bir tepki vermiyor.

Sağ olasın dostum cansın.

RAM'i 16x2 aldım DDR5 6000MHz.

Hepsi sıfır ürün, 20 bin civarı tuttu, üzerine 12bin verdim. Kablolama, montaj vs her şey dahil. Elimdekiler 8 bine sayılmış gibi oldu.

Sarı siteden kendim satıp öyle yaptırsam biraz daha ucuz yollu yaptırırdım ama uğraşmak istemedim çünkü bilgisayar acil lazım bilgisayarsız olmuyor.

Güç kaynağını da 6643 TL vatandan aldım. TUF Gaming serisi, 10 sene garantili 850W 80+ Gold fena bir şey.

Almışken bir kere alıyorum dedim biraz iyilerini tercih ettim. İleride artık işlemci falan yükseltirim.

Ama bir sorunum var.

Ekran kartı ayarları için Gigabyte sitesinden, Gigabyte Control Center indirdim kurdum ama çalışmıyor. Yüklendi PC'ye çift tıklıyorum hiçbir tepki vermiyor.

Hocam her şey iyi güzel almışsın. Beklenmeyen tek şey +6.6k PSU oldu. Bir de anakart bayağı iyi bir tane almışsın. 5K civarında güzel anakartlarda vardı ama bu da çok güzel. Montaj yapıldığına göre kasada almış olmalısın. Nakit sıkıntısı varsa önden 16x1 GB alırdım ben olsam. 32 tek seferde işi çözmüş.

Hocam bu bile yeterli gelirdi ama senin sistem bayağı kaliteli olmuş.

Soruna gelince maalesef bu konuda çok bilgim yok. Çözemeyince genelde ben, buradan bir abimiz var bilişimci ona götürüyorum. O sağ olsun çözüyor sorunlarımı. Keşke bu konuda yardımcı olabilseydim.

Sistemi aldığınız yer neresi linki var mı?

Hocam her şey iyi güzel almışsın. Beklenmeyen tek şey +6.6k PSU oldu. Bir de anakart bayağı iyi bir tane almışsın. 5K civarında güzel anakartlarda vardı ama bu da çok güzel. Montaj yapıldığına göre kasada almış olmalısın. Nakit sıkıntısı varsa önden 16x1 GB alırdım ben olsam. 32 tek seferde işi çözmüş.

Hocam bu bile yeterli gelirdi ama senin sistem bayağı kaliteli olmuş.

Soruna gelince maalesef bu konuda çok bilgim yok. Çözemeyince genelde ben, buradan bir abimiz var bilişimci ona götürüyorum. O sağ olsun çözüyor sorunlarımı. Keşke bu konuda yardımcı olabilseydim.

Sistemi aldığınız yer neresi linki var mı?
Anakartı type-c çıkışı ve argb fanlarımı kullanabilmek için o özellikte aldım.

Yoksa daha ucuza da kapatırdım giriş seviye kartlarla 2-4 bin arası oynuyor. Web sitesi yok aldığım yerin Ankara'da bir bilgisayarcı.

Kasam güzeldi şimdilik idare ediyor değiştirmedim. 16 gb ile 32 gb 2 bin lira fark var deyince 32 olsun dedim.

Ekran kartı fazla bile geldi :)

Sadece kule tipi soğutucum uymadı AM5'e . Ona da internetten kit sipariş verdim gelince onu da kurunca süper olacak..

Anakartı Type-C çıkışı ve ARGB fanlarımı kullanabilmek için o özellikte aldım.

Yoksa daha ucuza da kapatırdım giriş seviye kartlarla 2-4 bin arası oynuyor. Web sitesi yok aldığım yerin Ankara'da bir bilgisayarcı.

Kasam güzeldi şimdilik idare ediyor değiştirmedim. 16 GB ile 32 GB 2 bin lira fark var deyince 32 olsun dedim.

Ekran kartı fazla bile geldi :)

Sadece kule tipi soğutucum uymadı AM5'e. Ona da internetten kit sipariş verdim gelince onu da kurunca süper olacak.

Güzel güzel bayağı sevindim gerçektende kaya gibi sistem. Yarı yolda bırakmaz. Sistemi aldığınız yere gidip ekran kartını takmalarını veyahut sorunu çözmelerini isteyebilirsiniz. Sistemi sizden aldım ekran kartında sorun yaşadım bana yardım eder misiniz desen yaparlar bence. Stok fan şu an idare eder ama kule soğutucuyu takmadan yormayın sakın en ufak bir oyunda bile +90 derece çok rahat olur. Benim stok fanda 7500F 94 dereceyi gördüğü için oradan biliyorum boş yere işlemciyi yük altına koymayalım. Tekrardan güle güle kullanın. :) :) :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı