Selamlar, sistem bilgilerim:
RTX 4070.
Ryzen 5 7500F.
16 GB RAM 5600MHz.
Monitör: 1440p(2K)
Oyunu 16:10 / 2304:1440 görüntü ayarlarında oynuyorum. Oyun ayarlarımı da aşagıya bırakıyorum.
Genel olarak 250-200 yer yer 200'ün altına düşen bir FPS ile oynuyorum. Genel olarak tam anlamıyla kendi sistemime benzer bir sistemin CS2 2K performansını YouTube'ta bulamasam da FPS hesaplayıcı sitelerde sistem bilgilerim ile yaptığım hesaplara göre düşük FPS aldıgımı gördüm. Bu sisteme göre bu FPS degerleri normal midir? Bir sorun varsa bunu cözme konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?
Eki Görüntüle 2406794
Eki Görüntüle 2406795
Selamlar, sistem bilgilerim:
RTX 4070.
Ryzen 5 7500F.
16 GB RAM 5600MHz.
Monitör: 1440p(2K)
Oyunu 16:10 / 2304:1440 görüntü ayarlarında oynuyorum. Oyun ayarlarımı da aşagıya bırakıyorum.
Genel olarak 250-200 yer yer 200'ün altına düşen bir FPS ile oynuyorum. Genel olarak tam anlamıyla kendi sistemime benzer bir sistemin CS2 2K performansını YouTube'ta bulamasam da FPS hesaplayıcı sitelerde sistem bilgilerim ile yaptığım hesaplara göre düşük FPS aldıgımı gördüm. Bu sisteme göre bu FPS degerleri normal midir? Bir sorun varsa bunu cözme konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?
Eki Görüntüle 2406794
Eki Görüntüle 2406795
Hocam selam,
Sistem gayet güzel bir sistem FPS düşüşleri anlattığınız şekilde anormal değil. NVIDIA Control panel uygulamasından ekran kartını tam performansa aldınız mı? Ve ya Windows kullanıyorsanız ana GPU'yu işlemci ile gelen yan GPU değil de 4070'e çekmeniz gerek. Eğer her şey tamamsa ve sorun devam ediyorsa sorunlu parçayı bulup destek hattı ile iletişime geçmeniz gerekebilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Aynı ayarlara alıp deneyin.
165hz ama 170'e cıkıyor overclock gibi bir şeyi var ben hep 170 kullandım şuana kadar.Hocam sonradan yazıyorum ama monitör kaynaklı da olabilir. Monitör hzniz nedir? Hz değeri fazlaysa ve en fazlada kullanıyorsanız ondanda olabilir FPS kaybı.
Ben de o şekilde mi diye düşünmeye başladım acıkcası. İlerisi icin planım kesinlikle işlemci yükseltmek. x3d bir işlemci geçmeyi düşünüyorum.2k için işlemcin düşük kalmış olmasın 4070 yeterli ama bilmiyorum ben 4060 + ryzen 5 5600 kullanıyorum cs 2 350 400 fps arası alıyorum
oradaki overclock oranını sınırlı tutmam gereken bir nokta var mıdır? yoksa yüzde yüz yüklenebilir miyim? sistemlerden o dediginiz ayarları kapatacagım teşekkür ederim. SSD gen4 olması gerekli ama tam emin degilim. Nasıl bakıyorduk? SSD'lerim şu şekilde WD Blue SN580 500GB - SAMSUNG MZVL2512HCJQ-00BL2.Bu FPS değerleri normal hocam. Tatmin etmiyorsa NVIDIA App'da otomatik overclock var onu yapabilirsiniz en az %5 en fazla %8 civarı FPS arttırır diye düşünüyorum ayrıca güzel sistemlerde grafik ayarlarını düşürünce FPS artmıyor diye biliyorum çünkü GPU CPU kullanımı azalıyor. SSD'niz gen3 mü Gen4 mü ondan dolayı da olabilir. Hiç olmadı hizmetlerden gereksiz ayarları kapatabilirsiniz özellikle SysMain ve Windows Search çok etki ediyor.
NVDIA Control panelden hiç bir ayarlama yapmadım acıkcası. Windows icin dediginiz ayarı da yaptıgımı düşünmüyorum.Hocam selam,
Sistem gayet güzel bir sistem FPS düşüşleri anlattığınız şekilde anormal değil. NVIDIA Control panel uygulamasından ekran kartını tam performansa aldınız mı? Ve ya Windows kullanıyorsanız ana GPU'yu işlemci ile gelen yan GPU değil de 4070'e çekmeniz gerek. Eğer her şey tamamsa ve sorun devam ediyorsa sorunlu parçayı bulup destek hattı ile iletişime geçmeniz gerekebilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Deniyorum. Teşekkür ederim.Aynı ayarlara alıp deneyin.
Windows gereksiz hizmetler icin söyle bir video buldum. Bir program aracılıgıyla yapıyor. Bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz?Bu FPS değerleri normal hocam. Tatmin etmiyorsa NVIDIA App'da otomatik overclock var onu yapabilirsiniz en az %5 en fazla %8 civarı FPS arttırır diye düşünüyorum ayrıca güzel sistemlerde grafik ayarlarını düşürünce FPS artmıyor diye biliyorum çünkü GPU CPU kullanımı azalıyor. SSD'niz gen3 mü Gen4 mü ondan dolayı da olabilir. Hiç olmadı hizmetlerden gereksiz ayarları kapatabilirsiniz özellikle SysMain ve Windows Search çok etki ediyor.
Oradaki overclock oranını sınırlı tutmam gereken bir nokta var mıdır? Yoksa yüzde yüz yüklenebilir miyim? Sistemlerden o dediginiz ayarları kapatacagım teşekkür ederim. SSD Gen4 olması gerekli ama tam emin degilim. Nasıl bakıyorduk? SSD'lerim şu şekilde WD blue SN580 500GB - Samsung mzVL2512HCJQ-00bl2.