DMN
Decapat
Piyasada cidden kaç tane adam akıllı OC yapacak adam vardır allah aşkına adam akıllı mosfet soğutması yok anakartın. PCI 4.0 daha tam kullanılmıyor bana 5.0'dan bahsediyosun. Sanırsın 5090 takacak sisteme sonradan.Asrock anakart markasıdır, kaliteli anakart üretir fakat bu daha low bir chipset içeren anakart önermeni haklı çıkarmıyor. Sadece sayıya bakıp 650 yazanı atsam bu attığım anakartdan daha ucuzları da vardı B650 olan onları da atabilirdim. En ucuz fiyata alınabilecek en F/P olanı atıyorum. İnsanlara bir şey önerirken geleceğini de düşünmen gerekiyor, Overclock yapabileceği ve voltaj sorunu yaşamayacağı ve PCIe 5.0 slotu olan bir anakart atmışım B650 çip içeren ama sadece sayılara bakıyormuşum öyle miMSI anakart ucuzdur ama çöp değildir, Asus Prime anakart falan önerdiğini görmeyeyim o zaman forumda. Her konunda Asrock önereceksin.
Kendince bir şeyler uydurmuşsun 57K oluyormuş falan. Sen sanki her siteye teker teker bakıp da en f/p olanını en ucuz siteden öneriyormuşsun gibi konuşuyorsun ya ahahhahaha. Gitmiş sinerji'den teker teker parça seçmiş, çok emek vermişsin kral para falan ödeyelim hizmetlerin için sana.
Bu arada çok akıllı arkadaşım rica ediyorum sana 2 sistemi karşılaştırıcam dürüst bir şekilde cevap ver.
Bu benim attığım sistem.
Senin sisteminde sadece anakartı ve ssd'yi değiştirince olan fiyatı atıyorum.
Bak daha bu 56.135TL ama senin önerdiğin sistemde 16GB 5200MHZ ram var.
Şimdi bu videoyu izle aradaki ramlerin ne kadar performans farkı ortaya koyduğunu gör.
Buda ram miktarını 32GB yaptığın zaman olan fiyat ama hala 5200MHZ CL40 ram var senin attığın sistemde.
Al buda senin önerdiğin anakartın kat ve kat daha kalitelisi olan b650 modelini koyduğum zamanki fiyat.
Al buda X670'in en baba chipset'li anakartı ile arasındaki FPS farkı.
4090'ı zaten 2K'da dahi çok rahat besleyen. 4070Tİ super ekran kartını CS2'de 960P'de çok rahat yüzde 95 kullanıma ulaştıran işlemciyi ne için OC kasacaksın bana anlatsana ? Hele ki 4070 super ile.
Evet kısacası boş yapıyorsun. Anakart PCI5.0 destekliyormuş falan filan. X16 slotu PCI 5.0 destekliyorsa 4090 bile tam performansında kullanamıyor 4.0 slotunu anca tam performansta kullanan bir kart olacaksa oda 5090 olacak. Eğer SSD kanadından bahsediyorsan da PCI 5.0 ssd'ler 8000TL'den başlıyor abicim. Adam 8000TL'ye ssd alacağına 6500TL'ye 2TB KC3000 alır üstüne anakartı daha kaliteli model alır istese.
Her sefer bu anakartı önerdiğimde bilgisiz birine birşey anlatmak için destan destan yazı yazmaktan sıkıldım ama ya.
Son düzenleme: