RTX 4070 sistem nasıl?

AMD Ryzen 7 7700X.
ASUS ROG STRIX B650E-F Gaming Wi-Fi 6400MHz(OC) DDR5.
Gigabyte GeForce RTX 4070 Gaming OC 12 GB GDDR6X DLSS 3
Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 DDR5.
Corsair H150 RGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
Kingston 1TB Fury Renegade heatsink GEN4x4 NVMe M.2 2280 SSD (7300 MB okuma / 6000 MB yazma)
FSP HD2 850W gen5.
sistemi nereden topluyorsunuz ?

Neyi anladığın yok birader? Gidip 16 gb ram eklemişsin. Anakartı Rog Strix seçmemişsin. Sıvı soğutucuya 3 bin olsa diyorsun ama orda 5.000'den aşağı sıvı soğutma yok.(Cooler master olan kronik sorunlu onu saymıyorum bile).

Sen boşver dostum. 4080 al dedikleri ekran kartı da Galax. 70 dereceden aşağı çalıştırmaz. Böyle iş bilmeyenlere satıyorlar böyle sistemleri. Ram 40 CL. Nerden baksan 15-20 fps kaybı demek. 4080 alacağım sistemi coil whinelı PSU'ya emanet edeceğiz bunlara kalsa. 7700x alacağız anakart Prime olacak. O da 70 dereceye varan sıcaklıklarda çalışıyor. Yeter ki 4080 olsun da sistemin geri kalan parçaları kumdan olsun bunlara.
Strix ne alakası var arkadaş. CArbon bile aynı performansı veriyor. X670 Crosshair Extereme kulanmış biri olarak para israfı görüyorum bunu. GALAX dediğin marka yıllardır bu işin içinde. 4070 al madem olay ROG ise. Dİyoum kasa, görünüş önemli değil gidin kasaya 5 vermektense 1 verin kalan 4'e ise daha iyi GPU al.

Yorumum kullanım aracıydı gerçekten bir ekran kartına 38k vermek ne kadar mantıklı? işlemcisine oranla F/P 4070 yeticeğini düşündüm yoksa 4080'in daha üstün bir kart olduğu bariz.
İşlemcide base haline baktım özelleştirmeye bakmadım, yorumumu dikkate almamanız gerçekten beni için önemli bir durum değil sadece sisteminin yeterli olduğunu işlemcinin ekran kartına oraranan önemini belirtmek istedim.
Parası olan verir. Kimse karışamaz.

Çok pahalı.

Bu bütçede bu alınır.
4080 alıp işlemciyi Ryzen 5 5700 almak saçma geldi bana üstüne oyun developer ya da grafik tasarımla işi yoksa 16 GB fazla ekran kartı için 4060 8 gbın yetersizliği konusunda herkes hemfikir lakın 16 GB gereksiz.

Hocam çok değişik tartışma olmuş. Hazırladığım sistem kafama yattı. Ben sadece teknik açıdan, ne bileyim anakart, işlemci, ekran kartı uyumluluğunu darboğaz dedikleri olay yaşanır mı diye fikirlerinizi almak istemiştim.

sistemi nereden topluyorsunuz ?
İtopyadan sadece inceledim. Ama akakce gibi sitelerden parçaları daha ucuza toplayana bilir

ROG isteyen adamın bütçeyi kafasına takmaması lazım. Yakın performans veren kart yerine ismi olan markayı kullanmak için +6-10k veren adam soğutma için ağlamayacak. Ağlayacaksa GTX 750 Ti yeter kendisine.

Hocam sizin istediğiniz sistem bu sanırım. Aslında tartışmanız oldukça anlamsız çünkü konu sahibi kasa ile ne yapacağını söylememiş. İş için kullanacaksa (render vb) sizin dediklerniz daha önemli ancak oyun oynamak için istiyorsa 70K'ya bu sistemi alacağına sirkte palyaço olarak çalışabir. Dediğim gibi ROG ekran kartı kullanmak isteyen kişi parayı dert etmeyecek, edecekse ROG kullanmayacak.
Arkadaşım herkes bütçesine göre veya sistemin özelliğine göre alır. Sirkte palyaço gibi sözler olmuyor. Lütfen .

Hocam çok değişik tartışma olmuş. Hazırladığım sistem kafama yattı. Ben sadece teknik açıdan, ne bileyim anakart, işlemci, ekran kartı uyumluluğunu darboğaz dedikleri olay yaşanır mı diye fikirlerinizi almak istemiştim.

İtopyadan sadece inceledim. Ama akakce gibi sitelerden parçaları daha ucuza toplayana bilir

Arkadaşım herkes bütçesine göre veya sistemin özelliğine göre alır. Sirkte palyaço gibi sözler olmuyor. Lütfen .
İstersen H610'a I9 14900K bile takarsın. ÇAlışır. Anaakart uyumluluğu diye birşey yok yani (Soket harici).
Hayırlı olsun 60 bin liralık 4070'iniz.

60-70 bin liraya 4080 alabilecekken 4070 alırsanız soğumanız normal.

Hala ısrarla 60-70 bine 4080 almak varken diyor. :) Ryzen 7600 4080'i besleyecek bir işlemci değil. Linkini attığın hazır sisteme sıvı soğutma koymamışlar. 70 derecede çalışan Prime anakart var. 63 bin liralık sisteme 8 GB RAM koymuşlar. Güç kaynağı Allah'a emanet.

İşlemciyi 7700X seçip anakartı TUF yapıp sıvı soğutucu ekleyip(ucuz olanı) RAM'i 32 GB yapınca SSD'yi de biraz daha hızlı olanı seçince sistemin fiyatı 81 bin liraya çıkıyor. O da nakit fiyatı. 6 taksite 93 bin lira...

Konu sahibinin seçtiği bileşenlere Galax 4080 ekleyince de 81 bin lira oluyor fiyatı. Senin attığın sistemle aynı fiyata geliyor? Kendi tek tek toplasa daha iyi. Hem vade farkı ödememiş olur hem daha iyi parçalarla toplar hem de 4080'i olur.

Edit: Arkadaşın yazdığı parçalar+Kasa ekledim+Galax 4080 77 bin liraya geliyor. Gaming Gen'deki sistemden daha ucuz. Şimdi bu bilgiyi al sabah akşam kulak arkana günde iki defa...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı