RTX 4070 R5 7500F sistemde CS2 200 FPS'in altına düşebiliyor

Valorant'ı Samsung SSD'nize yükleyin eğer diğer ssddeyse Samsung'un performansı daha yüksek. Overclock kendisi otomatik yapıyor yaklaşık 30dk sürüyor o süre boyunca sadece NVIDIA App açık olsun başka hiçbir şey açık olmasın.

Eki Görüntüle 2406835

Buraya bastıktan sonra kendisi yapıyor zaten direkt NVIDIA'nın kendi uygulaması bir zarar görüceğinizi sanmıyorum uzun süredir kullanıyorum ve bir sıkıntı olmadı. (her 1 ayda bir yeniden yapmanızı öneririm ve driverları güncel tutun)
CS2 Samsung SSD degilmiş. Simdi oraya yükleyecegim. Tamamdır bu dediginizi yapacagım NVIDIA APP'ten bir de bir video atmıştım bir önceki yorumumda onu da cevaplayabilir misiniz?

165Hz ama 170'e cıkıyor overclock gibi bir şeyi var ben hep 170 kullandım şu ana kadar.

Ben de o şekilde mi diye düşünmeye başladım açıkçası. İlerisi icin planım kesinlikle işlemci yükseltmek. X3D bir işlemci geçmeyi düşünüyorum.

Oradaki overclock oranını sınırlı tutmam gereken bir nokta var mıdır? Yoksa yüzde yüz yüklenebilir miyim? Sistemlerden o dediginiz ayarları kapatacagım teşekkür ederim. SSD Gen4 olması gerekli ama tam emin degilim. Nasıl bakıyorduk? SSD'lerim şu şekilde WD blue SN580 500GB - Samsung mzVL2512HCJQ-00bl2.

NVIDIA Control panelden hiçbir ayarlama yapmadım açıkçası. Windows icin dediginiz ayarı da yaptığımı düşünmüyorum.

Deniyorum. Teşekkür ederim.

Windows gereksiz hizmetler icin söyle bir video buldum. Bir program aracılıgıyla yapıyor. Bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu uygulamayı zamanında bende kullandım ama net bir şey söyleyemem bence el ile yapmanız daha iyi olur isterseniz kapatmanız gereken hizmetleri yazabilirim ya da Windows ayarlarını.

CS2 Samsung SSD degilmiş. Simdi oraya yükleyecegim. Tamamdır bu dediginizi yapacagım NVIDIA App'ten bir de bir video atmıştım bir önceki yorumumda onu da cevaplayabilir misiniz?

Bu arada Valorant yazmışım kusura bakmayın kafam karışmış.

Bu uygulamayı zamanında bende kullandım ama net bir şey söyleyemem bence el ile yapmanız daha iyi olur isterseniz kapatmanız gereken hizmetleri yazabilirim ya da Windows ayarlarını.

Bu arada Valorant yazmışım kusura bakmayın kafam karışmış.
Direkt bu konudaki her şeyi yaptım. Sadece şu noktada kafam karıştı bu konu sıfırdan internet baglantısı olmadan yapılmıs ben hali hazırda sıfır olmayan uzun zamandır kullandıgım bir windows'a uyguladım ve windows'u kurarken internet baglıydı sanırım. Umarım bu bir sorun teşkil etmez. https://www.technopat.net/sosyal/ko...si-yapilmasi-gereken-oenemli-ayarlar.1744977/

Direkt bu konudaki her şeyi yaptım. Sadece şu noktada kafam karıştı bu konu sıfırdan internet baglantısı olmadan yapılmıs ben halihazırda sıfır olmayan uzun zamandır kullandıgım bir Windows'a uyguladım ve Windows'u kurarken internet baglıydı sanırım. Umarım bu bir sorun teşkil etmez. https://www.technopat.net/sosyal/ko...si-yapilmasi-gereken-oenemli-ayarlar.1744977/

Gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum Windows'u kurduktan sonra güncelleme yapınca bir etkisi kalmıyor zaten dediği şey eski güncellemeleri kurmaması için.

Direkt bu konudaki her şeyi yaptım. Sadece şu noktada kafam karıştı bu konu sıfırdan internet baglantısı olmadan yapılmıs ben halihazırda sıfır olmayan uzun zamandır kullandıgım bir Windows'a uyguladım ve Windows'u kurarken internet baglıydı sanırım. Umarım bu bir sorun teşkil etmez. https://www.technopat.net/sosyal/ko...si-yapilmasi-gereken-oenemli-ayarlar.1744977/

Ayrıca attığınız konuda Regedit ayarları var Regedit ayarlarını ellemeyin derim. Onun dışında bu konuya bakabilirsiniz. https://www.technopat.net/sosyal/ko...nt-timer-ve-oyun-performansina-etkisi.609389/

Gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum Windows'u kurduktan sonra güncelleme yapınca bir etkisi kalmıyor zaten dediği şey eski güncellemeleri kurmaması için.

