RTX 4070 Mobile Linux üzerinde 80W ile sınırlı

Makaleler
1
Yer
İstanbul
"nvidia-smi" komutunu kullandigimda normalde 140W olan ve Windows kullanirken 100W civarı çalışan kartımın max 80W kullanabilecegini gösteriyor. Bu bana ozel bir sorun mu yoksa NVIDIA ile mi alakali?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç modu veya termal sınırlama (sıcaklık arttıkça GPU'nun kısıtlanması) sebebiyle olmuş olabilir yani muhtemelen kalıcı bir sınırlama değildir. Kullandığın masaüstü ortamında güç seçeneklerinden en yüksek performansı seçersen sınır artacaktır.

Güç modu veya termal sınırlama (sıcaklık arttıkça GPU'nun kısıtlanması) sebebiyle olmuş olabilir yani muhtemelen kalıcı bir sınırlama değildir. Kullandığın masaüstü ortamında güç seçeneklerinden en yüksek performansı seçersen sınır artacaktır.
Masaustundeydim hocam sicakliktan degildir. Performans modunda da degismedi durum. Linuxta AMD daha iyi diyorlardı driver desteginden dolayi. Onunla mi alakali acaba?

Normal bir durum benim kartım 115W ama ben yazdığım zaman 50W olarak gözüküyor. Eğer kartın yüke bineceği bir zaman olursa değişeceğini görebilirsin.
NVIDIA'nın performans modları ile ilgisi vardır tahminimce.

Yük altında iken kontrol etmen daha iyi olur, oyun oynarken, render alırken falan.
Tabi bunlardan önce performans kaybı var mı onu kontrol et.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı