RTX 4070 R7 7800X3D sistem alınır mı?

Asrock anakart markasıdır, kaliteli anakart üretir fakat bu daha low bir chipset içeren anakart önermeni haklı çıkarmıyor. Sadece sayıya bakıp 650 yazanı atsam bu attığım anakartdan daha ucuzları da vardı B650 olan onları da atabilirdim. En ucuz fiyata alınabilecek en F/P olanı atıyorum. İnsanlara bir şey önerirken geleceğini de düşünmen gerekiyor, Overclock yapabileceği ve voltaj sorunu yaşamayacağı ve PCIe 5.0 slotu olan bir anakart atmışım B650 çip içeren ama sadece sayılara bakıyormuşum öyle mi :D MSI anakart ucuzdur ama çöp değildir, Asus Prime anakart falan önerdiğini görmeyeyim o zaman forumda. Her konunda Asrock önereceksin.

Kendince bir şeyler uydurmuşsun 57K oluyormuş falan. Sen sanki her siteye teker teker bakıp da en f/p olanını en ucuz siteden öneriyormuşsun gibi konuşuyorsun ya ahahhahaha. Gitmiş sinerji'den teker teker parça seçmiş, çok emek vermişsin kral para falan ödeyelim hizmetlerin için sana.
Piyasada cidden kaç tane adam akıllı OC yapacak adam vardır allah aşkına adam akıllı mosfet soğutması yok anakartın. PCI 4.0 daha tam kullanılmıyor bana 5.0'dan bahsediyosun. Sanırsın 5090 takacak sisteme sonradan.

Bu arada çok akıllı arkadaşım rica ediyorum sana 2 sistemi karşılaştırıcam dürüst bir şekilde cevap ver.

1720561478572.png

Bu benim attığım sistem.

Senin sisteminde sadece anakartı ve ssd'yi değiştirince olan fiyatı atıyorum.

1720561548356.png

Bak daha bu 56.135TL ama senin önerdiğin sistemde 16GB 5200MHZ ram var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi bu videoyu izle aradaki ramlerin ne kadar performans farkı ortaya koyduğunu gör.

1720561659313.png

Buda ram miktarını 32GB yaptığın zaman olan fiyat ama hala 5200MHZ CL40 ram var senin attığın sistemde.

1720561710839.png

Al buda senin önerdiğin anakartın kat ve kat daha kalitelisi olan b650 modelini koyduğum zamanki fiyat.

1720561789990.png

1720561807000.png

Al buda X670'in en baba chipset'li anakartı ile arasındaki FPS farkı.

4090'ı zaten 2K'da dahi çok rahat besleyen. 4070Tİ super ekran kartını CS2'de 960P'de çok rahat yüzde 95 kullanıma ulaştıran işlemciyi ne için OC kasacaksın bana anlatsana ? Hele ki 4070 super ile.

Evet kısacası boş yapıyorsun. Anakart PCI5.0 destekliyormuş falan filan. X16 slotu PCI 5.0 destekliyorsa 4090 bile tam performansında kullanamıyor 4.0 slotunu anca tam performansta kullanan bir kart olacaksa oda 5090 olacak. Eğer SSD kanadından bahsediyorsan da PCI 5.0 ssd'ler 8000TL'den başlıyor abicim. Adam 8000TL'ye ssd alacağına 6500TL'ye 2TB KC3000 alır üstüne anakartı daha kaliteli model alır istese.

Her sefer bu anakartı önerdiğimde bilgisiz birine birşey anlatmak için destan destan yazı yazmaktan sıkıldım ama ya.

Son düzenleme:
Piyasada cidden kaç tane adam akıllı OC yapacak adam vardır allah aşkına adam akıllı mosfet soğutması yok anakartın. PCI 4.0 daha tam kullanılmıyor bana 5.0'dan bahsediyosun. Sanırsın 5090 takacak sisteme sonradan.

Bu arada çok akıllı arkadaşım rica ediyorum sana 2 sistemi karşılaştırıcam dürüst bir şekilde cevap ver.

Eki Görüntüle 2247494
Bu benim attığım sistem.

Senin sisteminde sadece anakartı ve ssd'yi değiştirince olan fiyatı atıyorum.

Eki Görüntüle 2247495
Bak daha bu 56.135TL ama senin önerdiğin sistemde 16GB 5200MHZ ram var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi bu videoyu izle aradaki ramlerin ne kadar performans farkı ortaya koyduğunu gör.

Eki Görüntüle 2247499

Buda ram miktarını 32GB yaptığın zaman olan fiyat ama hala 5200MHZ CL40 ram var senin attığın sistemde.

Eki Görüntüle 2247502

Al buda senin önerdiğin anakartın kat ve kat daha kalitelisi olan b650 modelini koyduğum zamanki fiyat.

Eki Görüntüle 2247504
Eki Görüntüle 2247505
Al buda X670'in en baba chipset'li anakartı ile arasındaki FPS farkı.

4090'ı zaten 2K'da dahi çok rahat besleyen. 4070Tİ super ekran kartını CS2'de 960P'de çok rahat yüzde 95 kullanıma ulaştıran işlemciyi ne için OC kasacaksın bana anlatsana ? Hele ki 4070 super ile.