Ayrıca attığınız konuda Regedit ayarları var Regedit ayarlarını ellemeyin derim. Onun dışında bu konuya bakabilirsiniz. https://www.technopat.net/sosyal/ko...nt-timer-ve-oyun-performansina-etkisi.609389/
Ben oradaki her şeyi harfiyen yaptım. Dediginiz regedit ayarları ne işe yarıyor geri aktif edeyim önemliyse. Ayrıca aygıt yöneticisinde 4 tane bilinmeyen aygıt tespit edilmişti Chipset güncellemesi yaptım ve düzeldi. Bu da etken olabilir mi?

Ben oradaki her şeyi harfiyen yaptım. Dediginiz Regedit ayarları ne işe yarıyor geri aktif edeyim önemliyse. Ayrıca aygıt yöneticisinde 4 tane bilinmeyen aygıt tespit edilmişti chipset güncellemesi yaptım ve düzeldi. Bu da etken olabilir mi?

Chipset güncellemesinin FPS düşüreceğini sanmıyorum düşürdüğü durumlar oluyor ama gözle fark edilecek şekilde olmuyor. Bazı Regedit ayarları sistem performansını oyun performansını arttırabilir ama riskde oluşturabilir o yüzden önermiyorum. Önerebileceğim tek Regedit ayarı bu. Bu ayarı da ondalıklı 38 yapmanızı öneririm ben 38 yaptıktan sonra oyun gözüme akıcı gelmeye başlamıştı duyduğuma göre input lagıda düşürüyormuş onu test etmedim bir şey diyemem.

Win32PrioritySeparation

Oradaki Regedit ayarına baktım gizlilik için bir ayarmış güvenli duruyor aktif etmenize gerek yok.

Son düzenleme:
Chipset güncellemesinin FPS düşüreceğini sanmıyorum düşürdüğü durumlar oluyor ama gözle fark edilecek şekilde olmuyor. Bazı Regedit ayarları sistem performansını oyun performansını arttırabilir ama riskde oluşturabilir o yüzden önermiyorum. Önerebileceğim tek Regedit ayarı bu. Bu ayarı da ondalıklı 38 yapmanızı öneririm ben 38 yaptıktan sonra oyun gözüme akıcı gelmeye başlamıştı duyduğuma göre input lagıda düşürüyormuş onu test etmedim bir şey diyemem.

Win32PrioritySeparation

Oradaki Regedit ayarına baktım gizlilik için bir ayarmış güvenli duruyor aktif etmenize gerek yok.
Bu dediginiz ayarı nasıl yapıldıgını gösteren bir rehber var mı?

Bu dediginiz ayarı nasıl yapıldıgını gösteren bir rehber var mı?

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\PriorityControl kısmına gidin sonra orada Win32PrioritySeparation diye bir ayar olması lazım eğer yoksa dword 32 Bit olarak ekleyin. Sonra adını Win32PrioritySeparation yapın ve değerini onaltılık 26 yapın ya da ondalıklı 38 yapın ikisi aynı şey.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\PriorityControl kısmına gidin sonra orada Win32PrioritySeparation diye bir ayar olması lazım eğer yoksa dword 32 Bit olarak ekleyin. Sonra adını Win32PrioritySeparation yapın ve değerini onaltılık 26 yapın ya da ondalıklı 38 yapın ikisi aynı şey.
Onaltılık 26 yaptım. Suan Samsung SSD'ye yüklüyorum CS2'yi. NVIDIA APP'ten overclock ayarlamasını da otomatik ayarladım. Forumdaki gereksiz windows calısanlarını da ayarladım. Bayagı bir şey yaptım bakalım nasıl olacak.

Dostum bu NVIDIA GPU overclock işlemini aktif ettim oyuna her girdigimde uygulamayı açmam gerekiyor mu yoksa otomatik calısıyor mu aktif ettikten sonra?

Son düzenleme:
Onaltılık 26 yaptım. Şu an Samsung SSD'ye yüklüyorum CS2'yi. NVIDIA App'ten overclock ayarlamasını da otomatik ayarladım. Forumdaki gereksiz Windows calısanlarını da ayarladım. Bayagı bir şey yaptım bakalım nasıl olacak.

Dostum bu NVIDIA GPU overclock işlemini aktif ettim oyuna her girdigimde uygulamayı açmam gerekiyor mu yoksa otomatik calısıyor mu aktif ettikten sonra?

O uygulama zaten NVIDIA'nın uygulaması sen açmasan bile o hep açık olacaktır görev zamanlayıcıdan falan kapatmadığın sürece. Açık dursun bir etkisi yok FPS düşüşüne falan ayrıca driverlar oradan güncelleniyor GeForce Experience'nin gelişmiş hali.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı