RTX 4070 için monitör önerisi

Dr.Aequitas

Kilopat
Katılım
15 Ekim 2014
Mesajlar
1.477
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle sistemimi yazayım. MSI MPG B550 Gaming Edge, Ryzen 7 5800X, Corsair RGB Pro 16+16 3600, Corsair RM750X ve Asus TUF RTX 4070 OC den oluşan bir sistem. Ekran kartını yeni aldım, daha önce Zotac 1070 Mini kullanıyordum, monitör olarak da Asus VN247H 1080p 60Hz var. Şimdi ekran kartını yenileyince monitörü de değiştirmem gerekiyor. Bir model belirledikten sonra indirim kovalayıp denk getirirsem almayı planlıyorum.

En başta çözünürlük olarak net değilim. Bir yanda 2K, diğer yanda 4K.
Çözünürlükleri ayrı ayrı değerlendirmek lazım.
2K için yüksek Hz seçenekleri daha ulaşılabilir seviyelerde. 2K 165+ Hz monitörler hem sayıca çok hem de fiyatlar daha makul düzeylerde. Bunun yanında 4K görüntü kalitesi ve kullanılabilir masaüstü alanı (çok sık olmasa da PS, excel, SPSS vb programlar kullanıyorum) olarak daha cazip dursa da yüksek Hz seçenekleri hem bol değil, hem de fiyatlar Hz arttıkça uçuşa geçiyor.

İkinci kısım da ekran boyutu. Ben en fazla 27-28 inç olsun istiyorum. Masam ve odam daha büyüğü için uygun değil, zaten daha büyük monitör bana çok kullanışlı da gelmiyor.

Şimdi boyut devreye girince de kafamda bazı soru işaretleri oluşuyor. Bu konuda tecrübe sahibi kişilerin yorumları çok kıymetli olacak. 27 inç boyutta 2K ile 4K çözünürlükler arasındaki fark çok hissedilir mi? Atıyorum 32 inç veya daha büyük bir monitör olsa eminim çok daha belirgin fark olur, özellikle yakından bakıldığında pikseller seçilebilir büyük ihtimalle 2K da ama 27 inç için de böyle bir fark var mıdır, tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim.

Netice itibariyle 2K kısmında biraz araştırma yaptım, Asus TUF VG27AQ çok yerde öneriliyor, IPS panel olması da güzel bir artı diye düşünüyorum.

Uzun oldu biraz. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Açıkçası aynı çözünürlükte 240 Hz için neredeyse 2 kat para ödemek çok mantıklı gelmedi.

Mevcut konu olduğu için yenisini açmak istemedim.
BenQ Mobuiz EX2710Q monitör aldım ancak panel LG değil, Innolux. Forumlarda çokça eleştirilen bir panel olduğunu okudum. Monitörü iade edip farklı bir monitör almalı mıyım sizce?
@P R O F O U N D bu konuda bir yorumunuz olur mu?
İnceleme karşılaştırma sitelerinde aslında EX2710Q'nun VG27AQ ve M27Q gibi çok satan ve iyi olduğu bilenen monitörlere göre çok daha yüksek puanlar aldığını gördüm. Ama Innolux paneli de baya bi yerden yere vurmuşlar. İki paneli tam anlamıyla karşılaştıran kaynak da bulamadım. Kafam çok karışık.
Malum şu sıralar piyasada doğru düzgün 27" 144 Hz üzeri IPS monitör bulmak çok kolay değil.
Ne dersiniz?
 
Son düzenleme:
selam arkadaşlar. 4070 ekran kartı 60 hz monitörleri desteklemiyor mu ? 2. ekran olarak kullanmak istediğimde windows10 ve 11 de algılamadı..
 

Geri
Yukarı