Öncelikle bir şey söyleyeceksen tek seferde yaz sürekli bildirim gönderip taciz ediyorsun. Kimse sana topladığın sistem kötü demedi, sen bana saldırmaya başladın durduk yerde. Asrock anakart markasının kaliteli olduğunu söylediğim halde neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Asrock kaliteli anakart üretiyor fakat bu daha düşük chipsetli ve daha az özellikli yani ileride tekrar anakart satın aldıracak bir öneri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İnsanlara bir şey önerirken onlar için en iyisi olacak olanı önerirsin, onların geleceğini de düşünürsün. Kendince varsayımlarda bulunup diğer olasılıkları hiç yaşanmayacakmış gibi satıyorsun, nereden biliyorsun adamın diğer chipsete ihtiyacı olmayacağını?

Kendi sistemini namusun gibi savunabilirsin fakat ortada bir savaş yok, kimse sana bir şey demedi. İletişim kurmayı denersen "destan" yazmak zorunda kalmazsın belki?

Evet topladığın sistem benim attığım sistemden daha iyi. Mutlu oldun mu? Nedenlerini sana anlatmakla uğraşmayacağım bile çünkü kendince bir savaşa girmişsin ama ben orada yokum bile.

Öncelikle bir şey söyleyeceksen tek seferde yaz sürekli bildirim gönderip taciz ediyorsun. Kimse sana topladığın sistem kötü demedi, sen bana saldırmaya başladın durduk yerde. Asrock anakart markasının kaliteli olduğunu söylediğim halde neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Asrock kaliteli anakart üretiyor fakat bu daha düşük chipsetli ve daha az özellikli yani ileride tekrar anakart satın aldıracak bir öneri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İnsanlara bir şey önerirken onlar için en iyisi olacak olanı önerirsin, onların geleceğini de düşünürsün. Kendince varsayımlarda bulunup diğer olasılıkları hiç yaşanmayacakmış gibi satıyorsun, nereden biliyorsun adamın diğer chipsete ihtiyacı olmayacağını?

Kendi sistemini namusun gibi savunabilirsin fakat ortada bir savaş yok, kimse sana bir şey demedi. İletişim kurmayı denersen "destan" yazmak zorunda kalmazsın belki?

Evet topladığın sistem benim attığım sistemden daha iyi. Mutlu oldun mu? Nedenlerini sana anlatmakla uğraşmayacağım bile çünkü kendince bir savaşa girmişsin ama ben orada yokum bile.
Sana saldırmadım yazdığım şey buda alınmaz demek sadece. Sende sordun nedenmiş diye açıkladım bir sonraki mesajda ise. Bu attığımı da zaten başkasına dizmiştim bu konuyu görünce ona da attım. İlerde tekrar anakart aldıracak bir model falan değil 7800X3D'yi X670 chipset ile arasında yüzde 3 fark olacak kadar gayet rahat besliyor. 4070 super aşırı öyle güçlü bir kart falan değil zaten gidip ilerde anakart falan değiştirmelik durum yok yani.

1720563266948.png

Hani 1080P'de 7600X'in .....'sı ile beslediği ekran kartını da 7800X3D ile kullanacak adam hani 2 nesil daha işlemci değiştirmeden ekran kartı değiştirse gene kullanır sistemi sırıtmaz. Niye anakart değiştirsin abicim. İşlemci değiştirecek olsun gene 120 watt TDP'lik bir işlemciye kadar sorunsuz kullanır.

Sana saldırmadım yazdığım şey buda alınmaz demek sadece. Sende sordun nedenmiş diye açıkladım bir sonraki mesajda ise. Bu attığımı da zaten başkasına dizmiştim bu konuyu görünce ona da attım. İlerde tekrar anakart aldıracak bir model falan değil 7800X3D'yi X670 chipset ile arasında yüzde 3 fark olacak kadar gayet rahat besliyor. 4070 super aşırı öyle güçlü bir kart falan değil zaten gidip ilerde anakart falan değiştirmelik durum yok yani.

Eki Görüntüle 2247537
Hani 1080P'de 7600X'in .....'sı ile beslediği ekran kartını da 7800X3D ile kullanacak adam hani 2 nesil daha işlemci değiştirmeden ekran kartı değiştirse gene kullanır sistemi sırıtmaz. Niye anakart değiştirsin abicim. İşlemci değiştirecek olsun gene 120 watt TDP'lik bir işlemciye kadar sorunsuz kullanır.
Dediğim gibi, varsayımlarla donanım önermek o kişiye sistemi nasıl kullanacağını dayatmak gibi. Sen bütçesine göre alabileceğinin max olanını önerirsin daha sonra kullanacağı bir özellik olduğunda ve anakart değiştirmek zorunda kalırsa sana sövmesin. Birisine parça önermek sorumluluktur çünkü ona akıl oluyorsun. Ben kimseye kendim kullanmayacağım parça önermiyorum, MSI anakart ucuz fakat yahnisi yavan olacak kadar kötü değil ve geleceğe dönük. Bütçe konusunda sorunumuz yoksa tabii ki Asrock önerelim çünkü adamların işi anakart üretmek. Ben bir ürün alacağım zaman parasını veririm tek işi o ürünü üretmek olan adamdan satın alırım çünkü bütün AR-GE kaynağını ayırdığı yer orası. Umarım benim bakış açımdan neden önerdiğim parçaları önerdiğimi anlatabilmişimdir.

Bu arada upgrade konusunda da sıradaki neslin günümüz normallerinde ilerleyeceğini varsayarak parça önermeyi doğru bulmuyorum çünkü kimse 4000 serisinde en iyi kartın bu kadar güçlü olacağını düşünmüyordu. Birkaç sene önce işlemci önerseydim birisine ve işlemcisi 4090'ı besleyemeseydi veya yetersiz kalsaydı orada geçmişten gelen bir sorumluluk olacaktı. Bu kadar uzatma nedenim de bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı